Workshop met vis in de hoofdrol
Uitgegeven op 07-10-2019 om 14:30  |  link  |  bewaar  |  print

Leerzame middag met 3-gangenmenu als afsluiter

HIPPOLYTUSHOEF - Wie wil weten hoe gezond vis nu eigenlijk is, wie meer wil leren over de soorten die er zijn en wie daarna lekker aan tafel wil om te genieten van een 3-gangenmenu, kan zaterdag 12 oktober aanschuiven bij Mieke's Eten en Drinken. Daar verzorgt gewichtsconsulent Hanke Prijs een workshop met vis in de hoofdrol. Ze zocht daarvoor de samenwerking met visserman Cees Meeldijk en chef-kok Ed Bontekoning."Heel veel mensen weten nog niet wat de gezondheidsvoordelen van regelmatig vis eten zijn. Samen met Cees wil ik dat uitleggen. Cees weet als visserman meer te vertellen over de visstand, de soorten die er zijn en technieken om ze schoon te maken, ik ga meer op de gezondheid in. En Ed legt uit waarom hij bepaalde bereidingen gekozen heeft", licht Hanke Prijs toe.

De workshop is zaterdag 12 oktober in restaurant Mieke's Eten en Drinken, Rijksstraatweg 15 in Hippolytushoef en begint om 13:00 uur. Kosten € 32,50 inclusief koffie, thee en 3-gangenmenu (exclusief drankjes). Aanmelden is noodzakelijk en kan via mail (info@hankeprijs.nl) of telefonisch: 06 1295 1964.

De deelnemers hoeven niet te rekenen op een lezing, maar van hen wordt een actieve 'meedenk'-mentaliteit verwacht. "We hebben dat vorig jaar gedaan met een kerstmenu. Dat werkte ontzettend leuk en motiverend. Ik legde ze een traditioneel kerstmenu voor en vroeg suggesties aan te dragen om dit te verbeteren. Daar kwamen zulke verrassende antwoorden uit. Zo leerde iedereen een beetje van mij en van Ed, maar ook van elkaar. Dat is nu weer het idee."

Smakelijke workshop
Terwijl de deelnemers met elkaar in conclaaf gaan over gezonde alternatieven en luisteren naar het verhaal van Cees Meeldijk is Ed Bontekoning druk in de weer in zijn keuken. Hij verzorgt drie gangen met vis. Een voorgerecht, een soep en een hoofdgerecht. Daarna licht hij toe wat hij vervangen heeft. "Dus het wordt ook vooral een hele smakelijke workshop. Gezond uit eten met leermoment", aldus de gewichtsconsulent. "Dat is toch een prachtige combinatie. En daarna krijgt iedereen de recepten per mail gestuurd. Kunnen ze thuis kijken of ze de chef kunnen evenaren of overtroeven."
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Sport 5drs inclusief afleverkosten
€ 4.995,-

Toyota Aygo 1.0 Cool 5drs
€ 4.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haan Tours - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...