Succes start competitie met klinkende overwinning, Dirkshorn kansloos aan de Belt: 5-0
Uitgegeven op 22-09-2019 om 17:05  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes flitsend uit de startblokken met een 5-0 overwinning op Dirkshorn. De foto's zijn gemaakt door Henk-Jan Wittink, het verslag is geschreven door Frank Ottens.


In de tweede helft moest Martijn Lont nog flink aan de bak! Hij hield zijn doel keurig schoon.

Dirkshorn kansloos aan de Belt: 5-0

Veelbelovend. Zo zag de seizoenstart van voetbalclub v.v. Succes er zondag jongstleden uit, want op het eigen, zonovergoten sportcomplex aan de Belt werden de gasten uit Dirkshorn betrekkelijk eenvoudig opzij geschoven: 5-0.

En zo leek coach Wouter Rood precies op tijd zijn gewenste formatie te hebben gevonden. Dus met Stef de Koning terug centraal achterin, krullenbol Jeroen Norder in de punt van de aanval en de van een schorsing teruggekeerde Jeroen Metselaar als rustpunt in de middenlinie.
En met Jeroen nummer drie, Kleimeer, als flankaanvaller. Dat pakte goed uit. Tot tweemaal toe trok hij à la Peter van Vossen naar binnen, om de Dirkshorn-keeper met bekeken schoten kansloos te laten, 2-0.
Toine Bugel deed verder waar hij een week eerder was gestopt: goed voetballen én scoren. Vlak voor rust zette Kleimeer hem alleen voor de keeper, die hij simpel omspeelde om het leder simpel in het lege doel te schuiven, 3-0. Vlak na rust herhaalde Bugel dit kunstje door vrijwel op identieke wijze te scoren. Wie stopt hem af, deze bij vlagen geniale middenvelder?
Na deze 4-0 zat Succes op rozen en geloofde de blauwzwarte Rood-brigade het verder wel. De thuisploeg liet de teugels enigszins vieren waardoor Dirkshorn zowaar nog een paar kansen kreeg. Goalie Martijn Lont stak echter andermaal in goede vorm; met drie, vier mooie safes hield hij Dirkshorn op de nul.
Vlak voor tijd ging youngster Tom Kamp er nog maar eens ‘op de brommer’ vandoor. Op de achterlijn trok hij de bal voor, waarna Jeroen Norder vrij eenvoudig voor het slotakkoord kon zorgen, 5-0.
“Wat een lekkere zondag”, verzuchtte Succes-preses Patrick Mulder na afloop, tevreden van een biertje nippend. “Nu nog even een vaste grensrechter vinden voor het eerste elftal; kun je dat nog even in het verslag verwerken?”
Bij dezen. Oftewel, lieve mensen: wie o wie!?!Kijk voor de uitslagen en tussenstanden in de 4e Klasse A op www.hollandsevelden.nl.
2-0


3-0


4-0
Jeroen Norder schiet de vijfde goal binnen.


De eerste punten zijn binnen. Volgende week speelt Succes uit tegen Schagen United.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Zeehond op Vatrop - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...