Knap staaltje werk op de haven van Den Oever vandaag
Uitgegeven op 10-01-2020 om 21:23  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Luyt plaatst op één dag twee 10-trommel lieren aan boord van resp. de NG12 en BM100. De lier van de pulskotter NG12 (rederij Van Slooten) is volledig gereviseerd, waarbij assen, lagers en fricties zijn vernieuwd.

De NG12 is in de week voor Kerst voor de kant gekomen in Den Oever. Aanvankelijk alleen voor de plaatsing van twee nieuwe lierassen maar tijdens de demontage bleek een complete lierrevisie noodzakelijk, waarna besloten is de lier van boord te halen door de monteurs van LUYT. De lier is rond de feestdagen in rap tempo gereviseerd, gestraald en in de verf gezet. Streven is de klus eind volgende week af te ronden, inclusief nieuwe RVS liervloer, zodat het schip weer naar zee kan.


Plaatsing gereviseerde vislier aan boord NG12De NG 12 vist sinds 2004 onder Duitse vlag. Het schip is in 1991 in opdracht van rederij Van Slooten gebouwd bij Scheepswerf Metz in Urk en destijds ingeschreven als UK 225. Met een lengte van bijna 42 meter, een breedte van 8,50m en 5,20m diepgang is het een van de grootste viskotters die Den Oever heeft aangedaan.

De nieuwe Engelse boomkorkotter BM100 waarvoor LUYT als hoofdaannemer momenteel de afbouw en de volledige installatie en inrichting van machines verzorgt, is vandaag uitgerust met een nieuwe 10-trommel lier met schommelassen. Ook is deze week de siermast geplaatst. Dit schip kent een lengte van 35,25m een breedte van 8,70m en een diepte van 5,20m. Kortom, kolossale schepen voor de kant in Den Oever.
Nieuwe 10 trommel vislier, eigen fabricaat LUYT.


BM100 uitgerust met siermast
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Sport 5drs inclusief afleverkosten
€ 4.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Optimistische kaart-uitgever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...