Sfeervolle afsluiting buitenseizoen met vuurwerkshow
Uitgegeven op 11-10-2019 om 10:53  |  link  |  bewaar  |  print

Zuiderzeemuseum verlicht met duizend lantaarns
ENKHUIZEN - In het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vindt op zaterdag 26 oktober de traditionele Avond in het buitenmuseum plaats. Wel meer dan duizend stormlantaarns brengen de straten en huisjes in gezellige sferen. Voor kinderen zijn er gratis lampionnen en is het knutselatelier geopend. Verschillende optredens van o.a. de Oriental Jazzband, Jeff Heijne & Mascha van Nieuwkerk en het wereldmuziekkoor Cascantar geven de avond een muzikaal tintje. De avond wordt afgesloten met een grote vuurwerkshow, wat er fantastisch uitziet vanaf het dijkje.


Niet alleen zijn alle huizen van het buitenmuseum geopend, maar worden er ook verschillende ambachten gedemonstreerd én is er een Oudhollandse kermis met gratis kermisattracties uit de jaren twintig. Maak een rondje in de zwanenzweefmolen of de carrousel, zwier op de luchtschommel en sla zo hard je kunt op de kop van Jut! Bewonder tevens onze verlichte bewegende poppenkast jurk.

Prijzen en openingstijden
De Avond in het buitenmuseum duurt van 18.00 tot 21.00 uur. De toegangsprijs is 8,50 euro per persoon. Kinderen tot en met drie jaar, bezitters van een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart en Vrienden van het Zuiderzeemuseum hebben vrij toegang. Bezoekers die overdag naar het museum komen, mogen na de gebruikelijke sluitingstijd om 17.00 uur blijven of later op vertoon van hun toegangsbewijs weer naar binnen. Het Amsterdamse huis, het restaurant van het museum, is de hele dag en avond geopend. Het buitenmuseum is ’s avonds te betreden via de stadsingang aan de Wierdijk of via de dienstingang aan de Kooizandweg. Parkeren kan op het Enkhuizerzand (volg borden Sprookjesland) of bij het NS-station Enkhuizen. De museumveerboten varen ’s avonds niet. De laatste museumveerboot van de dag vertrekt om 17.30 uur uit de haven in het buitenmuseum. Inwoners van Enkhuizen wordt aangeraden om te voet of met de fiets te komen.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Zuiderzee bij de Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...