Op stap in Hollands Kroon
Uitgegeven op 23-10-2019 om 14:14  |  link  |  bewaar  |  print

Alle activiteiten in Hollands Kroon zijn gebundeld op deze pagina.
De activiteiten staan in chronologische volgorde.
Dag en datum staan er boven.
Activiteiten kunt u mailen aan Bert Loos.

Klik hier voor een overzicht van exposities en museadinsdag 5 november

Doet & Ontmoet

HOLLANDS KROON - Heeft u het voornemen om meer onder de mensen te komen, vaker iets te ondernemen of vindt u het gewoon leuk om anderen te ontmoeten? Kom dan langs bij Doet & Ontmoet.

Doet & Ontmoet is een initiatief van Samen Meedoen, een samenwerking tussen Wonen Plus Welzijn en Woonzorggroep Samen.
Doet & Ontmoet is een open inloop waar mensen terecht kunnen voor een praatje, een kopje koffie en om een leuke ochtend of middag te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. Er is vaak van alles te doen, want de bezoekers maken met elkaar de middag! Met elkaar worden de activiteiten bedacht en vorm gegeven.
Kom langs, u wordt ontvangen door de vrijwilligers en er staat een lekkere kop koffie voor u klaar.

Doet & Ontmoet
Den Oever, Vikingschip, Robbenoordstraat 11a, maandag 13:30 tot 16:00 uur
Hippolytushoef, Parkzicht, Parkzicht 3, dinsdag 9:30 tot 12:00 uur
Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1, dinsdag 9:30 tot 11:30 uur (de 1e en 3e week v/d maand)
Slootdorp, Dorpshuis Ons tweede Thuis, Pastoor Braakstraat 1, dinsdag 13:30 tot 16:00 uur
Middenmeer, Kroonwaard, dinsdag 13:30 tot 16:00 uur
't Veld, Maria Mater, Oranjelaan 59, donderdag 9:30 tot 12:00 uur
Wieringerwaard, De Oude School, Populierenlaan 23a, donderdag 13:30 tot 16:00 uur
Wieringerwerf, Cultuurschuur, Loggersplein 1, donderdag 13:30 tot 16:00 uur
Anna Paulowna, Keijzershof, Vreedenhoff 66, vrijdag 9:30 tot 12:00 uur

Meer informatie?
Servicepunt Anna Paulowna: Tel.: 0223 535826 - Mail: annapaulowna@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Hippolytushoef: Tel.: 0227 591570 - Mail: wieringen@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Wieringerwerf: Tel.: 0227 600079 - Mail: wieringermeer@wonenpluswelzijn.nl.
Servicepunt Nieuwe Niedorp: Tel.: 0224 542660 - Mail: niedorp@wonenpluswelzijn.nl.dinsdag 5 november

Wandeling door de Noordduinen

Ontdekkingstocht door herfstlandschap bij Den Helder

DEN HELDER - De herfst is een prachtig seizoen voor heerlijke wandelingen. Je kunt er om 9:30 uur samen met een gids van Landschap Noord-Holland er op uit trekken.

Vanaf het vertrekpunt wandel je naar de Noordduinen, een duingebied ten zuiden van Den Helder. Dit gebied staat bekend als 'grijze duinen', een natuurtype waarbij mossen en korstmossen de duinen een grijze gloed geven. Bijzonder, en prachtig om te zien naast alle andere herfstkleuren.


De Noordduinen - foto Ronald van Wijk

Grote kans dat je ook konijnen zult zien. Het aantal is helaas door ziektes sterk verminderd, maar toch zijn sporen van dit kleine zoogdier goed zichtbaar.
De gids vertelt je onderweg over de werkzaamheden die gedaan moeten worden in dit natuurgebied om planten- en diersoorten, die hier van nature voorkomen, in stand te houden.

Het wordt een flinke tocht, dus trek goede wandelschoenen aan en neem iets te eten en te drinken mee voor onderweg.
Vertrekpunt is Bezoekerscentrum, De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder.
Kosten: Regulier € 7,00 , voor donateurs € 4,00.
Graag reserveren op www.gaatumee.nl, maar ter plekke aansluiten kan ook.dinsdag 5 november


Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 5 november

Cursus Klein Vaarbewijs 1

DE HAUKES - Watersportvereniging Amstelmeer organiseert de cursus Klein Vaarbewijs 1. De lessen worden gegeven op de dinsdagavond van 19:30 tot 22:00 uur in het Clubhuis De Aak, De Haukes 2 1778 KD te Westerland.

Een klein vaarbewijs is verplicht voor schippers van schepen die sneller kunnen varen dan 20 km per uur of langer zijn dan 15 meter. De cursus is ook interessant voor degene die zich op het water begeeft en de regels op het water nog eens tot zich wil nemen. Net als in het gewone wegverkeer gelden er op het water soortgelijke regels voor boten, met of zonder motor.Cursusleider is dhr. Wico Stam. Hij is een zeer ervaren trainer, die vanuit zijn voormalige werkomgeving en door zijn eigen boot veel op en rond het water kennis heeft opgedaan. Daardoor heeft hij een schat aan ervaring, die hij als geen ander kan inzetten voor deze cursus. Stam heeft zijn ervaringen verwerkt in de lessen waardoor deze praktisch, leuk en leerzaam zijn. Informatie en opgeven kan via www.wvamstelmeer.nl.

Op dinsdag 7 januari 2020 begint een cursus Klein Vaarbewijs 2woensdag 6 november

Stakingsdag instuif

SCHAGEN - Er wordt gestaakt door leerkrachten uit het basisonderwijs. Team Sportservice Schagen organiseert een Stakingsdag Instuif voor kinderen uit groep 3 t/m 8. Zo hebben kinderen een leuke ochtend of middag en de ouders hebben hun handen vrij om toch te kunnen werken.

Leerkrachten uit het basisonderwijs staken. Zij willen dat het kabinet meer geld vrij maakt voor een fatsoenlijk salaris, voldoende collega's en minder werkdruk. Een extra dag vrij is voor de meeste kinderen heel fijn. Maar de ouders kunnen een probleem hebben met de opvang van de kinderen. Team Sportservice Schagen heeft hiervoor een oplossing bedacht met de Stakingsdag instuif. Kinderen zijn een paar uur lekker aan het bewegen en de ouders kunnen een paar uur werken.

Waldervaarthal vol activiteiten!
In de Waldervaarthal in Schagen kun je tijdens de Stakingsdag instuif meedoen aan heel veel leuke spelletjes. Zo is er o.a. big box hockey, panna voetbal, een skate parcours, een klim- en klauterbaan en er staat een grote opblaas stormbaan! Maar er is nog veel meer.

Kies een dagdeel
Er zijn twee dagdelen. De tijden zijn van 10:00 - 12:00 uur en van 13:00 - 16:00 uur. De entree is € 3,- en kan contant en gepast worden betaald. Aanmelden is niet nodig. Je moet wel zaalschoenen dragen. De Waldervaarthal is aan de Merelstraat 38 in Schagen.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sportservice Schagen, Monique de Vries tel: 0224-214774 of mail: mdevries@teamsportservice.nlmdevries@teamsportservice.nlmdevries@teamsportservice.nl. Kijk ook op jouw.teamsportservice.nl/schagen.woensdag 6 november

Wandelen in Nieuwe Niedorp

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in Nieuwe Niedorp.

De route is ongeveer 7 km lang en voet o.a. langs de golfbaan en het Kremlin. Vertrek om 13:00 uur vanaf de parkeerplaats bij de ALDI in Hippolytushoef. Kosten € 11,00, incl. reiskosten en koffie/thee met wat lekkers. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Tineke Groot, telefoon 0227-591341, e-mail c.groot-rotgans@quicknet.nl of Nel Rotgans, telefoon 0227-581261, e-mail nel.rotgans@gmail.com.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.donderdag 7 november

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.donderdag 7 november


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619 (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).

Volgende speeldata: 12 december 2019, 9 januari, 13 februari, 12 maart en 9 april 2020.vrijdag 8 november

Eet- en kookclub

WIERINGEN - De eet- en kookclub van Wieringer Vrouwen is om 16:30 uur te gast bij Marina Hille in Hippolytushoef voor een gezamenlijke maaltijd.

Dit groepje komt eenmaal per maand om de beurt bij elkaar eten en de gastvrouw bereidt de maaltijd. Er zijn ook aanmeldingen van vrouwen die om de een, twee of drie maanden buiten de deur willen eten. Voel je daarvoor of wil je ook een groepje die om de beurt bij elkaar gaat eten?
Vraag dan inlichtingen of meld je aan bij Ria Nijman, telefoon 0227-591218, e-mail jc.johannes@quicknet.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.Vrijdag 8 november
Vrijdag 8 november

Ontmoetingsdiner

MIDDENMEER - Wilt u ook eens komen eten bij het Ontmoetingsdiner? Dan bent u van harte welkom in de Meerbaak, Prof. ter Veenweg 4. De maaltijd start om 18:00 uur en vanaf 17:45 uur gaat de zaal open.

Het diner is bedoeld voor mensen die (bijna) altijd alleen aan tafel zitten en voor mensen die om de een of andere reden nooit buiten de deur eten.
Opgeven is wel nodig. U kunt van 25 oktober 9:00 uur tot 2 november bellen om u op te geven naar Trudy van Arkel 0227-823105 of Marjan Lettinga tel 0227-581492. De kosten van het diner zijn € 5,00.
Heeft u een dieet of heeft u vervoersproblemen, dan kunt u dat ook melden.Vrijdag 8 november

Kaas- en wijnproeverij

MEDEMBLIK - De Kaas- en wijnproeverij in Kasteel Radboud is er weer! In dit beproefde concept hebben Ingrid Aniba (Kaaswinkel Kaas & Zo) en beheerder van Kasteel Radboud Emma Buis een heerlijke samenwerking.In vier rondes worden verschillende kazen en bijpassende wijn/port (mag ook met bier of fris) geserveerd voor € 24,50 per persoon. Emma vertelt daarbij wat over de wijnen en Ingrid geeft uitleg over de kazen.
Aanvang is 19:30 uur. Vooraf reserveren via kasteelradboud.nl of bel 0227 541 960.Vrijdag 8 november

Creona viert feest

WIERINGERWERF - Muziekvereniging Creona geeft een concert met de titel 'Creona viert feest, join the music!'. Een uniek gebeuren dankzij de medewerking van een groot aantal jeugdige gasten.

De vereniging bestaat dit jaar 50 jaar, en dat vieren ze ook! In het voorjaar zijn jong (lagere scholen uit de Wieringermeer) en oud (de senioren uit de Wieringermeer) getrakteerd op de muzikale voorstelling 'Ali Baba en de veertig roversâpos;.

Voor dit concert is samenwerking gezocht met RSG Wiringherlant, en zijn leerlingen van deze school gevraagd hun muzikale talenten te tonen tijdens dit concert. Dat heeft geresulteerd in een tweetal muzikanten die hun partijtje mee zullen spelen in het orkest, een pianiste, een zanger en een aantal zangeressen.

Creona heeft ook jongerenkoor Arrival uitgenodigd deel te nemen aan 'Creona viert feest, join the music!' Arrival staat onder leiding van Jenneke Oomen, en ook zij gaan er samen met alle muzikanten en zangers een feest van maken!Naast al het muzikale talent wat tijdens dit evenement zal schitteren heeft Creona ook samenwerking gezocht met de bekende schrijfster Marian Rijk. Marian Rijk is de schrijfster van het boek Polderpioniers. Zij is de kleindochter van Naan en Kees, de hoofdpersonen van dit boek. Als kind logeerde ze vaak op de boerderij in de Wieringermeer. Voor het concert 'Creona viert feest, join the musci! ' heeft Marian Rijk een verhaal geschreven. Een reden te meer om naar dit bijzondere concert te komen luisteren. De geheel staat onder leiding van Wim Hendriks. Ook hij heeft al een aantal jubilea achter de rug bij Creona. Wim is sinds 1987 betrokken bij de vereniging.

Het concert vindt plaats in RSG Wiringherlant in Wieringerwerf. Aanvang is 20:00 uur. Zaal open om 19:30.
Kaarten (10 euro) zijn te bestellen via de website van Creona (www.creona.nl) of af te halen in de mediatheek van RSG Wiringherlant.Vrijdag 8 november

Afdelingsvergadering ChristenUnie

WIERINGERWERF - ChristenUnie Hollands Kroon houdt een openbare ledenvergadering. Deze is om 20:00 uur bij CAV Agrotheek Zuidrak 18 1771 SW te Wieringerwerf.

Het eerste deel bestaat uit het officiële gedeelte van de vergadering en na de pauze is er een presentatie en rondleiding over en door het bedrijf met dhr. Piet Groen.Naast de leden zijn belangstellenden dan ook van harte welkom. Voor meer informatie of het toegestuurd krijgen van de agenda kunnen belangstellenden een mailtje sturen naar de secretaris sylviabergsma@hollandskroon.christenunie.nl.zaterdag 9 november


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 9 novemberKleindiervereniging Nut en Genoegen Wieringen houdt voor de 24ste keer.de jaarlijkse kleindierenshow. Van de fokkers zijn meer dan 500 dieren te bezichtigen zoals hoenders, oorspronkelijke duiven, gedomesticeerde watervogels, sierduiven, kleine knagers, cavia's en konijnen.

De dieren worden door een team van deskundige keurmeesters gekeurd. Zij beoordelen raszuiverheid, conditie, kleur en bouw. Ook bepalen de keurmeesters de ereprijzen en vele andere prijzen voor elke diergroep en geven aan op de beoordelingskaarten wat er goed of fout is bij de dieren, zodat de fokker weet of hij met de dieren verder kan fokken of wat hij moet verbeteren.

Tijdens de show zijn diverse leden aanwezig om vragen van bezoekers te beantwoorden en uitleg te geven over het houden van dieren, want de vereniging kan heel goed jonge aanwas gebruiken om deze hobby in stand te houden.

Er worden lootjes verkocht, waarmee je diverse mooie prijzen kunt winnen. Daarmee steun je de vereniging ook gelijk. De hele show wordt verzorgd en georganiseerd door vrijwilligers.zaterdag 9 november
zaterdag 9 november

Kristallen schedel workshop

WIERINGERWERF - Danielle Forrer geeft een workshop met kristallen schedels. De schedels bieden een bedding van veiligheid en vertrouwen waarbinnen je onder hun begeleiding gemakkelijker kunt groeien en helen.

Leren werken met kristallen schedels
Een kristallen schedel is een steen, kristal of mineraal, geslepen en gepolijst in de vorm van een schedel, waarin een schedelbewustzijn is uitgenodigd. Het is dus een fysieke vorm met daarin een bewustzijn, net zoals wij als mens een fysieke lichaam hebben. Dit schedelbewustzijn heeft ons bijzonder veel te bieden! In deze workshop gaan de deelnemers volop met Danielle aan de slag met de schedels om dat te ontdekken. De nadruk ligt echt op het beleven, doen en ervaren. Natuurlijk onder de deskundige begeleiding van Danielle. Zij zal als tolk fungeren en bewust maken, bevestigen en verduidelijken wat er allemaal gebeurt bij en met de deelnemers.

Openstellen voor het schedelbewustzijn
Het contact met het schedelbewustzijn helpt je als een brug om ontvankelijker te zijn voor boodschappen en begeleiding van onstoffelijke wezens van licht en liefde (zoals engelen, opgestegen meesters en lichtwezens vanuit het universum). Daar is het nu tijd voor! De schedels helpen je goed te luisteren en ontvankelijk te zijn. Het maakt bovendien dat je leert onderscheiden wat zuiver en ondersteunend bedoeld is en wat vanuit een andere bron afkomstig is.

Ondersteuning bij spirituele ontwikkeling & groei
De schedels bieden een bedding van veiligheid en vertrouwen waarbinnen je onder hun begeleiding gemakkelijker kunt groeien en helen. Ze ondersteunen je om je energieveld te verruimen en te versterken en een veel ruimer begrip van ZIJN te ervaren. De schedels bieden heling, verschaffen kennis, ondersteunen, wijzen de weg, moedigen aan, bevestigen, etc.

Voor deze workshop neemt Danielle haar 'team' van schedels mee. Dit team werkt al jarenlang met Danielle samen. De deelnemers mogen tijdens de workshop ook leren werken met deze schedels. Ze zijn echter niet te koop. Danielle neemt ook een aantal nieuwe schedels mee die wel te koop zijn.
Er wordt gewerkt in kleine groepjes. De workshop is van 9:30 tot ca. 14:00 uur in OBS Jenaplanschool De Zilvermeeuw in Wieringerwerf. De kosten zijn € 69,00 per persoon.
Wil jij erbij zijn, geef je dan op via de praktijk website www.danielleforrer.nl.zaterdag 9 november

Nijntje op de fiets

Theatervoorstelling voor peuters in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF - Actrice en zangeres Marianne van Houten neemt de kinderen mee in het verhaal van Nijntje die een dagje gaat fietsen.

Nijntje is thuis en heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad, ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis.Nijntje op de fiets is gebaseerd op verschillende verhalen uit de Nijntje-boekjes. De voorstelling wordt gespeeld in een herkenbaar decor waarin de wereld van Nijntje, leuke liedjes en de iconische tekeningen van Dick Bruna op een verrassende manier een rol spelen.

De voorstelling in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1, duurt 1 uur en begint om 10:00 uur (de voorstelling van 11:00 uur is uitverkocht).
De entreeprijs is € 5,00 voor peuters en € 10,00 voor volwassenen. Reserveren kan via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 9 november

Winterchallenge

WIERINGERWAARD - Soroptimistclub Wieringerland organiseert weer de super gezellige workshopdag Winterchallenge met een aantal leuke workshops. Deze tweede Winterchallenge vindt vanaf 11:00 uur plaats in Dorpshuis de Oude School, Populierenlaan 23a in Wieringerwaard.

U kunt kiezen uit vijf verschillende workshops:
• Bokkenpootjestaart
• Keramiek Engel
• Mixed Media
• Vilten Engelen
• Vision Board
Aanmelden voor één van de workshops kan via soroptimistclub-wieringerland.nl.

Op deze middag zal ook de kunstenares Marion aanwezig zijn. Voor het luttele bedrag van € 5,= zal zij van u een snelportet tekenen. Ook wanneer u niet wilt deelnemen aan één van de workshops, bent u van harte welkom om een portret te laten tekenen. Na afloop van de workshops sluiten we af met een hapje en drankje.

De opbrengst van de winterchallenge wordt gedoneerd aan Nikos & Katerina op Lesbos, die al jaren elke dag 100 vluchtelingen uit het opvangkamp in Moira een maaltijd aanbieden.
En aan de Stichitng Present wordt een donatie gedaan voor een kerstpakketje voor gezinnen die van een minimum moeten rondkomen.zaterdag 9 november

Film Les Glaneurs et la Glaneuse

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Les Glaneurs et la Glaneuse, een flim van Agnès Varda.

'Arenlezen', voedsel (op)rapen dat bij de oogst is achtergebleven, was ooit een vorm van voedsel-verzamelen. Vroeger, op die mooie schilderijen van Millet en Van Gogh, was dat niets bijzonders, het hoorde erbij. En nog steeds zijn er mensen, vooral in Frankrijk, die bukken en rapen als de oogstmachines zijn vertrokken. Maar dan wel uit pure, economische noodzaak. Hun prooi: “'te grote' of 'te kleine' aardappelen.Ook in de stad, bij het sluiten van de markt, duiken ze steeds vaker op, die rapers. Soms als vorm van protest tegen verspilling. Een kromme komkommer is ook lekker!
De recent overleden regisseur Agnès Varda, zelf óók een raapster, maar dan van beelden, brengt het allemaal liefdevol in beeld.

De zaal gaat om 13:30 uur open, de film begint om 14:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zaterdag 9 november

Lichtjesavond Stoommachinemuseum

MEDEMBLIK - Het Stoommachinemuseum aan de Oosterdijk 4 sluit het stoomseizoen af met een spetterende finale. Het monumentale stoomgemaal uit 1869 is feeëriek verlicht en omgetoverd tot 'lichtkasteel' dat al van verre te zien is in de duisternis.

Straattheater Abacus: In deze sprookjesachtige sfeer treden de artiesten van straattheater Abacus op met de Ironwings, een visuele act met bizarre drakenmachines. De rijdende kunstwerken zijn gemaakt van duizenden ijzeren plaatjes en omgetoverd tot draken waarop ridders ten strijde trekken en improvisatietheater laten zien van hoog niveau.

'Van Hakken Komt Blazen': Leden van blazersgroep 'Van Hakken Komt Blazen' geven een demonstratie 'hoe bouw je een midwinterhoorn'. Het blazen op midwinterhoorns stamt uit de 9e eeuw en is oorspronkelijk bedoeld om het licht terug te halen in de donkere wintermaanden. Deze oeroude traditie stamt uit de achterhoek, maar wordt tegenwoordig ook in Noord-Holland beoefend. Wie het imposante geluid van de midwinterhoorns wil beluisteren, kan op zondag 29 december tijdens de kerstvakantie de blazersgroep bij het museum in actie zien met diverse blaasoptredens.

Bierbrouwen en bierproeverij: De hobby-bierbrouwers van de familie Oud komen na het grote succes van vorig jaar opnieuw het bierbrouwen bij het museum demonstreren. Het brouwproces wordt aanschouwelijk uitgelegd en bezoekers kunnen de diverse ambachtelijke biersoorten proeven.

Niet alleen is het museum vanavond onder stoom, maar ook een aantal machines in de machinetuin wordt in werking gesteld. Het geknars en gepiep van de emmers van de met honderden lampjes verlichte baggermolen is weer van verre te horen. In het feestelijk verlichtte museumrestaurant staat de warme chocomel en glühwein klaar en krijgen kinderen die hun lampion voor Sint Maarten komen showen en een liedje zingen iets lekkers.

Na Lichtjesavond is het museum deze maand nog een beperkt aantal dagen geopend: 13, 14, 15, 17, 23 en 24 november. Wie op zondag 17 november het museum bezoekt mag samen met bakker Gerrit Bes aan de slag om zelf pepernoten te bakken. Na zondag 24 november sluit het museum tijdelijk de deuren om met de kerstvakantie weer open te gaan voor publiek.

Parkeren: Het museum verzoekt u vanavond te parkeren op het terrein bij het Regatta Centrum. U kunt gebruik maken van de gratis pendeldienst naar het museum.

Lichtjesavond is van 18:00 tot 22:00 uur.
Toegang jongeren (4-18 jaar) € 5,-, volwassenen € 8,-, museumjaarkaarthouders gratis.zaterdag 9 november

Robin Hoed

DEN OEVER - De jongste leden van Thalia Hollandskroon, de Thalia Kids, spelen de musical Robin Hoed. De musical wordt opgevoerd in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

De Thalia Kids nemen u mee naar de markt van Nothingham, waar we kennis maken met de inwoners van dit dorp, die te kampen hebben met de hebberige koning Jan en zijn compagnon, de sherrif van Nothingham. De inwoners moeten steeds meer belasting betalen en dit is voor de meesten niet meer op te brengen.

In het bos van Sherwood woont Robin Hoed, met zijn vrienden de vrijbuiters. Samen bedenken ze een plan om de dorpelingen te helpen en koning Jan dwars te zitten, tot grote frustratie van de sherrif en koning Jan.
Maar ook koning Jan bedenkt een plan om Robin Hoed gevangen te nemen en organiseert een boogschiet wedstrijd.
Hoe dit afloopt zie je in de musical Robin Hoed, het bekende verhaal in een Thalia Kids jasje. Een feest der herkenning voor het hele gezin!

De voorstelling begint om 19:30 uur.Kaarten kosten € 10,00 en zijn verkrijgbaar via www.thalia-hollandskroon.nl.
zaterdag 9 november

Foute disco party

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert 'De foute disco party' in de Cultuurschuur, Loggersplein 1,.

Wat anders dan op een gewone disco avond. Deze keer is het een verkleedparty.
Je komt als prinses, voetballer, clown enz.
Het is super leuk als je verkleed komt, maar als je niet verkleed bent ben je natuurlijk ook welkom.
Er zijn 3 prijzen te winnen voor wie het mooist is verkleed.Op deze avond wordt de muziek van heden en verleden gedraaid door Go Round Drive In Show.
De presentatie is in handen van de spraakmakende en gezellige Albert-Jan!

De disco is van 19:30 tot 21:30 uur. Kosten: € 2,50 per persoon. Leeftijd: 6 t/m 12 jaar.

Voor informatie: Hans Hofmeijer: hofmeyer49@quicknet.nl of 0227-501130.
Zijn er ouders die op deze avond willen helpen om toezicht te houden in de zaal/ cultuurschuur of achter de bar willen staan? Dan kunt u dit aangeven per mail of telefonisch zie hierboven.zaterdag 9 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.

De volgende bingoavond is op zaterdag 14 december (Kerstbingo).zaterdag 9 november
zondag 10 novemberHIPPOLYTUSHOEF - Wie zin heeft kan wekelijks vrijblijvend biljarten bij Biljartclub Hippo in het duivengebouw van de Wieringer Expresse aan de Bijlstraat 25a.

Iedereen mag komen spelen. De tijden zijn van 14:00 tot 17:00 uur.zondag 10 november

Robin Hoed

DEN OEVER - De jongste leden van Thalia Hollandskroon, de Thalia Kids, spelen de musical Robin Hoed. De musical wordt opgevoerd in het Vikingschip, Robbenoordstraat 11a.

De Thalia Kids nemen u mee naar de markt van Nothingham, waar we kennis maken met de inwoners van dit dorp, die te kampen hebben met de hebberige koning Jan en zijn compagnon, de sherrif van Nothingham. De inwoners moeten steeds meer belasting betalen en dit is voor de meesten niet meer op te brengen.

In het bos van Sherwood woont Robin Hoed, met zijn vrienden de vrijbuiters. Samen bedenken ze een plan om de dorpelingen te helpen en koning Jan dwars te zitten, tot grote frustratie van de sherrif en koning Jan.
Maar ook koning Jan bedenkt een plan om Robin Hoed gevangen te nemen en organiseert een boogschiet wedstrijd.
Hoe dit afloopt zie je in de musical Robin Hoed, het bekende verhaal in een Thalia Kids jasje. Een feest der herkenning voor het hele gezin!

De voorstelling begint om 14:30 uur.Kaarten kosten € 10,00 en zijn verkrijgbaar via www.thalia-hollandskroon.nl.
zondag 10 november

Waagstukken

WIERINGERWERF - Mylou Frencken en Dorine Wiersma spelen een try-out van het programma 'Waagstukken' in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen, lekke waterbedden: geluk is Mylou en Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Frencken en Wiersma krijg je niet meer klein. In deze muzikale cabaretvoorstelling bundelen zij hun krachten.Iedereen krijgt het van jongs af aan te horen: om iets te bereiken in het leven moet je durven. Maar wat is moed? Wanneer slaat lafheid toe? Waarom moet een mens m/v soms de spierballen laten rollen, en een andere keer die grote bek eens houden? Getuigt het van lef om je kwetsbaar te tonen? Zijn de losers misschien wel de nieuwe winnaars?
Gewapend met piano en gitaar laten de veelgeprezen liedschrijfsters zich van hun moedigste kant zien. Want je hebt moed nodig. Om door te gaan of om er voor eens en voor altijd mee op te houden.

De voorstelling begint om 14:30 uur. Entree € 17,50, inclusief 2 consumpties.
Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 10 november

Van Bach tot Broadway

Najaars pianoconcert Remi Gunther

MIDDENMEER - Pianist Remi Gunther geeft een vervolg op zijn succesvol concert van een jaar geleden in de Ontmoetingskerk. 'Van Bach tot Broadway' is een vervolg op 'Van Bach tot Blues'.

Remi Gunther neemt zijn gasten mee op een reis die begint bij Bach (1685-1750) en via werken van onder andere Händel, Mozart, Beethoven en Schubert eindigt met een vertolking van The Westside Story (Bernstein 1918-1990).Medewerking wordt verleend door Willeke van Moorselaar (dwarsfluit), Denian de Boer (klarinet), Inge Boersma (trompet), Lisanne van der Weijde (viool), Afra Pronk (hoorn) en Aarnout Gunther (solist).

Het concert in de Ontmoetingskerk in Middenmeer begint om 14:30 uur.
De toegang is € 7,50, inclusief kopje koffie of thee in de pauze.
Reserveren kan per mail: meerbaak@ontmoetingskerk-middenmeer.nl.zondag 10 november

Kunst en Kippensoep

VAN EWIJCKSLUIS - Frits Hoitsema exposeert de komende maand in Pension Van Ewijcksluis, Van Ewijckspad 1.

Al tien jaar organiseert galerie van Ewijcksluis iedere maand wisselende exposities van schilderijen, beelden en andere kunstuitingen in het eetcafé.De nieuwe expositie wordt om 15:00 uur geopend door de exposant zelf. Aansluitend is er een gezellig samenzijn met hapjes, drankjes en gelegenheid om de kunstwerken te bekijken en te bespreken. En na de Kunst komt de excellente Kippensoep, die rond half zes wordt geserveerd met stokbroodjes en kruidenboter.

Meer informatie in het overzicht van exposities en musea.zondag 10 november

Alma Quartet

BERGEN - Het Alma Quartet speelt Schubert en Debussy in Museum Kranenburgh, Hoflaan 26. Het Alma Quartet, bestaande uit leden van het Koninklijk Concertgebouworkest, spelen der Tod und das Mädchen van Franz Schubert en strijkkwartet in G mineur van Claude Debussy.

Het Alma Quartet bestaat uit de jonge topmusici Marc Daniel van Biemen (viool), Benjamin Peled (viool), Jeroen Woudstra (altviool) en Joris van den Berg (cello), allen van het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2014 ontvingen ze de Prix de Salon, een prijs voor jonge musici uitgereikt door de zakelijke kring van het Concertgebouworkest.Het Alma Quartet bespeelt gerenommeerde podia als Het Concertgebouw, de Elbphilharmonie in Hamburg en de Tonhalle Düsseldorf, maar staat ook op eigentijdse festivals als Musicians Without Borders en Down the Rabbit Hole. Crossover-samenwerkingen ging het ensemble aan met dj Mees Dierdorp, producer Henrik Schwarz en de experimentele componist Hauschka. Hun eerste cd met de complete strijkkwartetten van Erwin Schulhoff werd in 2017 bekroond met de Preis der deutschen Schallplattenkritik, de 'Bestenliste'.

Het concert vangt aan om 15:00 uur en zal tot rond 16:30 uur duren. Kaarten kosten: € 17.50, exclusief museumentree en zijn online verkrijgbaar via www.kranenburgh.nl of aan de museumbalie voor aanvang van het concert.zondag 10 november

Rondleiding expositie Lands End? in Kunsthal 45

DEN HELDER - Twee SET#NET kunstenaars geven 15:00 uur een rondleiding door de expositie Lands End? in Kunsthal 45, Koningstraat 43-45.

Deelname is vrij en aanmelden niet nodig. Meer informatie in het overzicht van exposities en museazondag 10 november

Nasrdin Dchar

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt de voorstelling 'Ja' van Nasrdin Dchar in theater De Kampanje in Den Helder. De aanvang is 20:30 uur

Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.maandag 11 november

Lampionkeuring

BREEZAND - Laat je lampion keuren bij Jongerenvereniging De Aap! Je bent van harte welkom om tussen 16:30 en 18:30 uur je lampion te laten keuren bij De Aap.

Er zit een leuke jury voor je klaar die graag naar je liedje luistert. Natuurlijk krijg je dan van De Aap wat lekkers. Tussen 18:30 en 19:00 uur is De Aap even dicht, zodat de jury tijd heeft om te overleggen. Om 19:00 uur is de prijsuitreiking met te gekke prijzen. De Aap is gevestigd aan de Zandvaart, nummer 57a.
Kom jij ook langs? Dan zetten wij alvast alle mooie prijzen en wat lekkers voor je klaar. Succes nog eventjes met het maken van je lampion of misschien heb jij die zelfs al af, dan ben je helemaal goed bezig!maandag 11 november

Keuvelkeuring

HIPPOLYTUSHOEF - Sint Maarten wordt ook gevierd bij het Noorderlicht. De kinderen zijn van 18:00 tot 19:30 welkom om te Sint Maarten en mee te doen aan de keuvelkeuring!

Je kunt een cadeaubon winnen van ondernemersvereniging Midden en West Wieringen. Deze bon is te besteden bij verschillende plekken op Wieringen.
De winnaars worden gebeld op 12 november en kunnen 13 november tussen 14:30 en 16:00 de prijzen ophalen.
De leeftijdscategorieën zijn: van 0-4, van 5-8 en van 9-12.maandag 11 november

Lezing Karin Luiten

Culinair journaliste en kookboekenschrijfster Karin Luiten bij Wieringer Vrouwen

HIPPOLYTUSHOEF - Karin Luiten, van o.a. Koken met Karin, komt bij de Wieringer Vrouwen. Ze heeft diverse kookboeken geschreven, waaronder de zeer bekende 'Koken zonder pakjes en zakjes'.

In oktober komen er maar liefst 2 nieuwe kookboeken uit: 'Het grote kinderkookboek' en voor de liefhebbers van Frankrijk 'De makkelijke Franse keuken'.
Ze is ook te zien geweest in de kookrubriek van het TV-programma Groeten van Max. Tevens heeft ze een rubriek in het dagblad Trouw.

Deze avond heeft als thema: koken zonder pakjes en zakjes (haar stokpaardje); wat is nu eigenlijk gezond eten; hoe zit het met suiker en zout; maar ook koolhydraten en vet en wat zijn de foodhypes die je gerust kunt overslaan.De Wieringer Boekhandel is aanwezig voor de verkoop van haar boeken. Deze worden door Karin gesigneerd, een leuk Sinterklaas- of Kerstcadeau?
De avond is in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg in Hippolytushoef en begint om 20:00 uur.
Er is een zeer beperkte aanmelding van gasten mogelijk i.v.m. de ruimte. Zij betalen € 15,00, hierbij zijn 2 consumpties en een hapje inbegrepen. Aanmelden, incl. kaartverkoop, is mogelijk bij de Wieringer Boekhandel op het Kerkplein, telefoon 0227-595654.dinsdag 12 november


Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 12 november

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.dinsdag 12 november

Startersevenement Kop van Noord-Holland

Maak in één avond kennis met het ondernemerschap!

REGIO - De gemeenten Hollands Kroon, Den Helder en Schagen, de Rabobank Kop van Noord-Holland en Stichting Startersloket organiseren hét Startersevenement voor de Kop van Noord-Holland. Gezamenlijk zetten zij de deuren wijd open voor (oriënterende) starters uit de regio. Tijdens deze avond staan informeren, inspireren en netwerken centraal. Ben je net gestart als ondernemer of denk je na om voor je zelf te beginnen? Kom dan naar het Startersevenement Kop van Noord-Holland!

Tijdens dit evenement leer je meer over:
• Wat moet ik regelen met de Belastingdienst?
• Hoe haal ik meer uit de markt?
• Hoe presenteer ik mij online als ondernemer?
• Wat zijn mijn ondernemersrisico's?
• Hoe maak ik een succesvol ondernemingsplan?
• Hoe haal ik meer uit mijn netwerk?

Vergroot je kennis en volg tijdens het Startersevenement 2 workshops.
Het Startersevenement Kop van Noord-Holland is op de locatie van Rabobank Kop van Noord-Holland: Verkeerstorenweg 3, 1786 PN Den Helder.

Programma
• 18:30 uur: Inloop
• 19:00 uur: Plenaire opening
• 19:15 uur: Start eerste ronde workshops
• 20:00 uur: Netwerkcafé
• 20:15 uur: Start tweede ronde workshops
• 21:00 uur: Netwerkcafé + borrel
• 22:00 uur: Einde

Workshops
Nieuwsgierig geworden welke workshops je kunt volgen? Ga naar Startersevenement Kop van Noord-Holland, meld je aan voor het event en schrijf je in voor twee workshops!dinsdag 12 november

The Kilkennys

DEN OEVER - Zin in een avond onvervalste Ierse Folk? Dan is er in het Vikingschip weer een bijzonder evenement te beleven. Wederom doen de Ierse Kilkennys tijdens hun drukke continent-tour Den Oever weer aan. Deze muzikanten en zangers hebben hun eigen stempel gezet op de traditionele Ierse volksmuziek. Toch blijven ze trouw aan de typisch Ierse instrumenten, zoals tinwhistles, bodhran, uilleann pipes, banjo en mandoline.

In de afgelopen jaren hebben ze zich opgewerkt vanuit de regionale pubs naar internationale podia waar ze uitverkochte zalen vullen en daarbij jonge en oudere muziekliefhebbers aanspreken. Fans en vaste bezoekers vindt men inmiddels op alle continenten. Hun songs zijn vrolijk, opzwepend of melancholiek. Met hun energie en onvervalste Ierse humor krijgen ze ieder publiek mee. En waar ze ook komen, hun wortels dragen ze mee in hun muziek en hun naam, naar het Ierse plaatsje Kilkenny, waar ze vandaan komen.Hun succes is voornamelijk te danken aan het plezier en ogenschijnlijke gemak waarmee de vier muzikanten samenspelen; het gevolg van hun jarenlange vriendschap en samenspel. En hoe vaak ze ook samen optreden, elk optreden is weer anders en heeft weer zijn eigen sfeer. Na hun eerdere optredens in het Vikingschip komen ze graag weer terug.

Het Vikingschip is te vinden aan de Robbenoordstraat 11a te Den Oever. Informatie en reservering: www.vikingschip.nl of 06-120 555 90. Aanvang 20:00 uur, entree € 17,50.woensdag 13 november

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. De organisatie is in handen van Gerdien Ottens, Alie Kool en Jeannette Renooij. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com, ☎ 06 1498 9938.

Het volgende brei- en haakcafé is op woensdag 11 december.woensdag 13 november

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 13 november

Postzegels ruilen

WIERINGERWERF - Postzegelvereniging de Snuffelaar houdt van 19:00 tot ± 21:30 uur een ruilavond in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.woensdag 13 november

Alzheimer Café

SCHAGEN - Kathy Wondergem en Karen Otto, beide casemanager bij Geriant, zijn vanavond gastsprekers in het Alzheimer Café.

Tijdens het Alzheimer Café zijn er altijd casemanagers aanwezig. Maar wat doen casemanagers nou eigenlijk? Waar bestaat hun werk uit en wat mogen we van hen verwachten? Waar kunnen zij mensen met dementie mee helpen of zijn ze er juist voor de mantelzorgers? Helpen zij mee om het overzicht te houden of zijn zij er alleen voor crisissituaties?
Zijn de casemanagers 'de helden achter de voordeur' of komen zij juist voor 'de helden achter de voordeur'?

U bent van harte welkom vanaf 19:15 uur in Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan in Schagen.
Er is voldoende tijd om elkaar te spreken en over de inhoud van de avond na te praten. Het onderwerp start om 19:30 uur en duurt tot ongeveer 21:30 uur. Aanmelden is niet nodig. Toegang is gratis.donderdag 14 november
donderdag 14 november

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.donderdag 14 november

Klaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met losse maat en geen mes op tafel.
Iedereen is welkom. Entree € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.Vrijdag 15 november

Ontmoetingsdiner

WIERINGERWERF - Wilt u ook eens komen eten bij het Ontmoetingsdiner? Dan bent u van harte welkom in Het Kompas, Meeuwstraat 44. De maaltijd start om 18:00 uur en vanaf 17:45 uur gaat de zaal open.

Het diner is bedoeld voor mensen die (bijna) altijd alleen aan tafel zitten en voor mensen die om de een of andere reden nooit buiten de deur eten.
Opgeven is wel nodig. U kunt van 25 oktober 9:00 uur tot 2 november bellen om u op te geven naar Trudy van Arkel 0227-823105 of Marjan Lettinga tel 0227-581492. De kosten van het diner zijn € 5,00.
Heeft u een dieet of heeft u vervoersproblemen, dan kunt u dat ook melden.vrijdag 15 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
29 november 24 januari 6 maart
13 december 7 februari 2O maart
27 december 21 februari 3 april prijsuitreiking
1O januari


vrijdag 15 november

Film How to marry a millionaire

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de filmklassieker How to marry a millionaire uit 1953. De regie is van Jean Negulesco, de hoofdrollen zijn voor Marlyn Monroe, Bette Grable en Lauren Bacall.In een van de meest voortreffelijke komedierollen uit haar carrière, speelt Marilyn een verrukkelijk maar onmiskenbaar slechtziend model, dat samen met haar evenzeer sluwe vriendinnen een penthouse in Manhattan verhuurt in de hoop rijke echtgenoten aan de haak te slaan.
De zaal gaat om 19:30 uur open, de film begint om 20:00 uur. De entree bedraagt € 5,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.vrijdag 15 november


Keezen


WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte gaat keezen in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.


Aanvang 20:00 uur.
Er zijn 14 tafels beschikbaar. Vol is vol!
In principe speelt u met een vaste partner.
Er worden 4 rondes gespeeld.
Kosten € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.(ADVERTENTIE)henkjanwittink@gmail.com of bel 06 - 51 333 709zaterdag 16 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.
HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.zaterdag 16 november


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 16 november

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

Volgende speeldata: 21 december 2019, 18 januari, 15 februari, 21 maart en 18 april 2020.zaterdag 16 november

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.zondag 17 november

Theatergroep Kortsluiting

WIERINGERWERF - Theatergroep Kortsluiting 2.0 speelt 'Wankel evenwicht (zorg om zorg)' in de Theaterzaal van de Cultuurschuur.

Theatergroep Kortsluiting 2.0 bestaat uit vier vaste spelers en dit jaar ook twee gastspelers. Regisseur is Gerda Klievink. Nadat de groep vorig jaar een bestaand stuk heeft gespeeld, 'Verre Vrienden' van Alan Ayckbourn zijn de spelers nu een heel andere weg ingegaan met een toneelstuk over Mantelzorg. Bijna iedereen kent tegenwoordig in zijn omgeving mantelzorgers of mensen die mantelzorg ontvangen.De voorstelling toont wat er zich afspeelt in de huizen van een vader met dementie en een beschadigde jonge vrouw en hun 'mantelzorgers'. De beide huizen staan op zichzelf, maar maken deel uit van een groter verhaal over liefde en onmacht. Naast deze personages die zich in beide huizen ophouden, is er ook nog een 'Grieks Koor' en lopen er mantelzorgconsulenten rond, de Pips. Dit alles zorgt voor een schouwspel waar het soms 'schuurt', maar ook een glimlach teweeg kan brengen.

De matineevoorstelling in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf begint om 14:30 uur.
De entree is € 15,00, inclusief 2 consumpties. Reserveringen via reserveringen@decultuurschuur.nl.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.zondag 17 november

Camiel Boomsma

WINKEL - Musicus/pianist Camiel Boomsma geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Camiels leven als musicus/pianist staat volledig in het teken van de zoektocht naar de binnenkant van muziek. Want daar bevindt zich de essentie van een stuk. Daar bevindt zich hetgeen je niet hoort, maar wel kunt voelen. Dát is de taal waarmee hij u wil aanspreken en mee in vervoering wil brengen.Hij ziet zichzelf als de brug van componist naar luisteraar. Die binnenkant zit diep. Het is een lange, uitdagende zoektocht vol met obstakels. Het is het allerbinnenste, de kern, de essentie.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.maandag 18 november

Cursus reanimatie/AED

HOORN - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft van 18:50 tot 22:45 uur een nieuwe reanimatie/AED cursus voor leken in het Dijklander Ziekenhuis, Maelsonstraat 3.

Deelname kost € 40,00. Informatie Bep Renshoff: 0229-236729. Opgave via de website www.reanimatie-westfriesland.nl.dinsdag 19 november


Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 19 november

Filmmiddag

WIERINGEN - De Filmclub van Wieringer Vrouwen bezoekt een filmmiddag in Kinepolis CineMagnus te Schagen.

Er wordt er op gerekend, dat iedereen van de filmclub meegaat. Ben je verhinderd geef dit dan voor 15 november door i.v.m. de kaartaankoop.
De kosten zijn € 12,00 voor de film, een kopje koffie/thee in de pauze en de reiskosten. Na afloop meestal nog even nazitten in de foyer met een drankje (voor eigen rekening).

Informatie: Reini Rode, telefoon 0227-593590, e-mail r.rode@quicknet.nl of bij Jannie Hermans, telefoon 0227-511018, e-mail janniehermans@hotmail.com.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 20 november

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.woensdag 20 november

Beursvloer Hollands Kroonse Uitdaging

HOLLANDS KROON - Heb je een bedrijf of ben je werkzaam bij een organisatie en wil je graag iets betekenen voor de samenleving? Of ben je betrokken bij een stichting, vereniging of maatschappelijke organisatie en hebben jullie een hulpvraag en zoeken jullie samenwerking met het bedrijfsleven? Doe dan mee aan de Beursvloer. De Hollands Kroonse Uitdaging organiseert deze maatschappelijke beursvloer.

De Beursvloer is van 16:00 - 18:30 uur in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, 1771 CE Wieringerwerf.

Wat gebeurt er op de Beursvloer?
De Beursvloer is de plek waar bedrijven, organisaties, stichtingen en verenigingen elkaar ontmoeten, netwerken en handelen in betrokkenheid. Wat de één over heeft of graag aanbiedt, heeft voor de ander meerwaarde en andersom. Op een dynamische, laagdrempelige en leuke manier sluiten organisaties deals in de vorm van matches. Er wordt gehandeld op de Beursvloer, maar met gesloten beurzen. De onderlinge afspraken leggen beide partijen vast in een samenwerkingsformulier.
Je ontmoet bij de Beursvloer ondernemers en organisaties uit Hollands Kroon die iets willen betekenen voor een maatschappelijke organisatie in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Denk aan hulp bij juridische zaken, specialistische expertise, materialen, faciliteiten, helpende handen of hun eigen contacten benutten voor jouw organisatie. Als dank voor het aanbod levert de vereniging of stichting een tegenprestatie. Zo wordt een match een gelijkwaardig partnerschap.Welke match maak jij op de Beursvloer?
Bij een vereniging of stichting gaat veel tijd zitten in het organiseren van activiteiten, verlenen van allerhande diensten en het aansturen van de vrijwilligers. Vaak is het lastig om uw organisatie te verbeteren of (extra) fondsen te werven. Misschien heb je incidenteel behoefte aan een ruimte, middelen, training, ondersteuning of advies op een bepaald gebied? Dan kan de Beursvloer voor jouw vereniging of stichting een uitkomst zijn! Tijdens de energieke, anderhalf uur durende Beursvloer zijn de vertegenwoordigers van de verenigingen en stichtingen en de ondernemers zelf aanwezig. Iedereen loopt rond en kan andere aanwezigen aanspreken om vraag en aanbod uit te wisselen. De Beursvloer is dé perfecte plek om contact te leggen met het bedrijfsleven, clubs, verenigingen, stichtingen en maatschappelijke organisaties.

Meld jouw organisatie snel aan.
Om deel te nemen aan de Beursvloer is aanmelden verplicht. Aanmelden kan per mail bij Edwin Wittink, de manager van de Hollands Kroonse Uitdaging, mailadres info@hollandskroonseuitdaging.nl .woensdag 20 november

Archeologie inloopavond

HIPPOLYTUSHOEF - De Historische Vereniging Wieringen organiseert in samenwerking met de Archeologische Werkgroep Kop van Noord-Holland een inloopavond in het archief van de vereniging.

Heeft u iets bijzonders gevonden en wilt u weten wat het is en hoe oud het voorwerp is? Neemt u het dan mee naar de inloopavond, en laat uw vondst beoordelen door één van de deskundigen van de werkgroep.

De avond begint om 19:30 uur. De toegang is vrij, ook voor niet leden.
Het archief bevindt zich op de bovenverdieping van de bibliotheek in woonzorgcomplex Parkzicht, naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. in Hippolytushoef. Ingang via de Beatrixstraat.woensdag 20 november

Bingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.

De volgende bingo is op woensdag 18 december (Kerstbingo)woensdag 20 november

Openbare fractievergadering VVD

ANNA PAULOWNA - De VVD fractie houdt haar openbare fractievergadering. U bent van harte welkom om deze vergadering bij te wonen. De vergadering is openbaar vanaf 20:00 uur in het MFA De Ontmoeting, De Verwachting 1.Als u vragen heeft of wilt komen inspreken, kunt u dit aangeven bij de fractiesecretaris mevrouw Borst- Koorn: PetraBorst@hollandskroon.nldonderdag 21 novemberMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.donderdag 21 november

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.vrijdag 22 november

Inloopspreekuur administratieve ondersteuning

ANNA PAULOWNA - De vrijwilligers die administratieve ondersteuning bieden in Hollands Kroon houden ook inloopspreekuren. Vandaag is er van 9:30-12:00 uur spreekuur in de Keijzershof.

De deskundige vrijwilligers staan klaar om vragen te stellen over financiën. En om hulp te bieden bij eenvoudige administratieve handelingen, zoals inzicht geven in inkomsten en uitgaven, aanvragen en invullen van formulieren, aanvragen van toeslagen, helpen bij kwijtschelding aanvragen.De vrijwilligers vullen geen belastingopgaven in. Indien nodig wordt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek, als er gezien wordt dat de vraag meer aandacht behoeft.
Voor iedereen woonachtig in Hollands Kroon, boven de 18 jaar.

Voor meer informatie neem contact op met Marika de Jager, Wonen Plus Welzijn,
m.dejager@wonenpluswelzijn.nl, 0224-273140, appje naar 06-46066317.vrijdag 22 november

High Tea

WIERINGEN - De eet- en kookclub van Wieringer Vrouwen gaat voor een High Tea naar restaurant Veer bij Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

Dit groepje komt eenmaal per maand om de beurt bij elkaar eten en de gastvrouw bereidt de maaltijd. Er zijn ook aanmeldingen van vrouwen die om de een, twee of drie maanden buiten de deur willen eten. Wil je ook een groepje die om de beurt bij elkaar gaat eten of wil je mee naar Anna Paulowna, geef je dan voor 19 november op?
Vraag dan inlichtingen of meld je aan bij Ria Nijman, telefoon 0227-591218, e-mail jc.johannes@quicknet.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.vrijdag 22 november

Strikken & stropers

Een spannend avon(d)tuur

SCHOORL - De boswachter van Staatsbosbeheer ziet de laatste tijd regelmatig strikken staan. Deze vallen zijn door de stropers in de Schoorlse Duinen geplaatst om dieren te vangen. Staatsbosbeheer zoekt speurneuzen en echte dierenvrienden om de dieren uit de strikken te bevrijden. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen meedoen aan dit spannende avon(d)tuur vanaf 18:00 uur.

Hoeveel dieren weet jij uit de strikken te redden zonder een stroper tegen te komen? Het beste team wordt op Facebook bekend gemaakt. Ben je niet bang in het donker? Kom dan helpen! Ook erg leuk voor een verjaardagsfeestje.Dit spannende spel begint om 18:00 uur. Er wordt verzameld bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Elke tien minuten start een team. De tocht duurt anderhalf uur. Inschrijven kan met maximaal tien personen per team. De laatste groep start om 18:50 uur. Deelname per team is € 95,00 incl. warme chocolademelk en een broodje bakken boven een houtvuur.
Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl.
Tip van de boswachter: trek warme camouflerende kleding aan en neem een zaklamp mee.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.

Strikken en stropers wordt ook gespeeld op vrijdag 3 januari 2020.zaterdag 23 november


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 23 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.

Data volgende klaverjasavonden: 7 december 2019, 18 januari, 15 februari, 14 maart en 4 april 2020 (vrije avond en uitreiking prijzen competitie).zaterdag 23 november

De Stroatklinkers

WIERINGERWERF - De Stroatklinkers geven voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

De Stroatklinkers uit Groningen; zingend in hun eigen dialect is hun muziek beïnvloed door Ierse en Schotse klanken waardoor er een unieke Bluegrass-stijl is ontstaan. Net als Normaal, Skotwal en Daniël Lohues met Skik houden zij er een eigen enthousiaste achterban op na.Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 12,50 voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.Kijk voor het hele jaarprogramma op de website www.cultureleraad-wieringermeer.nl.zaterdag 23 november

Pieter Derks

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt de voorstelling 'Voor wat het waard is' van Pieter Derks in theater De Kampanje in Den Helder. De aanvang is 20:15 uur

Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 23 novemberMeer informatie op Facebookzaterdag 23 en zondag 24 november
zondag 24 november

Gouden Jaren II

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt de muziekvoorstelling 'Gouden Jaren II' in theater De Kampanje in Den Helder. De aanvang is 14:30 uur

'Gouden Jaren II' is een geheel nieuw programma met muziek en beelden van het alledaagse leven van toen.
Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zondag 24 november

Jeugdfilm Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer

WIERINGERWERF - Het Filmhuis in de Cultuurschuur, Loggersplein 1, vertoont de film Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer.

Amerigo verliest een van zijn hoefijzers. Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar gouden. Zonder deze magische hoefijzers kan hij de daken niet op. Sinterklaas wil zijn pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht. Zouden ze het hoefijzer op tijd vinden of kan pakjesavond dit jaar niet doorgaan?Deze film is Nederlands gesproken en geschikt voor alleleeftijden.
De zaal gaat om 14:45 uur open en de film begint om 15:00 uur. De entree bedraagt € 4,00.
Reserveringen via filmhuiscultuurschuur@gmail.com.

Klik hier voor de complete agenda van de Cultuurschuur.dinsdag 26 november

Inloopspreekuur administratieve ondersteuning

NIEUWE NIEDORP - De vrijwilligers die administratieve ondersteuning bieden in Hollands Kroon houden ook inloopspreekuren. Vandaag is er van 9:30-12:00 uur spreekuur in de Koppeling/Trambaan.

De deskundige vrijwilligers staan klaar om vragen te stellen over financiën. En om hulp te bieden bij eenvoudige administratieve handelingen, zoals inzicht geven in inkomsten en uitgaven, aanvragen en invullen van formulieren, aanvragen van toeslagen, helpen bij kwijtschelding aanvragen.De vrijwilligers vullen geen belastingopgaven in. Indien nodig wordt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek, als er gezien wordt dat de vraag meer aandacht behoeft.
Voor iedereen woonachtig in Hollands Kroon, boven de 18 jaar.

Voor meer informatie neem contact op met Marika de Jager, Wonen Plus Welzijn,
m.dejager@wonenpluswelzijn.nl, 0224-273140, appje naar 06-46066317.dinsdag 26 november


Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 26 november

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.dinsdag 26 november

Sinterklaasinstuif

WIERINGERWERF - Team Sportservice Schagen organiseert een Sinterklaasinstuif. Kinderen tot 10 jaar krijgen een fantastische middag en kunnen zich helemaal uitleven. Er komen ook Pieten langs om mee te doen en pepernoten uit te delen!

Pietenkunstjes
Alle kinderen kunnen oefenen met hun Pietenvaardigheden! Gooi pakjes door de schoorsteen, klim en klauter op de schuine daken en zwaai van het ene dak naar het andere dak om pakjes rond te brengen. Er is een uitdagend pietenparcours en er staat een stormbaan! De pieten kijken of er goede hulppieten zijn en belonen je met wat lekkers!Kom verkleed!
Het is leuk als je verkleed komt, maar een kraag of cape om de nek is niet veilig. Zaalschoenen zijn verplicht.

De Sinterklaasinstuif is van 14:30-16:00 uur in de Zuiderzeehal, Tamsmalaan 1 in Wieringerwerf.
De entree is € 2 voor kinderen. Volwassenen zijn gratis. Je hoeft je niet aan te melden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Team Sportservice Schagen: Manon Verblaauw, mverblaauw@teamsportservice.nl.dinsdag 26 november

Inspreekuur met gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad organiseert een inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden in De Ontmoeting. De aanvang is 20:00 uur.

Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden via www.hollandskroon.nl.woensdag 27 november

Inloopspreekuur administratieve ondersteuning

WIERINGERWERF / HIPPOLYTUSHOEF - De vrijwilligers die administratieve ondersteuning bieden in Hollands Kroon houden ook inloopspreekuren.

Vandaag is er van 9:30-12:00 uur spreekuur in de Cultuurschuur in Wieringerwerf en van 14:30-16:30 uur in Parkzicht in Hippolytushoef.

De deskundige vrijwilligers staan klaar om vragen te stellen over financiën. En om hulp te bieden bij eenvoudige administratieve handelingen, zoals inzicht geven in inkomsten en uitgaven, aanvragen en invullen van formulieren, aanvragen van toeslagen, helpen bij kwijtschelding aanvragen.De vrijwilligers vullen geen belastingopgaven in. Indien nodig wordt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek, als er gezien wordt dat de vraag meer aandacht behoeft.
Voor iedereen woonachtig in Hollands Kroon, boven de 18 jaar.

Voor meer informatie neem contact op met Marika de Jager, Wonen Plus Welzijn,
m.dejager@wonenpluswelzijn.nl, 0224-273140, appje naar 06-46066317.woensdag 27 november

Wandelen in het Robbenoordbos

WIERINGEN - De Wandel- en fietsclub van Wieringer Vrouwen maakt een wandeling in het Robbenoordbos.

De route is ongeveer 6 km lang. Start om 13:45 uur bij de parkeerplaats ' t Wierholt aan de Sluisgatweg. Heb je zin om mee te wandelen? Neem dan contact op met Boukje Nieuwenhuizen, tel. 0227-511510, e-mail boukje@famnieuwenhuizen.nl, of meld je aan bij de startplaats.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.donderdag 28 november
donderdag 28 november

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.donderdag 28 november

Klaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met losse maat en geen mes op tafel.
Iedereen is welkom. Entree € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.donderdag 28 november

Ellen ten Damme

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt het showprogramma 'Casablanca' van Ellen ten Damme in theater De Kampanje in Den Helder. De aanvang is 20:15 uur

Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.vrijdag 29 november

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
13 december 24 januari 6 maart
27 december 7 februari 2O maart
1O januari 21 februari 3 april prijsuitreiking


Vrijdag 29 november

Koppelklaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met vaste maat en geen mes op tafel.
Het inschrijfgeld is € 5,00 per koppel.vrijdag 29 november

Toneelstuk/triller Enkele Reis

WIERINGEN - De Theaterclub van Wieringer Vrouwen bezoekt toneelstuk/triller 'Enkele Reis' met Bram van de Vlugt, Trudy Labij en Wieteke van Dordt in theater De Kampanje in Den Helder. De aanvang is 20:15 uur

Informatie over de theaterbezoekgroep bij Boukje Nieuwenhuizen: ☎ 0227-511510 / boukje@famnieuwenhuizen.nl.

Kijk voor de volledige agenda van Wieringer Vrouwen op wieringervrouwen.nl.zaterdag 30 november

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 30 november


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 30 november

Kunstboekenbeurs

DEN HELDER - In Kunsthal 45, Koningstraat 43-45, is van 13:00 tot 17:00 uur een boekenbeurs.

U kunt terecht voor mooie en voordelige boeken. Vooral over kunst, maar ook literatuur, thrillers, kookboeken zijn voor een habbekrats mee naar huis te nemen.(ADVERTENTIE)

HIPPOLYTUSHOEF - Bello Computercursussen geeft tal van cursussen, zoals Windows, internet en e-mail tekst verwerken, spreadsheet en database, zowel voor beginners als gevorderden.

De lessen zijn in kleine groepen (maximaal 4 cursisten), desgewenst op de eigen laptop en er is dus alle aandacht voor de leerlingen. De cursussen worden op maandag- t/m woensdagmiddag of op maandag- t/m donderdagavond gegeven in de lesruimte aan de Zandkrogt 5 in Hippolytushoef of aan huis. Aanmeldingen en inlichtingen bij Bert Loos, tel. (0227)592010 of 06 1849 3417; e-mail loos.bert1@gmail.com.

Bert geeft ook computerhulp aan huis, zoals het installeren van apps en software, het instellen van internet of wifi en het oplossen van problemen. De kosten zijn € 26,00 per uur.zondag 1 december

Robbenoordbosloop

WIERINGERWERF - Atletiekvereniging Wieringermeer organiseert een trimloop voor leden en niet-leden door het Robbenoordbos.

Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 4, 6, 8, 10, 12, 14 of 16 km. Voor de jeugd is een afstand van 1,2 km uitgezet.
De afstand die gelopen kan worden wordt gecombineerd door routes van 1, 2 en 4 km.
Je kunt naar eigen keuze een route kiezen en de afstand volbrengen.
De start is om 10:15 uur voor volwassen deelnemers. De jeugd start 2 minuten later.De inschrijfkosten zijn € 2,50. Voor eigen leden is deelname gratis! Na afloop gratis koffie/thee.
De start is parkeerplaats bij het bos aan de Sluitgatweg, recreatiegebied 't Wierholt.
Inschrijven is ter plekke bij de AVW-caravan bij de start.dinsdag 3 december


Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.woensdag 4 december

Herhalingsles AED

HOORN - Stichting Reanimatie Onderwijs Westfriesland geeft van 19:20 tot 21:30 uur een herhalingsles AED in het Dijklander Ziekenhuis, Maelsonstraat 3.

Deelname kost € 17,50 en is alleen mogelijk met een geldig diploma.
Informatie Bep Renshoff: 0229-236729. Opgave via de website www.reanimatie-westfriesland.nl.donderdag 5 december

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.zaterdag 7 december


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 7 december
zaterdag 7 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Er worden 8 avonden gespeeld, waarvan de laatste een vrije avond is, die niet mee telt voor de competitie.
Van de 8 avonden tellen er 7 mee voor de competitie. Je mag er 2 missen of de 2 slechtste worden weggestreept bij 7 x deelname.
Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.

Data volgende klaverjasavonden: 18 januari, 15 februari, 14 maart en 4 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie).dinsdag 10 december


Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 10 december

Openstelling archief Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is geopend van 13:30 tot 16:30 uur.In het archief een grote verzameling kranten, boeken, foto's, documenten, landkaarten en notulen van verenigingen, organisaties, particulieren, scholen en veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.woensdag 11 december

Brei- en haakcafé

HIPPOLYTUSHOEF - In het brei- en haakcafé proberen deelnemers een gezellige ochtend met elkaar te hebben met als gezamenlijke hobby haken en breien. Een maal in de vier weken wordt op woensdagmorgen van 9:30 tot 11:30 uur in de benedenzaal van Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2-4, gehaakt en gebreid.

Leeftijd speelt geen rol en aanmelden mag, maar hoeft niet. Doel is dat mensen elkaar inspireren, kennis delen en van elkaar leren.
Er is vaak een thema; denk aan kerstballen breien, vogeltjes in het voorjaar, kippen met Pasen maar ook dekentjes, stola's, knuffels, sokken, enz.
De kosten zijn € 5,00, inclusief koffie of thee. Meer informatie bij Alie Kool, alie.kool@hotmail.com.donderdag 12 december
donderdag 12 december

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.donderdag 12 december

Klaverjassen

WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte organiseert een klaverjasavond in De Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Om 19:30 precies wordt er gestart. Er worden 4 potten klaverjas gespeeld.
Tijdens de pauzes worden er ook nog lootjes verkocht voor de loterij na afloop.
Er wordt gespeeld met losse maat en geen mes op tafel.
Iedereen is welkom. Entree € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.donderdag 12 december


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619 (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).

Volgende speeldata: 9 januari, 13 februari, 12 maart en 9 april 2020.vrijdag 13 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
27 december 7 februari 2O maart
1O januari 21 februari 3 april prijsuitreiking
24 januari 6 maart


vrijdag 13 december


Keezen


WIERINGERWERF - Dorpsvereniging De Ruimte gaat keezen in de Cultuurschuur, Loggersplein 1.


Aanvang 20:00 uur.
Er zijn 14 tafels beschikbaar. Vol is vol!
In principe speelt u met een vaste partner.
Er worden 4 rondes gespeeld.
Kosten € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet leden.zaterdag 14 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 14 december


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 14 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - De Dörper Activiteiten Sociëteit (de D.A.S.) houdt een zaterdagavondbingo in Dorpshuis Hippolytushoef.

Volwassenen kunnen van 20:00 tot 22:30 uur bingo spelen in Dorpshuis Hippolytushoef aan de Kerkhofsteeg om mooie (geld)prijzen. Bij meer dan 40 of 60 deelnemers worden de geldprijzen verhoogd.
Deelnemers kunnen zich helemaal op de bingo concentreren, want in de zaal is bediening. Niemand hoeft dus op een droogje te zitten.
Voor meer informatie kunt u terecht op de website van het Dorpshuis: www.dorpshuis-hippolytushoef.nl of via de mail: dassecret@quicknet.nl.zondag 15 december

Barbershopkoor The Hugo Singers

WINKEL - Barbershopkoor The Hugo Singers en Jazz verrassing geven om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Het koor bestaat uit meer dan twintig enthousiaste mannen. Zij zingen vierstemmig a capella, dus zonder begeleiding!
Onder leiding van dirigente Marie Anne Pak brengen zij een breed gekleurd repertoire; ook het mooie bekende 'Veni, Veni, Emmanuel' zal worden uitgevoerd.Voor een muzikaal intermezzo treedt een zeven man sterk muziekensemble op met jazz verrassing!

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.maandag 16 december

Filmavond Historische Vereniging

HIPPOLYTUSHOEF - Het archief van de Historische Vereniging Wieringen is van 19:30 tot 21:30 uur geopend voor een gezellige filmavond met prachtige oude beelden.U bent van harte welkom om iets meer te weten te komen van de geschiedenis van Wieringen. Er zijn veel foto's, oude boeken, landkaarten, genealogieën en nog veel meer.
Locatie: Parkzicht 4a, gelegen naast zorgcentrum Noorderlicht - Parklaan 41, te Hippolytushoef. Boven de bibliotheek. De locatie is te bereiken via de Beatrixstraat.dinsdag 17 december

Inloopspreekuur administratieve ondersteuning

NIEUWE NIEDORP - De vrijwilligers die administratieve ondersteuning bieden in Hollands Kroon houden ook inloopspreekuren. Vandaag is er van 9:30-12:00 uur spreekuur in de Koppeling/Trambaan.

De deskundige vrijwilligers staan klaar om vragen te stellen over financiën. En om hulp te bieden bij eenvoudige administratieve handelingen, zoals inzicht geven in inkomsten en uitgaven, aanvragen en invullen van formulieren, aanvragen van toeslagen, helpen bij kwijtschelding aanvragen.De vrijwilligers vullen geen belastingopgaven in. Indien nodig wordt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek, als er gezien wordt dat de vraag meer aandacht behoeft.
Voor iedereen woonachtig in Hollands Kroon, boven de 18 jaar.

Voor meer informatie neem contact op met Marika de Jager, Wonen Plus Welzijn,
m.dejager@wonenpluswelzijn.nl, 0224-273140, appje naar 06-46066317.dinsdag 17 december


Sjoelen bij DAS-RAAK

HIPPOLYTUSHOEF - Sjoelclub DAS-RAAK speelt vanaf 13:30 uur in Dorpshuis Hippolytushoef.

Nieuwe leden zijn van harte welkom. Liefhebbers kunnen op dinsdagmiddag vanaf 13:00 uur komen kennismaken (en een potje meespelen). Zie www.dorpshuis-hippolytushoef.nl.dinsdag 17 december

Inspreekuur met gemeenteraad

ANNA PAULOWNA - De gemeenteraad organiseert een inspreekuur voor inwoners en belanghebbenden in De Ontmoeting. De aanvang is 20:00 uur.

Als u wilt inspreken dan kunt u dit tot uiterlijk 24 uur voor de vergadering melden via www.hollandskroon.nl.woensdag 18 december

Inloopspreekuur administratieve ondersteuning

WIERINGERWERF / HIPPOLYTUSHOEF - De vrijwilligers die administratieve ondersteuning bieden in Hollands Kroon houden ook inloopspreekuren.

Vandaag is er van 9:30-12:00 uur spreekuur in de Cultuurschuur in Wieringerwerf en van 14:30-16:30 uur in Parkzicht in Hippolytushoef.

De deskundige vrijwilligers staan klaar om vragen te stellen over financiën. En om hulp te bieden bij eenvoudige administratieve handelingen, zoals inzicht geven in inkomsten en uitgaven, aanvragen en invullen van formulieren, aanvragen van toeslagen, helpen bij kwijtschelding aanvragen.De vrijwilligers vullen geen belastingopgaven in. Indien nodig wordt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek, als er gezien wordt dat de vraag meer aandacht behoeft.
Voor iedereen woonachtig in Hollands Kroon, boven de 18 jaar.

Voor meer informatie neem contact op met Marika de Jager, Wonen Plus Welzijn,
m.dejager@wonenpluswelzijn.nl, 0224-273140, appje naar 06-46066317.woensdag 18 december

Kerstbingo

HIPPOLYTUSHOEF - Hengelsportvereniging Wieringen organiseert een gezellige bingo avond voor jong en oud in café De Kasteleen, Nieuwstraat 26.

Hoofdprijs € 115,- (€ 150,- bij meer dan 65 personen).

Mooie prijzen zoals: rollades, vleesschotels, koffiepakketten, 4 x € 25,- en meer...

Aanvang 20:00 uur. Een boekje voor 9 bingo rondes kost € 5,50; voor de super ronde € 1,00. Info: 0227-512801.donderdag 19 decemberMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.donderdag 19 december

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.vrijdag 20 december

Inloopspreekuur administratieve ondersteuning

ANNA PAULOWNA - De vrijwilligers die administratieve ondersteuning bieden in Hollands Kroon houden ook inloopspreekuren. Vandaag is er van 9:30-12:00 uur spreekuur in de Keijzershof.

De deskundige vrijwilligers staan klaar om vragen te stellen over financiën. En om hulp te bieden bij eenvoudige administratieve handelingen, zoals inzicht geven in inkomsten en uitgaven, aanvragen en invullen van formulieren, aanvragen van toeslagen, helpen bij kwijtschelding aanvragen.De vrijwilligers vullen geen belastingopgaven in. Indien nodig wordt een afspraak gemaakt voor een huisbezoek, als er gezien wordt dat de vraag meer aandacht behoeft.
Voor iedereen woonachtig in Hollands Kroon, boven de 18 jaar.

Voor meer informatie neem contact op met Marika de Jager, Wonen Plus Welzijn,
m.dejager@wonenpluswelzijn.nl, 0224-273140, appje naar 06-46066317.zaterdag 21 december


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.zaterdag 21 december

Oud papier

HARINGHUIZEN - Vanaf 13:30 uur wordt oud papier ingezameld.zaterdag 21 december

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

Volgende speeldata: 18 januari, 15 februari, 21 maart en 18 april 2020.zaterdag 21 december

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.donderdag 26 december (2e Kerstdag)

Kerst Bridgedrive

WESTERLAND - Bridgeclub Wieringen organiseert een gezellige Kerstdrive in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

De aanvang is 13:30 uur (graag om 13:00 uur aanwezig zijn). Het inschrijfgeld is € 12,00 per paar (betalen aan de zaal) en er is voor iedereen een prijs. Bridgers waarvan bij de club geen NBB-nummer bekend is betalen € 1,00 per persoon extra. Zoals altijd is er voor alle deelnemers een leuke prijs.
Er kunnen maximaal 50 paren deelnemen. De bridgeparen worden naar sterkte ingedeeld in lijnen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat kan tot 25 december via de agenda op de website van Bridgeclub Wieringen.
Wie dit te lastig vindt mag zich ook via bridgeclubwieringen@xs4all.nl of telefonisch aanmelden bij Siebrand Veenstra: 0227-592354.donderdag 26 december (2e Kerstdag)

Soos in Dorpshuis Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF - Iedere donderdag van 13:00 tot 17:00 uur is er Soos in Dorpshuis Hippo, Kerkhofsteeg 2.

Een kaartje leggen, een partijtje biljarten zonder wedstrijdspanningen. Lekker klessen aan de bar of de ronde tafel. Verder zijn er voor de liefhebbers sjoelbakken, eventueel een spelletje darts en heb je zelf een leuk idee (bijvoorbeeld een spelletje keezen) laat het weten.
Het dorpshuis heft geen entree en wil het zo laagdrempelig mogelijk houden, iedereen is welkom.vrijdag 27 december

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
1O januari 21 februari 2O maart
24 januari 6 maart 3 april prijsuitreiking
7 februari


zaterdag 28 december

Oud papier

WIERINGEN - Vanaf 8:00 uur wordt oud papier ingezameld op heel Wieringen.zaterdag 28 december


Bent u een visliefhebber? En kan de vis u niet vers genoeg zijn?
Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt zaterdagochtend van 9:00 - 12:30 uur gehouden. Op de markt vindt u allerlei verrassende vissoorten en schaal- en schelpdieren. Van schol, tong, kabeljauw, bot en wijting tot garnalen, langoustines, poon, zeeduivel en mosselen! Op de ZeeVerse Vismarkt verkopen we vis die rechtstreeks van de vissersschepen komt.
De vissers hebben de vis in de voorafgaande week gevangen en bieden de vangsten op onze Vismarkt aan. Op het moment dat u de vis koopt, is het dus ZeeVers!

Iedere week vindt u op de markt behalve vis ook Hero, de groenteman uit Opperdoes, hij verkoopt groenten die hij milieubewust heeft geteeld, gerookte vis van Vis via Vrienden, smaakvolle wijnen van Bodega Wijnimport en streekproducten waaronder kaas van Uit eigen streek.

Bestellen kan via de webshop of via info@versevis.nl.dinsdag 31 december (Oudjaar)

Oudejaars Bridgedrive

WESTERLAND - Bridgeclub Wieringen organiseert een Oudejaarsdrive in café Waddenzee, Westerlanderweg 43.

De aanvang is 13:30 uur (graag om 13:00 uur aanwezig zijn). Het inschrijfgeld is € 12,00 per paar (betalen aan de zaal) en er is voor iedereen een prijs. Bridgers waarvan bij de club geen NBB-nummer bekend is betalen € 1,00 per persoon extra. Zoals altijd is er voor alle deelnemers een leuke prijs.
Er kunnen maximaal 50 paren deelnemen. De bridgeparen worden naar sterkte ingedeeld in lijnen.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dat tot 30 december via de agenda op de website van Bridgeclub Wieringen.
Wie dit te lastig vindt mag zich ook via bridgeclubwieringen@xs4all.nl of telefonisch aanmelden bij Siebrand Veenstra: 0227-592354.vrijdag 3 januari

Strikken & stropers

Een spannend avon(d)tuur

SCHOORL - De boswachter van Staatsbosbeheer ziet de laatste tijd regelmatig strikken staan. Deze vallen zijn door de stropers in de Schoorlse Duinen geplaatst om dieren te vangen. Staatsbosbeheer zoekt speurneuzen en echte dierenvrienden om de dieren uit de strikken te bevrijden. Kinderen tot en met twaalf jaar kunnen meedoen aan dit spannende avon(d)tuur vanaf 18:00 uur.

Hoeveel dieren weet jij uit de strikken te redden zonder een stroper tegen te komen? Het beste team wordt op Facebook bekend gemaakt. Ben je niet bang in het donker? Kom dan helpen! Ook erg leuk voor een verjaardagsfeestje.Dit spannende spel begint om 18:00 uur. Er wordt verzameld bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Elke tien minuten start een team. De tocht duurt anderhalf uur. Inschrijven kan met maximaal tien personen per team. De laatste groep start om 18:50 uur. Deelname per team is € 95,00 incl. warme chocolademelk en een broodje bakken boven een houtvuur.
Aanmelden is noodzakelijk en kan online via www.staatsbosbeheer.nl.
Tip van de boswachter: trek warme camouflerende kleding aan en neem een zaklamp mee.

Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of Facebook.
Het Buitencentrum ligt aan de Oorsprongweg 1, net buiten het centrum van Schoorl. De toegang is gratis.
Dagelijks geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. Betaald parkeren van 10:00-19:00 uur.dinsdag 7 januari

Cursus Klein Vaarbewijs 2

DE HAUKES - Watersportvereniging Amstelmeer organiseert de cursus Klein Vaarbewijs 2. De lessen worden gegeven op de dinsdagavond van 19:30 tot 22:00 uur in het Clubhuis De Aak, De Haukes 2 1778 KD te Westerland.

Een klein vaarbewijs is verplicht voor schippers van schepen die sneller kunnen varen dan 20 km per uur of langer zijn dan 15 meter. De cursus is ook interessant voor degene die zich op het water begeeft en de regels op het water nog eens tot zich wil nemen. Net als in het gewone wegverkeer gelden er op het water soortgelijke regels voor boten, met of zonder motor.Cursusleider is dhr. Wico Stam. Hij is een zeer ervaren trainer, die vanuit zijn voormalige werkomgeving en door zijn eigen boot veel op en rond het water kennis heeft opgedaan. Daardoor heeft hij een schat aan ervaring, die hij als geen ander kan inzetten voor deze cursus. Stam heeft zijn ervaringen verwerkt in de lessen waardoor deze praktisch, leuk en leerzaam zijn. Informatie en opgeven kan via www.wvamstelmeer.nl.donderdag 9 januari


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619 (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).

Volgende speeldata: 13 februari, 12 maart en 9 april.vrijdag 10 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
24 januari 21 februari 2O maart
7 februari 6 maart 3 april prijsuitreiking


zondag 12 januari

Robbert de Bree

WIERINGERWERF - Robbert de Bree geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Robbert de Bree komt met een klassiek programma waarin muziek van Bach, maar ook van Duke Ellington, van Eyck en vele anderen op bijzondere wijze ten gehore wordt gebracht. Er zal de nodige interactie met het publiek zijn, dat is Robbert de Bree als docent en improvisator wel toevertrouwd.

Het concert begint om 15:00 uur. Kaarten à € 12,50 voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

Kijk voor het hele jaarprogramma op de website www.cultureleraad-wieringermeer.nl.donderdag 16 januariMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.zaterdag 18 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Je mag altijd komen kaarten en als je 5x of meer aanwezig bent geweest, dan doe je automatisch met de competitie mee.
Op elke avond zijn er mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.

Data volgende klaverjasavonden: 15 februari, 14 maart en 4 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie).zaterdag 18 januari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

Volgende speeldata: 15 februari, 21 maart en 18 april.zaterdag 18 januari

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.zondag 19 januari

Erasmus Trio

WINKEL - Het Erasmus Trio (piano, viool, cello) geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Het Erasmus Trio bestaat uit pianist Thomas Herrmann, violiste Vera Laporeva en celliste Xiaojia Xu (SjawDja Sju). Kenmerkend voor het trio zijn een warme, ronde klank, een energieke speelstijl en een breed repertoire.Het trio is, naast werken uit de klassiek-romantische periode, ook zeer geïnteresseerd in hedendaagse muziek. In het programma 'Dansen van de Wereld' spelen zij onder meer werken van Piazzolla, Tchaikovsky en Dvorák.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.vrijdag 24 januari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
7 februari 6 maart 3 april prijsuitreiking
21 februari 2O maart


vrijdag 7 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn:
21 februari, 6 en 20 maart en 3 april (prijsuitreiking)zondag 9 februari

Martine Nijenhuis

WIERINGERWERF - Martine Nijenhuis geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Martine Nijenhuis geeft een natuurconcert en deelt door haar muziek haar intense ervaringen met bomen, dieren en planten met het publiek. Een bijzonder, onvergetelijk optreden voor iedereen die, net als Martine, in harmonie met de natuur wil leven.Het concert begint om 15:00 uur. Kaarten à € 12,50 voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

Kijk voor het hele jaarprogramma op de website www.cultureleraad-wieringermeer.nl.donderdag 13 februari


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619 (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).

Volgende speeldata: 12 maart en 9 april.zaterdag 15 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.

Data volgende klaverjasavonden zijn 14 maart en 4 april (vrije avond en uitreiking prijzen competitie).zaterdag 15 februari

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

Volgende speeldata: 21 maart en 18 april.zaterdag 15 februari

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.zondag 16 februari

Vlooienmarkt

WINKEL - Vandaag is van 9:30 tot 16:00 uur een vlooienmarkt in de Niedorphal, Hartweg 35.Deze gezellige markt in de sporthal met ruim 80 standhouders biedt vintage & retrospullen, curiosa, speelgoed, sieraden, boeken, kleding, huishoudelijke artikelen en nog veel meer!
In de gezellige kantine kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie met appeltaart.

De toegang is € 2,50 voor volwassenen. Kinderen t/m 12 jaar gratis.zondag 16 februari

Eric Vaarzon Morel

WINKEL - Flamencogitarist Eric Vaarzon Morel geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Eric Vaarzon Morel kreeg op zijn zestiende les van Paco Peña op het 7e Rencontres de la Guitare in Frankrijk. Op negentienjarige leeftijd vertrok hij naar Spanje, waar hij twee jaar woonde en werkte.In de jaren tachtig toerde hij met de Zwitserse groep Flamencos en Route door Europa. Als vast lid van de Cuadro Flamenco bespeelde hij zes jaar lang de Nederlandse theater- en concertpodia. Met zijn eigen band Chanela vestigde hij zijn naam als flamencogitarist. Nu brengt hij in Winkel zijn 'Ode aan de Spaanse gitaar'.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.donderdag 20 februariMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.vrijdag 21 februari

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
De data van de volgende klaverjasavonden zijn: 6 en 20 maart en 3 april (prijsuitreiking)vrijdag 6 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De data van de volgende klaverjasavonden zijn: 20 maart en 3 april (prijsuitreiking)zaterdag 7 maart

Trio C tot de Derde

WIERINGERWERF - Trio C tot de Derde geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Trio C tot de Derde laat zich al improviserend inspireren door klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Daarmee geven ze traditionele melodieën vaak onverwachte wendingen en een uniek geluid dat euforische vrolijkheid maar ook verdriet kan uitdrukken.Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 12,50 voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.

Kijk voor het hele jaarprogramma op de website www.cultureleraad-wieringermeer.nl.donderdag 12 maart


Keezen

HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden per avond 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619 (elke keer dat je mee wilt spelen, dien je je op te geven).

De laatste speelavond is op 9 april.zaterdag 14 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne houdt een klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg.

Vanavond is de laatste avond van de competitie.
Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.

De volgende klaverjasavond is op 4 april. Op deze vrije avond is de uitreiking van de prijzen van de competitie.zondag 15 maart

Zemtsov Altviool Kwartet

WINKEL - Het Zemtsov Altviool Kwartet geeft om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altvioolfamilie, dat is zeker uniek en bijzonder te noemen. Het Zemtsov Altviool Kwartet bestaat uit Mikhail, Julia, Dana en Daniil Zemtsov (vader, moeder, dochter en neef).Alle vier studeerden ze bij dezelfde leraar aan het Conservatorium Maastricht - de grote Russische altvioolvirtuoos Michael Kugel. Tussen 2010 en 2019 heeft het kwartet tientallen concerten gespeeld en meerdere keren opgetreden op radio en televisie.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.donderdag 19 maartMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.vrijdag 20 maart

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.

De laatste klaverjasavond is op 3 april, dan is ook de prijsuitreiking.zaterdag 21 maart

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.

De laatste klaverjasavond is op zaterdag 18 april.zaterdag 21 maart

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.vrijdag 3 april

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - De klaverjasclub organiseert een vrije klaverjasavond in de Ankerkerk, Seringenlaan 17.

De klaverjasdrive begint om 19:30 uur. Deelname kost € 3,00. De familie Kuvener serveert de hapjes en de drankjes.
Het inleggeld wordt besteed aan prijzen. Ook is er een verloting met leuke prijzen.
Deelnemers strijden ook mee in de competitie. Daarvoor tellen de tien hoogst behaalde resultaten. Aanmelden kan voor aanvang aan de zaal.
Informatie bij Tineke Visser, 06 4996 6304 of tantetee@live.nl.
Vanavond is de laatste klaverjasavond van de competitie, dan is ook de prijsuitreiking.zaterdag 4 aoril

Klaverjassen

HIPPOLYTUSHOEF - Buurtvereniging Noordervenne besluit haar klaverjascompetitie in Dorpshuis Hippo aan de Kerkhofsteeg af met een vrije klaverjasavond.

Er zijn mooie dagprijzen en een verloting. Aanvang kaarten 19:30 uur.
Verdere info: A. de Vries, tel. 06 1203 8080 of A. van Bodegom, tel. 06 2040 7420.donderdag 9 april


Keezen


HARINGHUIZEN - Er kan gekeezd worden in Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld.

Inschrijfgeld € 2,50 per stel.
Er wordt per persoon gespeeld, dus geen vaste partner.
Aanvang 20:00 uur.
Opgeven bij Emmy Does, vóór woensdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.
donderdag 16 aprilMIDDENMEER - Elke derde donderdag van de maand is het Repair Café in het Posthuis, Poststraat 16, geopend van 10:00 tot 12:00 uur.

Het vrijwilligersteam probeert dan uw kapotte spullen te repareren. Mechanisch of elektrisch, speelgoed, ontbrekende schroeven enz. De koffie staat klaar.zaterdag 18 april

Bright Singing

WIERINGERWERF - Bright Singing geeft voor de Culturele Raad Wieringermeer een concert in de Theaterzaal van de Cultuurschuur, Loggersplein 1.

Bright Singing heeft een breed repertoire, van 'golden oldies' tot modern klassiek. Net zo divers als de muziek zijn de leden. Gezamenlijk wordt er echter met veel inzet en plezier gezongen en vormt men een heel hecht koor.Het concert begint om 20:00 uur. Kaarten à € 12,50 voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal.
Reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of bij Roelie Schiere, ☎ 0227 58 17 81.zaterdag 18 april

Klaverjassen

HARINGHUIZEN - Ook dit seizoen wordt er weer geklaverjast in het Dorpshuis 'De Oude Stal'. Er worden 3 potjes gespeeld en als je 4 of meer keer meespeelt doe je mee aan de competitie.

De vier hoogste scores tijdens de competitie worden bij elkaar opgeteld. Inschrijfgeld € 5,00 per stel.
Aanvang 20:00 uur. Na afloop een verloting met mooie prijzen.
Opgeven bij Emmy Does, vóór vrijdag 19:00 uur, telefoon 0224-213619.zaterdag 18 april

Meezingkoor Wieringen

WIERINGERWERF - Elke derde zaterdag van de maand is er een meezingavond van meezingkoor Wieringen.

De aanvang is 20:30 uur op camping 'Land uit zee' in Wieringerwerf.zondag 19 april

Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten

WINKEL - Micheline Van Hautem en Erwin van Ligten geven om 20:00 uur een concert in de sfeervolle Lucaskerk aan de Dorpsstraat 177.

Al elf jaar lang vormen de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem en topgitarist Erwin van Ligten een geweldig muzikaal paar. Ze gaan naar de kern van een lied en dagen elkaar uit.
Dat deden ze al met Jacques Brel, nu doen ze het met Ramses Shaffy.In 'Zing, Vecht, Huil, Bid...' wordt het repertoire van Nederlands meest kleurrijke chansonnier in een vrouwelijk jasje gestoken. De 'Shaffy Cantate', 'Het Is Stil In Amsterdam', 'Sammy', 'Laat Me', ze komen allemaal voorbij, afgewisseld met verhalen over Ramses' roemruchte leven.

Kaarten kosten € 12,00 en kunnen worden gereserveerd op de website van de Culturele Stichting Niedorp.
(advertentie)
Actueel...
21-02-2020 Dintex helpt Hoeve Engelenburgh
21-02-2020 Ingezonden bericht betreffende uitbreiding, renovatie Camping Waddenzee
21-02-2020 Clubkampioenen bridgeclub Wieringen bekend
21-02-2020 100 Woorden
21-02-2020 Raadsvergadering Hollands Kroon
21-02-2020 Andere Koek en Skapiche bij De Dukdalf
21-02-2020 Onduidelijkheid over graafwerkzaamheden
21-02-2020 Klaverjasweekend in Dorpshuis Hippo
21-02-2020 Weekend agenda
20-02-2020 Nieuwbouw Beter Wonen Den Oever deel 6
20-02-2020 Huis kermisexploitant Jonker staat weer op zijn oude plek
20-02-2020 25 hotelkamers in De Harmonie, er is sprake van 120 logies plaatsen
20-02-2020 Seniorencomplex Kroonwaard krijgt eigentijdse uitstraling
20-02-2020 Quintus knikkert JuRo UnirekVZV uit het bekertoernooi
20-02-2020 Kleurwedstrijd Pasen Noorderlicht
20-02-2020 ZeeVerse Vismarkt afgelast
20-02-2020 Kerknieuws
20-02-2020 Het programma van de Cultuurschuur
19-02-2020 Vrij onderwerp + Vincent van Gogh bij Het Derde Oog
19-02-2020 NLdoet in Hollands Kroon
19-02-2020 Het Zuiderzeemuseum zoekt helpende handen
19-02-2020 Column: De dubbele moraal van de Provincie
19-02-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
19-02-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
19-02-2020 Inspreekuur gemeenteraad
19-02-2020 Drie nominaties voor Nationale vrijwilligersprijs
19-02-2020 Je ziet ons overal
18-02-2020 Onderhoud sloten door hoogheemraadschap
18-02-2020 Ontmoetingsruimtes in Carrousel en Keijzershof blijven open
18-02-2020 Nu ook koffie en thee bij bakker Bellis
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Aspiration Red 5drs
€ 5.295,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postboot in de Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...