Publiek smult van goede wedstrijd Tonegido
Uitgegeven op 17-11-2019 om 21:12  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Zondagmiddag was de handbalarena aan de Belterlaan het strijdtoneel van de handbaltopper in de tweede divisie. De heren van Tonegido moesten het opnemen tegen koploper Unitas uit Rolde. Twee ploegen die ook vorig seizoen aan elkaar gewaagd waren.

Tot vandaag stonden de Roldenaren bovenaan met één punt voorsprong op Tonegido, de Wieringers wisten dus wat ze te doen stond. In de eerste fase van de wedstrijd pakte Unitas, na de 1-0 van Tonegido de voorsprong, deze was steeds twee dan weer drie punten. Het slordige afwerken zorgde er voor dat Tonegido niet dichterbij kwam. 100% kansen werden gemist door een gebrek aan scherpte. Even was het gaatje vier punten 8-12 maar de groenhemden herpakten zich en wisten het gat bij rust te dichten tot twee 13-15.

Na de verplichte rustperiode ontvlamde de ploeg en ontstond er een wedstrijd die zeker voor het publiek het aanzien meer dan waard was. Tonegido kwam langszij en er werd steeds om en om gescoord. Even leek het gat van drie punten geslagen 17-20 maar toen brak de beste periode van Tonegido van dit seizoen aan. Het gat van drie punten werd door vooral het collectief spelende team met speels gemak gedicht. De één na de andere knappe aanval werd goed uitgespeeld en verdedigend stond het als een huis. Vanaf 22-22 had Unitas het nakijken. Het was smullen geblazen voor het publiek dat uiteindelijk getrakteerde werd op een 29-24 overwinning waar werkelijk niets op af te dingen viel.

Een belangrijke zege waardoor Tonegido nu de tweede plaats bezet, slechts één punt achter de nummer één. Aanstaande zondag volgt de lastige uitwedstrijd tegen Ha-STU uit Nijmegen. Een week later op zaterdag 30 november om 19:30 staat de eerstvolgende thuiswedstrijd op het programma.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Poll:
December is voor mij
Sinterklaas
21 december, de dagen worden langer
Kerst
Oud en Nieuw
  
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Dynamic inclusief afleverkosten
€ 5.445,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Sport 5drs inclusief afleverkosten
€ 4.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Postboot - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...