Kuipers en Hovius komen met 'Ontploft'
Uitgegeven op 17-11-2019 om 13:49  |  link  |  bewaar  |  print

De schrijfsters Kuipers (Alkmaar) en Hovius (Hippolytushoef) brengen hun vierde boek over de tieners Froekje & Mies niet geheel toevallig uit in deze wintermaand. Het boek met de ondertitel 'Ontploft' bevat twee verhalen die aansluiten bij de twee spannendste feesten in december.

Het voornaamste gaat over Froekje & Mies die vuurwerk in handen krijgen. Onder druk van oudere jongens bewaren zij dit thuis, maar lekker zit het hen niet. Als ze uiteindelijk naar de politie durven te stappen, vraagt Mies zich af of ze niet één ding zelf kunnen afsteken.
NBD Biblion zegt hierover in een recensie: 'De nadruk ligt op het (veilig) afsteken van (legaal) vuurwerk en de invloed van groepsdruk. Gedachten en gevoelens van zowel de meisjes als hun ouders zijn begrijpelijk verwoord, het biedt vele identificatiemogelijkheden. Vlotte, spannende schrijfstijl.'Het tweede en veel kleinere verhaal, eerder een soort toegift, gaat over Froekje & Mies die zelf voor Zwarte Piet spelen. Heerlijk om in de 5-decemberstemming te komen. De illustraties zijn ditmaal van Géwout Esselink; verfrissend, eigentijds en aansprekend. Vanaf negen jaar.

Het auteursduo bezoekt ook scholen om meer kinderen aan het lezen te krijgen. "Het is belangrijk dat kinderen op een interessante manier met boeken in aanraking komen", zegt Hovius. "Wat zet meer aan tot lezen dan een ontmoeting met enthousiaste schrijvers?"
"We bezoeken de groepen drie tot en met acht. Met een interactieve presentatie weten we ook de jongere kinderen een half uur te boeien, aldus Kuipers.

Het boek Froekje & Mies, Ontploft kost € 13,95 en is verkrijgbaar bij www.kuipershovius.nl, de Wieringer Boekhandel in Hippolytushoef en Van der Meulen's boekhandel in Alkmaar.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
December is voor mij
Sinterklaas
21 december, de dagen worden langer
Kerst
Oud en Nieuw
  
Occasions
Te koop Renault Clio 0.9 TCe Expression
€ 9.450,-

Te koop VW Scirocco 1.4 TSI Highline Plus
€ 9.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Klas 2 Marske 1975 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...