Succes fortuinlijk langs VZV
Uitgegeven op 09-12-2019 om 07:00  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Met meer geluk dan wijsheid heeft Succes op eigen veld aan de Belt een zege geboekt op VZV. Een enigszins discutabele penalty in blessuretijd velde de gasten uit 't Veld, 2-1.

Het was koud in Hippo. Winderig. Af en toe een regenbuitje. Ook het voetbal was niet hartverwarmend. VZV hield tegen, Succes was gehaast, slordig in de passing en creëerde hoegenaamd niets. Kort voor rust sloeg het noodlot toe. Ergens binnen de zestien struikelde een VZV-aanvaller licht over een uitgestoken been, en tot verassing van velen wees de vrouwelijke arbiter naar de stip. Goalie Martijn Lont was kansloos, 0-1.

Deze schade werd pas in de tweede helft gerepareerd. Invaller Bart de Kleine ging op avontuur, trok het leder vanaf rechts strak voor, en nota bene een Veldtemer verdediger gleed de bal langs de eigen keeper, 1-1.
Ging Succes, met nog ruim een halfuur op het bord, op jacht naar de zege? Zeker wel, de thuisploeg nam de ene na de andere corner, pompte de bal keer op keer het vijandelijke strafschopgebied in. Maar juist daarmee leken de Wieringers de dappere Veldtemers in de kaart te spelen; soeverein zoals de sterke 18-jarige keeper en zijn eveneens uit de kluiten gewassen verdedigers overeind bleven.

Wat Succes ook probeerde, telkens zat er een been tussen, of een schitterend uitgestoken ledemaat van de goalie. Zonder aanspeelpunt Norder in de punt (nog altijd geschorst) en middenvelder Jeroen Metselaar (geblesseerd) leek de rust uit het spel verdwenen. Toine Bugel was nergens (voor het eerst deze competitie niet gescoord), Jeroen Kleimeer liep zichzelf voorbij en ook De Koning-broertjes konden het verschil niet maken. Ook niet nadat VZV vanwege rood met tien man kwam te staan.
Op het moment dat iedereen zich had verzoend met een remise, diep in blessuretijd, werd aanvaller Tom Kamp licht getoucheerd in de VZV-zestien, en andermaal floot de scheidsrechter gedecideerd voor een pingel. Ausputzer Maikel Hoekstra voltrok het vonnis, 2-1.

En zo eiste de vrouw in het zwart de absolute hoofdrol voor zich op in het verder matige duel aan de Belt. Toch konden zelfs de Veldtemer supporters leven met haar beslissing. Er werd dan ook minder gemopperd en gescholden, deze zondag, zowel binnen als buiten de lijnen. Iedereen leek wel een ietsepietsie aardiger tegen elkaar, alsof het al Kerstmis was... Nee, een prima optreden van deze even kordate als exotische fluitiste.

Het beste werk aan Succes-zijde werd deze zondag met name verricht achter de bar, alwaar oud-cracks als Marcel den Hollander, Hans Steigstra, Leo Wigbout en Bart Visser het goudgele gerstenat vorstelijk lieten vloeien. Met de omzet zat het dan ook wel weer snor deze zondag.

Volgende week de topper in 4A: FC Medemblik - v.v. Succes. Ofwel: erop of eronder.
(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Camping Stroe, stacaravans - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...