Online (zelf)hulpmodule
Uitgegeven op 09-12-2019 om 15:25  |  link  |  bewaar  |  print

Hoe blijf je zelf in balans

Speciaal voor familie en betrokkenen van mensen met psychiatrische problemen biedt GGZ Noord-Holland-Noord een internetmodule aan.

Zie je het af en toe niet meer zitten met de zorg om je broer met een psychose, je partner met een depressie of je vriendin met suïcidale gedachten? Dan kun je via de module 'betrokken omgeving' kennis en vaardigheden opdoen die je kunt inzetten als overbelasting dreigt door de zorg voor je naaste. Je leert anders omgaan met je naaste en meer balans aanbrengen in de zorg voor de ander en de zorg voor jezelf. De module biedt ook steun als deze balans niet altijd mogelijk is. De module is via de website van GGZ Noord-Holland-Noord toegankelijk: www.ggz-nhn.nl.

De module behandelt meerdere onderwerpen die relevant zijn voor een naastbetrokkene. Denk aan: draagkracht en draaglast, communicatie, grenzen aangeven, zorgen voor jezelf en negatieve denkpatronen. In elke sessie vind je nuttige informatie, kun je lezen over de ervaringen van andere naastbetrokkenen en ga je aan de slag met één of meerdere oefeningen.

De sessies bevatten filmpjes waarin een online begeleider en ervaringsdeskundigen informatie geven en hun ervaringen delen. Enkele sessies bevatten bovendien filmpjes waarin ervaringsdeskundigen met de besproken vaardigheden oefenen. Aan het eind van de module heb je inzicht gekregen in je situatie, krachten en valkuilen. Ook heb je vaardigheden ontwikkeld om de draagkracht en draaglast in de toekomst beter in evenwicht te houden.

Voor wie
De module is ontwikkeld voor familieleden en naastbetrokkenen van iemand met psychische klachten, bijvoorbeeld een familielid, vriend(in) of partner. Zowel naastbetrokkenen van mensen die bij GGZ NHN in zorg zijn als andere naastbetrokkenen kunnen gebruik maken van de module.

Met of zonder begeleiding
De module kan met of zonder begeleiding gevolgd worden. Begeleiding bij de module wordt geboden door ervaringsdeskundige die zelf ook een familielid met psychiatrische problemen hebben. Wanneer de module onbegeleid wordt gevolgd, kunnen mensen deze anoniem volgen, bij begeleiding wordt wel de naam gevraagd.

Ga voor meer informatie naar www.ggz-nhn.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Koffertje van