Reserves VZV verstevigen koppositie
Uitgegeven op 08-12-2019 om 20:51  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - De reserves van JuRo Unirek/VZV hebben door een ruime overwinning tegen laagvlieger Navique/SVBO 1, 30-19, en het verlies van nr.2 Wijhe '92 DS.1 de koppositie in de Tweede Divisie steviger in handen gekregen.


Foto's Marlies Kaptijn

Het team van Ard de Ruiter nam door Lynn Klesser een 1-0 voorsprong, maar had het in de eerste helft bijzonder moeilijk tegen het team van coach Lars Hoogeveen. Halverwege keek de thuisploeg nog steeds tegen een achterstand van 3-5 aan en was het vertoonde spel niet bijzonder te noemen.
VZV kwam wel wat beter in de wedstrijd. Door twee prima treffers van de snelle Tessa Fijnheer en een doelpunt van Carmen v d Kroon kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong 6-5.
SVBO nam hierna weer het initiatief in handen en kwam weer op een 7-8 voorsprong. Zoë de Bruijne boog met twee fraaie treffers de achterstand om in een 9-8 voorsprong.
Door slordig en ongecontroleerd spel kwam de thuisploeg zowaar weer op achterstand. Lotte Houtenbos en Tessa Fijnheer konden op slag van rust het tij nog keren. Ruststand 11-10.Na een donderspeech in de rust zou de thuisploeg na de thee uit een ander vaatje moeten tappen wilden ze niet op een zeperd getrakteerd worden door deze met 0 punten onderaan staande tegenstander.
VZV kwam herboren uit de kleedkamer en overdonderde hun tegenstander nu wel op alle fronten. Lynn Klesser scoorde ook nu de eerste treffer waarna Romy Zengerink, Carmen v d Kroon en Demy Worst met twee geweldige treffers VZV op een 16-10 voorsprong zetten. Keepster Lisanne Bakker verdedigde haar doel op voortreffelijke wijze.
Het team van Ard de Ruiter denderde door en halverwege de tweede helft had de thuisploeg al 10 keer de verbouwereerde keepster het nakijken gegeven 21-10.
Pas daarna scoorde Aniek Arends voor VSBO de eerste treffer na rust, 21-11. De doelpuntenhonger was bij het ontketende VZV team nog steeds niet geblust.
Lynn Klesser en Zoë de Bruijne scoorden ieder 2 keer en Tessa Fijnheer en Lotte Houtenbos brachten de stand voor het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechters P. Koopmans-Blom & H. Schuurman op een wel zeer comfortabele 27-15 voorsprong.
Tegenstander SVBO wist in de slotfase ook nog wat doelpuntjes mee te pikken. Britt Stammes en Demy Worst scoorden ook nog op fraaie wijze. Albertine Abube zette ten slotte met een bekeken pegel de eindstand 30-19op het door Mario Prak bediende scorebord.Doelpunten: Carmen v d Kroon 6, Zoë de Bruijne 5, Lynn Klesser 5, Tessa Fijnheer 4, Demy Worst 3, Lotte Houtenbos 3, Jet Jimmink, Albertine Abube, Britt Stammes en Romy Zengerink allen 1.

Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kroketten - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...