Winst VZV tegen Volendam
Uitgegeven op 17-11-2019 om 11:44  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - JuRo Unirek/VZV heeft net als de uitwedstrijd ook de thuiswedstrijd tegen promovendus Garage Kil/Volendam gewonnen, 37-30. De thuisploeg heeft in dit treffen steeds de wedstrijd in handen gehad al werd erin de slotfase wederom slordig gespeeld door het team van Rolf Schulte.

Djazzmin Trabelsi opende de score nadat keepster Amber Zomerdijk een paar knappe reddingen moest verrichten. Lisanne Kolkentekende de 2-0 aan. Het team van coach Ruud van der Broeck verweerde zich echter ook kranig en bleef tot 4-3 het in het spoor van de thuisploeg.
Hierna nam VZV het heft in handen. Halverwege de eerste helft had de thuisploeg een ruime voorsprong door 3 treffers van Lisanne Kolken, waarvan 1 uit een strafworp en 2 razendsnelle breaks. Djazzmin Trabelsi liet met een prachtig lobje uit een snelle break de Volendam goalie kansloos, waarna Dominique Koppe de 8-4 scoorde.
Lisanne Kolken was behoorlijk op schot en verzilverde nog weer 2 penalty's 10-6. VZV coach Rolf Schulte nam een time out nadat Silvana Koppe en Kim Molenaar met 2 treffers VZV op 13-8 bracht.
Meteen na deze time out scoorde Lisa Vlug op formidabele wijze 14-8 uit de hoek na eerst nog een prima redding van de Volendam sluitpost. De thuisploeg ging zelfs met een ruime voorsprong naar het rustsignaal van de prima fluitende scheidsrechters S.Broekhuizen & S Borregana-Huiskens. Kim Jimmink scoorde 3 fraaie treffers en Esma Staal maakte de laatste treffers voor de thee.Ruststand 20-12.


Volendam gaf het zeker niet cadeau Dominique Koppe heeft het hier zwaar te voorduren

Ook na de pauze nam de thuisploeg het heft weer in handen. Maud Kruijer pegelde twee fraaie treffers in de kruising en Dominique Koppe scoorde 23-13. Lisanne Kolken mocht weer een strafworp nemen voor VZV. De altijd trefzekere penalty killer Lisanne Kolken miste dit buitenkansje. Ze werd ondanks deze misser topscorer met 7 treffers. Keepster Ellen Overman tikte met een geweldige reflex de bal uit haar doel. Djazzmin Trabelsi scoorde 24-13, waarna voor VZV een tijdstraf volgde en twee Volendam treffers tegen kreeg 24-15.
Een geweldige stop van Amber gevolgd door een loepzuivere break op de net weer binnen de lijnen gekomen Dominique Koppe en een treffer van Lotte Prak bracht de stand op 26-15.
Voor VZV scoorden Silvana Koppe en Lisanne Kolken 28-17, waarna Volendam hun eerste tijdstraf incasseerde, maar wel 2 keer wisten te scoren 28-19.


Kim Molenaar verschalkt keepster Ellen Overman - foto' Patrick Hogervorst

Lotte Prak en Kim Molenaar brachten halverwege het tweede bedrijf het verschil weer op 10 en de stand op 30-20 . Natuurlijk speelde de thuisploeg een gewonnen wedstrijd, maar net als in voorgaande wedstrijden kon VZV de concentratie niet vasthouden. Er werd slordig gespeeld en met de kansen omgesprongen.
Met een time out probeerde Rolf Schulte hier verandering in te brengen. De thuisploeg wist hier geen gevolg aan te geven. Het team scoorde ook wel, maar liet Volendam toch weer dichter bijkomen.
Kim Molenaar, Carmen v.d. Kroon hielden het verschil nog op tien, 34-24. Lisanne Baker, die de plaats van Amber Zomerdijk onder de lat had overgenomen, verrichtte enkele prima reddingen. In het Volendam doel presteerde Ellen Overman hetzelfde. Een tijdstraf voor VZV hielp de gasten ook nog dichterbij op 35-27. Esma Staal zorgde met een fraaie treffer voor 36-27.
Slordig spel leverde nog 2 tegentreffers op. Florance Kos wist voor VZV het net nog een keer te bollen. De laatste score was voor de Volendammers. Eindstand 37-30.

Doelpunten: Lisanne Kolken 7, Dominique Koppe 4, Kim Molenaar 4,Lotte Prak 4, Esma Staal 4, Djazzmin Trabelsi 3, Kim Jimmink 3, Maud Kruijer 2,Florance Kos 2,Silvana Koppe 2, Lisa Vlug 1, Carmen v d Kroon 1.

Zaterdag 23 november speelt JuRo Unirek/VZV de uitwedstrijd tegen Voorwaarts uit Twello om 20:00 uur. De Supportersbus vertrekt om 16:15 uur vanaf Sportpark de Kogge.

Theo Moras
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Poll:
December is voor mij
Sinterklaas
21 december, de dagen worden langer
Kerst
Oud en Nieuw
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hoort bij foto 554 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...