Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 06-11-2019 om 12:17  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Gezond en lekker nieuws van de haven.



'Zaterdag hebben we de overheerlijke Rival Waddenmosselen in de aanbieding. Deze mosselen zijn afkomstig van een Mosselzaadinvang installatie, ook wel MZI genoemd.

Bij Rival mosselen draait het om smaak. Daarom wordt de kweek verricht via de MZI. Hier wordt mosselzaad aan de lijnen ingevangen, wat later weer op de bodem van de Waddenzee wordt uitgezet. Dit mosselzaad groeit vervolgens in de schelp uit tot een heerlijke volle mossel.'


Waddenmosselen € 5,50 per kilo

Klik op de bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.

Gerecht: mosselen in rode curry-kokossaus

Wat je nodig hebt voor 2 personen

2 kg Zeeuwse mosselen
2 sjalotten, gesnipperd
zonnebloemolie
70 gr rode curry pasta
400 ml kokosmelk uit blik
100 gr babyspinazie
2 el vissaus
3 bosui, in dunne ringetjes
sap van ½ limoen
om te garneren: ringetjes rode peper en partjes limoen
om erbij te serveren: brood of witte rijst of noedels

Spoel de mosselen af onder de koude kraan. Gooi kapotte schelpen of exemplaren die niet meer dichtgaan weg.

Tip: Om te testen of een mossel die open staat nog goed is, kun je de schelp even tegen de rand van je wasbak tikken. Zie je de schelp bewegen en dichtgaan, dan leeft de mossel nog en is alles in orde.

Verhit een hoge pan en fruit de sjalot 2 minuten in een scheutje zonnebloemolie. Roer de rode curry pasta erdoor en bak nog een paar minuten terwijl je blijft roeren. Schenk de kokosmelk in de pan, roer de spinazie er goed door en verwarm. Breng op smaak met de vissaus.

Voeg nu de mosselen toe aan de pan. Zet de deksel erop en laat 2 minuten stomen op middelhoog vuur. Schud daarna even flink met de pan en kijk of de mosselen goed open staan, dan zijn ze namelijk goed. Meestal is bij mij tussen de 3 en 5 minuten goed.

Tip: Ga je voor meer personen mosselen bereiden? Dan zou ik ze in 2 delen stomen.
Voeg de ringetjes bosui en het limoensap toe aan de mosselen. Zet de deksel op de pan en schud nog eens flink.

Schep de mosselen en saus over in een grote, verwarmde schaal en garneer met ringetjes rode peper en partjes limoen. Serveer direct met de bijgerechten naar keuze. De pan kun je natuurlijk ook gewoon zo op tafel zetten!
(advertentie)
Actueel...
02-06-2020 Overleden, mevrouw Dirksje Rotgans-Slagboom
01-06-2020 Op stap in Hollands Kroon
01-06-2020 Exposities en musea
01-06-2020 Workshop barbecue en grill
01-06-2020 Kay vindt mensen erg spannend
01-06-2020 Koop een T-shirt, per verkocht item gaat er een tientje naar de restauratie
01-06-2020 Stamineeke vanaf 1 juni weer open
31-05-2020 Wandelaars en fietsers bij Vatrop opgelet!
31-05-2020 Binnenvaartschip in problemen
31-05-2020 Lepelaars op Wieringen
31-05-2020 Foto van het weekend
30-05-2020 Live muziek terras café Waddenzee
30-05-2020 Helpt elkander en blijf gezond
30-05-2020 Fietsersbond niet tevreden over uitleg gemeente
30-05-2020 Patrijsparadijs op Wieringen
30-05-2020 Nooit meer frustratie van verkeerde prijzen tijdens het prijs-vergelijken
30-05-2020 Wieringer Eilandmuseum kan mede door Microsoft weer open
30-05-2020 Tante Pietje regelt zelf het terras wel, daar hoeft u niet bij te helpen
30-05-2020 Afgelaste evenementen
29-05-2020 Wie goed doet goed ontmoet
29-05-2020 Meedoen dankzij Microsoft
29-05-2020 Café Tante Pietje gaat niet open per 1 juni
29-05-2020 Het Zuiderzeemuseum gaat weer open
29-05-2020 Nationale Balkon Beweegdag
29-05-2020 Arie Keppler Prijs 2020 van start
29-05-2020 Wieringer Vrouwen verrassen hun leden
29-05-2020 Knuffelwand maakt fysiek contact mogelijk
29-05-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
29-05-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
29-05-2020 Baggermolen Stoommachinemuseum uit water getakeld
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Marskedijk 1981 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...