Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 07-01-2020 om 16:15  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Gezond en lekker nieuws.



Esmeralda Dekker: 'Namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt wil ik u een goed, gezond en visrijk 2020 wensen!

Het is een cliché, maar wat is een jaar toch snel voorbij! Het jaar is niet altijd even makkelijk geweest voor de visserij met als dieptepunt het intrekken van de vergunning voor de pulsvisserij. Er zijn nu nog een aantal vissers die nog mogen vissen met een pulstuig, maar in juli 2021 houdt het echt op. Een zeer moeilijke, onzekere tijd breekt aan voor de pulsvissers, maar een visser is geen echte visser als hij niet weer zijn schouders eronder zet en denkt in oplossingen.

We beginnen in 2020 met een mooie aanbieding met griet. In de maand januari is griet nog goed van kwaliteit, in de maanden februari, maart en april gaat de griet paaien en kan hij magerder zijn. Geniet er daarom nu nog even lekker van!'


Grietfilet kan op dezelfde manier bereid worden als tarbot. Griet kan je bakken, grillen, stoven, frituren en gebruiken bij visfondues. Opvallend bij griet is dat de rugzijde meer vlees bevat dan de buikzijde. Een gefileerde griet levert dus altijd twee lichte en twee zwaardere filets op. De zwaarste filets wegen makkelijk het dubbele dan de lichtere filets

Griet klein van € 14,50 voor € 9,90 per kilo

Klik op de bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.



Gerecht: Griet met geroosterde groenten uit de oven.

Ingrediënten
2 stuks griet, heel
1 blik kikkererwten à 400 g, afgespoeld en uitgelekt
1 gele paprika, in grove stukken, zonder zaadlijst
1 rode puntpaprika, in grove stukken, zonder zaadlijst
6 blaadjes radicchio, in grove stukken
8 bospeen, geschild en in grove stukken
5 takjes verse tijm, gerist
rasp van 1 citroen
1 teen knoflook, geraspt
zeezout en peper, versgemalen
2 el olijfolie
100 g chorizo, in blokjes
platte peterselie

Bereiding
Verhit de oven voor op 200 °C en zorg dat alle groente klaarligt.

Hussel de groente in een grote kom met olijfolie, citroenrasp, knoflook, zout en peper.
Spreid de groente gelijkmatig uit over een bakplaat die je hebt bedekt met bakpapier.
Rooster de groente een half uur in de voorverwarmde oven, schep halverwege om.
Na een half uur leg je de griet, in zijn geheel, op de groente. Bak die 10 minuten mee.

In de tussentijd bak je in een hete pan, zonder olie, de chorizo krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

Schep de groente en kikkererwten op een bord. Bestrooi met chorizo. Snijdt filets van de gare griet en leg die op de geroosterde groente. Bestrooi met peterselie en nog wat extra olijfolie.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort inclusief afleverkosten
€ 6.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Afsluitdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...