Actiegroep Westerland herkent zich niet in uitspraken gemeente
Uitgegeven op 07-12-2019 om 12:33  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - De actiegroep 'Victor Veilig' die zich bezig houdt met de verkeersveiligheid en overlast in Westerland kan zich niet vinden in uitspraken welke door de gemeente zijn gedaan. Dit naar aanleiding van eerdere berichtgeving op onder andere Wieringernieuws betreffende de aanpassingen op de Poelweg.

Het valt de redactie vaker op dat de gemeente Hollands Kroon schermt met onderzoek onder de bevolking (bijvoorbeeld een poll) waar vervolgens slechts een handjevol mensen aan meedoen. Heeft u hier zelf een voorbeeld van of wilt u iets kwijt, dan kunt u ons een mail sturen en nemen wij contact met u op. Zo ontvingen wij twee reacties van omwonenden van het oude gemeentehuis in Hippolytushoef die verbaasd reageerden op de keuze van de gemeente terwijl de buurt een ander plan mooier vond.Wij citeren Victor Veilig Westerland:

"We hebben gebeld met de gemeente en de krant. De gemeente geeft aan dat de inrichting is gebaseerd op de wensen van de bewoners. Ik heb dit gecheckt bij de mensen die in de buurt wonen van een drempel. Dat de huidige drempels niet zouden verhoogd was voor iedereen duidelijk. Maar dat ze zouden worden verlaagd dat wisten de bewoners niet. Hun idee was om ze in een soort van plateau te laten lopen waardoor er minder trilling is. Verder is er gekozen voor een optische drempel maar de omwonenden wilden juist wel een normale drempel maar dan op een andere plek. Ook is er een bewoner geweest die juist een drempel voor zijn deur wilde en die is er ook niet gekomen.

De gemeente heeft meer dan 100 mails en brieven ontvangen. En is er van op de hoogte dat de nood hoog is. De Poelweg is weer open. En komen er snelheidsmeters om te kijken of de snelheid toeneemt. Mocht de snelheid toenemen dan komen er in januari 2020 nieuwe maatregelen volgens de gemeente. Naar onze mening zullen de genomen maatregelen de verkeersdruk niet af doen nemen maar juist het tegenovergestelde".
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 16.495,-

Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wilhelm in gesprek - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...