Willem de Jong winnaar Sinterklaastoernooi Boel-Skik`92
Uitgegeven op 10-12-2019 om 10:50  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Woensdag 4 december wist Willem de Jong het jaarlijks terugkerend Sinterklaastoernooi op zijn naam te schrijven.


Willem gooit, de anderen kijken toe.

Willem speelde ook jaren mee in competities die werden uitgeschreven door de bond. Hij kan daardoor onder de geoefende boulers worden geschaard. Hoewel de jaren gaan tellen, 90, doet hij niet onder voor de jongere leden. Eens te meer het bewijs, dat deze sport door jong en oud kan worden beoefend. Hij wist de dames Loes Boerdijk 2e en Marjan Ott 3e voor te blijven al was het met respectievelijk 1 en 2 punten verschil. Marjan, lid sinds 2019, had een score van 2wp + 15 , Loes wist 2wp +16 te scoren en Willem 2 wp +17.

Het toernooi waar ook lid-donateurs aan mee mochten doen, was goed bezet met 24 boulers, er konden daardoor na loting 12 doubletten gevormd worden. Op totaal 6 banen bonden zij de sportieve strijd tegen elkaar aan. De ene partij duurde slechts 30 minuten en eindigde in een 13-1 stand, terwijl een andere partij zelfs 1,5 uur duurde en in laatste menne met een 12-12 stand werd beslist met 13-12 .


Annie werpt.

Inmiddels deden de uitgespeelde boulers zich tegoed aan warme chocolademelk met slagroom voor de liefhebbers en het Sint lekkers dat op de tafels stond. Nadat de laatste boulers zich met de uitslag bij de wedstrijdleiding hadden gemeld en ook voorzien waren van bovengenoemd lekkers kon de tweede ronde beginnen. Maar niet voor er een gedicht van de rijmpiet was voorgelezen, deze was dit jaar niet zelf aanwezig met haar maatje, wegens te grote drukte. Het was inmiddels 15:00 uur en hoogtijd voor nog een ronde, want in deze tijd van het jaar koelt het snel af als de zon eenmaal onder gaat. De zon liet zich overigens, die middag goed zien. Afgesproken was dit keer 2 rondes te spelen, voor de mensen, die liever niet in het donker naar huis wilden rijden. Om 16:30 konden de laatste uitslagen worden ingevoerd.


De voorzitter las de resultaten van een ieder voor, voor alle deelnemers een cadeautje in de vorm van een pakje met 4 speculaaspopjes, zoals op de foto te zien kregen de nr 1,2 en 3 een grotere speculaaspop. Na nog een hapje en een drankje kon iedereen de warme kachel thuis opzoeken en zich voor bereiden op Sinterklaasavond.

Loes Boerdijk
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 16.495,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...