VOC wint verdiend, maar geflatteerd van VZV
Uitgegeven op 20-10-2019 om 11:44  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTERDAM - Het team van Otto Work Force/VOC heeft de strijd om de eerste plaats tegen JuRo Unirek/VZV in haar voordeel beslist. De ploeg van trainer/coach Ricardo Clareis won verdiend, maar wel wat geflatteerd met 32-23 van VZV, dat tot de slotfase in het spoor van de tegenstander wist te blijven.

VZV kwam prima uit de startblokken en kwam door 3 pegels van Jane Kramer en een treffer van Djazzmin Trabelsi op een 1-4 voorsprong. Bij VZV liet Amber Zomerdijk met geweldige reddingen zien waarom zij tot de beste keepster van Nederland in de Eredivisie was gekozen. VOC kwam wel beter in de wedstrijd en produceerde de aansluitingstreffer, waarna wederom Jane Kramer met een fabelachtig schot in de kruising de 3-5 aantekende.
VZV werd steeds meer onder druk gezet, Esma Staal nam de 4-6 nog voor haar rekening, maar daarna nam de thuisploeg het heft in handen. Bij de stand 7-6 halverwege de eerste helft nam coach Rolf Schulte een Time out om meer grip te krijgen op de aanvalsdrift van de Amsterdammers.
Deze ingreep miste z'n uitwerking en VOC vergrootte de marge voor het rustsignaal van het consequent fluitende Damesscheidsrechters koppel van Dijk en Smit.
Voor VZV scoorde Lisanne Kolken nog uit een strafworp en Florance Kos nog 2 fraaie treffers, maar de laatste goal voor de thee was voor de thuisploeg. Ruststand 14-9.


Jane Kramer topscorer met 6 treffers - archieffoto

Na de pauze begon JuRo Unirek/VZV net als bij het begin van de wedstrijd bijzonder sterk. VZV maakte de achterstand door snelle uitvallen en fraaie treffers van Jane Kramer, Lisanne Kolken, Esma Staal, Lotte Prak en een harde pegel van Kim Jimmink ongedaan, 14-14. VZV was helemaal terug in de wedstrijd en alles was weer mogelijk. Het grote aantal meegereisde supporters veerde onder aanvoering van de trommelaars weer op en moedigde het team aan.
De thuisploeg nam nog wel een 16 -14 voorsprong. Die werd door Carmen v d Kroon en de op schot zijnde Jane Kramer weer gelijk getrokken.
Beide teams bleven tot 10 minuren voor het einde aan elkaar gewaagd. VOC goalie Romy Verheij, die de ook bijzonder sterk acterende Marit Huiberts had vervangen, stopte nog een break van VZV. Op een treffer van Kim Jimmink en drie uitstekend benutte strafworpen van penalty killer Lisanne Kolken had ze echter geen verweer, 22-21.
Een strafworp van VOC werd hierna verzilverd en het team van Ricardo Clareis demarreerde vervolgens in no time naar een onoverbrugbare 26-21voorsprong.
Esma Staal en Lotte Prak gaven het team van Rolf Schulte nog enige hoop op meer, 26-23. Een fraaie lob en een door Nikita v d Vliet benutte penalty maakten mede door onnauwkeurigheid in de afwerking bij VZV aan alle verwachtingen een einde, 28-23.
VOC speelde een gewonnen wedstrijd en wist die nog uit te bouwen naar een verdiende, maar wat geflatteerde ruime overwinning, 32-23. VZV blijft na deze nederlaag tweede op de ranglijst.Doelpunten: Jane Kramer 6, Lisanne Kolken 5, Esma Staal 3, Florance Kos 3, Lotte Prak 2, Kim Jimmink 2, Carmen vd Kroon 1, Djazzmin Trabelsi 1.

Aanstaande zaterdag aterdag 26 okt. speelt JuRo Unirek/VZV Ds1 tegen Borhave Ds1 in Sporthal 't Zijveld; aanvang 19:00 uur.

>i>Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Nieuwstraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...