Kwaliteit busvervoer scoort goed
Uitgegeven op 17-10-2019 om 20:58  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - In Noord-Holland Noord is de kwaliteit van het busvervoer in 2018 verbeterd ten opzichte van het jaar ervoor. Reizigers geven het busvervoer gemiddeld een 7,8. Bij het onderzoek is gekeken naar de reizigerstevredenheid, sociale veiligheid en de betrouwbaarheid van de dienstregeling. Dit staat in het OV-jaarverslag 2018 van de provincie Noord-Holland.

De provincie Noord-Holland is opdrachtgever voor het openbaar busvervoer in drie concessiegebieden; Gooi- en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord.
In Noord-Holland Noord is een deel van het oude wagenpark vervangen door emissievrije, elektrisch aangedreven bussen. Komend jaar zal het aandeel elektrische bussen nog eens flink toenemen. Eind 2020 is 50% van de bussen in de concessie Noord-Holland Noord elektrisch.

Nieuw record voor de buurtbussen
In regio's waar niet voldoende reizigers voor regulier busvervoer zijn, vormen buurtbussen een belangrijke aanvulling op het openbaar vervoernetwerk. In 2018 vervoerden buurtbussen nooit eerder zoveel reizigers, namelijk ruim 300.000. De verenigingen hebben wel steeds meer moeite om voldoende vrijwilligers te vinden voor op de buurtbus. Samen met de besturen is de provincie dan ook nieuwe manieren aan het onderzoeken om aan werving te doen.

OV Jaarverslag
Jaarlijks publiceert de provincie Noord-Holland een jaarverslag met de resultaten van de drie openbaar vervoer-concessies waar zij opdrachtgever voor is: Gooi- en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord. In het verslag staan de prestaties en resultaten weergegeven waarop het busvervoer wordt beoordeeld. De provincie werkt continu aan een aantrekkelijk busvervoer dat aansluit bij de behoefte van de reizigers.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Tonegido begin jaren zeventig - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...