Warm onthaal van Sint en Pieten in Zijdewind
Uitgegeven op 17-11-2019 om 19:45  |  link  |  bewaar  |  print

ZIJDEWIND - Zelden heeft de intocht van Sinterklaas zoveel belangstellenden op de been gebracht als op deze zon overgoten Zon-dag. Rond 12:00 uur stond de kade en het plein bij Droog al vol met uitbundige kinderen, hun ouders en opa's en oma's.Zonder oponthoud of calamiteiten stapte Sint met z'n Zwarte Pieten aan wal. Ze werden ontvangen door de organisatie, die alles ook deze keer tot in de puntjes had geregeld.
Het paard van de Sint was deze keer geen witte schimmel maar een mooi bruin paard. Hij bracht de Sint en z'n gevolg over de Havenstraat via de Rijdersstraat naar het Dorshuis in 't Veld brachten.Voor de kleinste kinderen werd ook nu de Paardentram De Koperen Stijgbeugel weer ingezet. De hele meute belangstellenden zicht het Dorpshuis in 't Veld op.
Daar zorgde de plaatselijk fanfare voor een bijzonder warm en muzikaal onthaal.
De grote gymzaal was tot de laatste plaats bezet. De kinderen beleefden een geweldige middag.Dorps-Hero Paul Vlaar zorgde weer voor de passende Sinterklaasliederen. Niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders en begeleiders gingen af en toe volledig uit hun dak.
Het zal dan ook niemand verbazen dat Sinterklaas met al z'n Zwarte Pieten, maar ook de organisatie enorm genoten hebben en al weer uitkijken naar de ontvangst in 2020.

Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Poll:
December is voor mij
Sinterklaas
21 december, de dagen worden langer
Kerst
Oud en Nieuw
  
Occasions
Te koop Renault Clio 0.9 TCe Expression
€ 9.450,-

Toyota Aygo 1.0 VVTi Sport 5drs inclusief afleverkosten
€ 4.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Verleden en toekomst? - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...