Nieuws van de ZeeVerse VismarktUitgegeven op 07-01-2020 om 16:15 |
link |
bewaar |
printDEN OEVER - Gezond en lekker nieuws.
Esmeralda Dekker:
'Namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt wil ik u een goed, gezond en visrijk 2020 wensen!
Het is een cliché, maar wat is een jaar toch snel voorbij! Het jaar is niet altijd even makkelijk geweest voor de visserij met als dieptepunt het intrekken van de vergunning voor de pulsvisserij. Er zijn nu nog een aantal vissers die nog mogen vissen met een pulstuig, maar in juli 2021 houdt het echt op. Een zeer moeilijke, onzekere tijd breekt aan voor de pulsvissers, maar een visser is geen echte visser als hij niet weer zijn schouders eronder zet en denkt in oplossingen.
We beginnen in 2020 met een mooie aanbieding met griet. In de maand januari is griet nog goed van kwaliteit, in de maanden februari, maart en april gaat de griet paaien en kan hij magerder zijn. Geniet er daarom nu nog even lekker van!'
Grietfilet kan op dezelfde manier bereid worden als tarbot. Griet kan je bakken, grillen, stoven, frituren en gebruiken bij visfondues. Opvallend bij griet is dat de rugzijde meer vlees bevat dan de buikzijde. Een gefileerde griet levert dus altijd twee lichte en twee zwaardere filets op. De zwaarste filets wegen makkelijk het dubbele dan de lichtere filets
Griet klein van € 14,50 voor € 9,90 per kilo
Klik op de bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.