Openavond bij Moedige Moeders met ex-verslaafde
Uitgegeven op 04-09-2006 om 22:11  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Moedige Moeders heeft elke woensdagavond een inloopavond voor ouders van gebruikers en/of verslaafden. Op deze avond praten de lotgenoten met elkaar over hoe om te gaan met de problemen die ontstaan zijn door gebruikende en verslaafde huisgenoten.

Door Moedige Moeders is er veel meer openheid gekomen omtrent het feit dat er op Wieringen velen zijn die problemen hebben met het overmatig gebruik van alcohol en drugsgebruikende. Tijdens het boodschappen doen worden er vele vragen gesteld over verschillende onderwerpen die in de wandelgangen gehoord worden. Om nu een ieder in de gelegenheid te stellen deze vragen rechtstreeks aan het bestuur van Moedige Moeders te stellen, houden zij een open avond.

Tevens is er op deze avond een ex-verslaafde die zijn verhaal verteld en hoe hij eraf is gekomen. Het is fijn dat deze jongen ons dingen kan vertellen waar velen nog geen idee van hebben dat het zo gaat. Gebruikers zijn heel goed om de ander te laten geloven dat het nog niet zo erg is en dat jij 'spoken ziet'. Ook al denk je dat je het kan voorkomen door ze goed te controleren: zij zijn slim in het creŰren van plekken waar gebruikt kan worden.
De tips die hij ouders kan geven hoe om te gaan met het gebruikende kind zijn heel goed. Hoe en wat je moet vragen, kunnen heel belangrijk zijn om met je kind in gesprek te blijven.

Moedige Moeders is daar ook voor om te leren hoe je om kan gaan met personen die gebruiken. Het liefste hebben zij dat deze problemen binnen korte tijd zijn opgelost, maar dat is niet rieel. Wat wel belangrijk is dat we weten hoe hun wereld eruit ziet, wat drugs en alcohol met je kan doen en goede gesprekspartner blijven. Dit laatste is moeilijk maar de ervaring is dat er vaak op een verkeerde manier met elkaar gepraat word, waardoor er van beide kanten muren worden opgetrokken. Door er veel over te weten waarom iemand kan gaan gebruiken, wat er gebeurt en hoe, kan dit gemakkelijker voorkomen worden.

Een avond voor iedereen die ge´nteresseerd is waar Moedige Moeders voor staat en hoe je dingen kunt herkennen, en wat het doet met beide zijde van de medaille, de gebruiker en de familie. Het is een open avond dus niet alleen voor familie met gebruikers.
Woensdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in de Pion Rozenlaantje 8 te Hippolytushoef.
Gebouw is open vanaf 19.00 uur. Vol is Vol.
(advertentie)
(advertentie)
De installateur die u nooit in de kou laat staan...
Occasions
Te koop Fiat 500 bouwjaar 2014
€ 8.500,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kampioenen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...