VZV verslaat Geel Zwart in het bekertoernooi
Uitgegeven op 12-10-2019 om 22:29  |  link  |  bewaar  |  print

't ZAND - De reserves van Juro Unirek/VZV plaatsten zich met een 22-30 overwinning op Geel Zwart voor de volgende ronde om de Nationale Handbal beker.

Alleen in de beginfase kon het team van John Zeeuw de dames van VZV nog aardig bijbenen. Binnen de minuut hadden beide teams het net al weten te vinden, 1-1.
VZV nam een voorsprong van twee doelpunten, 4-6, maar Geel Zwart bleef in het spoor het toch wel favoriete team van coach Ard de Ruiter.
Tot 7-8 na snelle break van Albertine Abube op Tessa Fijnheer bleven de teams aan elkaar gewaagd. Daarna begon VZV afstand te nemen en scoorde Albertine Abube 7-11 voor het naar de Tweede divisie gepromoveerde VZV.
Door o.a. twee benutte strafworpen van Carmen v.d. Kroon werd de score opgevoerd. VZV liep voor het rustsignaal van de voortreffelijk fluitende scheidsrechters D. Piek en R. Bakker uit naar een comfortabele 8-14 voorsprong.
Voor de pauze scoorde Zoë de Bruijne nog een fraaie treffer en bracht Sanne de Wit de ruststand 9-15 op het scorebord.

Foto's Marlies Kaptijn

Na de thee bleef de voorsprong een tijdje hetzelfde. VZV wist na ruim 10 minuten spelen door een fraai doelpunt van Renee Kolken weer wat verder uit te lopen naar 15-24.
Eva van Stralen, die keepster Lisanne Bakker na rust had vervangen, stopte op miraculeuze wijze een strafworp van de thuisploeg. Daarna werd het vertoonde spel van beide kanten rommeliger. Voor VZV benutte Jet Jimmink een strafworp en scoorde Albertine Abube nog een bijzondere fraaie treffer.
De van VZV overgekomen Elles Bakker was trefzeker voor de ploeg uit 't Zand en scoorde 20-28.
In de slotfase van de bekerwedstrijd scoorden beide teams nog twee maal. Britt Stammes nam de laatste treffer voor haar rekening. Einstand 22-28.

Doelpunten: Romy Zegerink 7, Carmen v.d. Kroon 5, Krissy Hogervorst 3, Jet Jimmink 2, Albertine Abube 2, ReneeKolken 2, Floor Groenveld 2, Demi Worst 2, Tessa Fijnheer, Pien Groenveld, Britt Stammes en Lynn Klesser 1.

Zaterdag 12 oktober speelt Juro Unirek/VZV weer een thuiswedstrijd tegen Quintus in Sporthal 't Zijveld, aanvang 19:00 uur.
Om 20:45 uur spelen VZV Dames 2 hun wedstrijd in de Tweede Divisie ook thuis tegen Commandeur/VVW Ds.1.