Conceptbegroting aangeboden aan gemeenteraad
Uitgegeven op 13-10-2019 om 21:28  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Het college heeft de conceptprogrammabegroting 2020 ter vaststelling aangeboden aan de raad. De begroting sluit met een positief saldo van € 1.1 miljoen. Dat geld wordt gebruikt om beleid te intensiveren, met bijvoorbeeld aandacht voor de zorg en het onderhoud van de openbare ruimte.

Voor toekomstige uitdagingen zoals het in werking treden van de Omgevingswet, de energietransitie en klimaatadaptatie en biodiversiteit is budget gereserveerd. Extra kosten voor uitvoering van alle wettelijke taken zijn hier ook in meegenomen. Het totale pakket maakt dat de begroting structureel meerjarig sluitend blijft. De raad vergadert hierover op 7 november.


Infographic programmabegroting 2020

Sluitende begroting
Wethouder Theo Groot: "We mogen best trots zijn op deze begroting. We zijn er in geslaagd om, ondanks de landelijk stijgende zorgkosten, een sluitende begroting te presenteren zonder dat de lasten voor de inwoners structureel omhoog gaan. Daarnaast is er ook nog ruimte voor de nieuwe uitdagingen waar we voor staan op het gebied van bijvoorbeeld duurzaamheid en biodiversiteit."

Zie ook Programmabegroting 2020.
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Quarantaine tijdens storm - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...