Prima Succes verslaat tegenvallend Schagen United
Uitgegeven op 29-09-2019 om 18:26  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Succes was op bezoek bij Schagen United. Het samengaan van SRC en Schagen met de Engelse toevoeging United (verenigd) in het gezellige stadje Schagen. Succes behaalde een van tevoren niet verwachte overwinning, 0-3.

Schagen United is nu een grote vereniging met 1200 leden en een selectie keuze uit Schagen en SRC. Over het gespeelde oefenprogramma en bekerwedstrijden waren de kranten zeer complimenteus. Ook de eerste competitie wedstrijd tegen Geelzwart werd met 4-0 gewonnen. Logisch dat de wedstrijd met hoge verwachtingen tegemoet werd gezien, want ook Succes is goed begonnen, want Dirkshorn werd met 5-0 aan de kant gezet.

De Wieringers namen direct het initiatief met een aantal aardige mogelijkheden. Toine Bugel sprong boven de onzekere doelman van Schagen uit, maar kopte naast. Niet veel later was het toch raak. De genomen corner bracht verwarring in de Schagen verdediging waarvan Jeroen Metselaar profiteerde, 0-1.
Tom Kamp kreeg ook nog een prachtige kans maar kon de bal niet voldoende onder controle krijgen. Na een half uur spelen kwam het er toch van. Uit een corner was het de Succes spits Jeroen Norder, die fraai inkopte, 0-2.
De enige kans voor de rust van Schagen was voor Robert Jan Klein, maar de bal werd getoucheerd door Succes verdediger Maikel Hoekstra, wat resulteerde in een corner.
Vlak voor de rust werd de gretige Tom Kamp onderuit gehaald. Zijn prachtige directe vrije trap sloeg als een bom tegen de lat. Met een dik verdiende voorsprong en fraai voetbal, ging Succes de rust in.

Ook na de rust was Succes de bovenliggende ploeg en scoorde op fraaie wijze het 3e doelpunt. Toine Bugel gaf een splijtende pas naar Tom Kamp, die op zijn beurt de bal hoog het doelgebied van Schagen inbracht, waarvan Jeroen wederom met een kopbal profiteerde.
Opvallend waren een aantal beslissingen van de scheidsrechter in het nadeel van Succes, die verder een prima wedstrijd floot. De wedstrijd was vanaf dat moment wel gespeeld. Succes deed rustig aan en het tegenvallende Schagen United was machteloos. Stef de Koning werd gewisseld voor Youri Jansma, Jeroen Norder werd nog gewisseld voor Marc van de Kooy en Jornt Jonkman viel in voor Toine Bugel.
Al met al een prima gespeelde wedstrijd door Succes tegen een tegenvallend Schagen United.

Volgende week speelt Succes thuis tegen Oosterend.