Feestelijke Open Manegedag
Uitgegeven op 21-09-2019 om 21:16  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De Open Manegedag, ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan van de rijhal van de Wironruiters, is afgelopen zaterdag succesvol verlopen. Deze mijlpaal was voor de vereniging een feestje waard. Onder het genot van een hapje en een drankje heeft het publiek kunnen genieten van een prachtig programma. De hele dag was er een toestroom van publiek; bekenden en onbekenden van de vereniging waren op deze dag afgekomen.

De dag werd geopend door burgemeester Rian van Dam. Zij sprak lovende woorden over de vereniging, over de toekomstplannen en de veelzijdigheid en de maatschappelijke betrokkenheid van de vereniging en zette Pieter Klein, Kees Keijzer en Marcolien Keijzer in het zonnetje. "De Wironruiters is een vereniging waar leden niet zomaar afscheid nemen, velen blijven ook na het actief beoefenen van de paardensport voor de vereniging beschikbaar. De paardensport is vanaf 1930 al op Wieringen, toch heeft het lang geduurd voordat de vereniging in eigen beheer een onderkomen heeft kunnen bouwen. Een mooie rijhal waar niet alleen de leden maar ook andere verenigingen gebruik van mogen maken." Pieter Klein is bijna 25 jaar als voorzitter bij de vereniging betrokken, Kees Keijzer is al ruim 61 jaar lid, waarvan het merendeel als menner en Marcolien Keijzer kreeg de onderscheiding omdat zij 39 jaar rijdend lid is.


Burgemeester Rian van Dam opende de jubileumviering en zette de Wironruiters in het zonnetje

Vertegenwoordigers van de Rabobank complimenteerden de vereniging voor hun inzet en de gebruikmaking van het Rabobank en NOC/NSF verenigingsondersteuning waarbij de club gecoacht werd. Hun hulpvraag was om een sterke toekomst bestendige vereniging te worden waarvoor uitbreiding van het vrijwilligersteam en duurzaamheid van groot belang zijn. Jacob Smit, Smit Installatietechniek, bewonderde het lef van de vereniging wat betreft de verduurzaming van de rijhal. Inmiddels is de vereniging energieneutraal, een van de doelstellingen waar de vereniging zich de komende jaren sterk op inzet.
De menners trapten vervolgens af met hun demonstratie waarbij snelheid, lef maar ook samenspel met je pony's centraal stond. Prachtige dressuurproeven werden er neergezet. Jong en oud vertoonden hun kunsten. Mieke (9 jaar) liet de belangstellenden met voltige (gymnastiek te paard) kennismaken. De Carrousselgroep reed met zes combinaties op de muziek van &aqpos;the Phantom' hun Kür. Het was een genot om naar te kijken. Als afsluiter een gezellige nazit met het muzikale duo Rok en Lol, met Chantal Valenkamp, zangeres en Johan Krikke, gitarist. Zij spelen ouderwetse rock 'n roll.Een mooi samenspel van een enthousiast vrijwilligersteam en de mogelijkheden die de rijhal maar ook de paardensport biedt. Er was voor ieder wat wils. Dit was niet mogelijk geweest zonder de vele vrijwilligers die op de dag zelf hebben geholpen maar ook de sponsoren zijn van wezenlijk belang geweest. De vereniging kijkt terug op een geslaagde dag!


Foto's Herman Loer
De jeugd mocht in de rijhal een rondje op een pony rijden

(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Anne Heinz - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...