Stoptober
Uitgegeven op 17-09-2019 om 12:18  |  link  |  bewaar  |  print

REGIO - 1 op de 5 volwassenen (19 t/m 65 jaar) in regio Noord-Holland Noord rookt gemiddeld 10 sigaretten per dag. 1 op de 33 volwassenen rookt 20 of meer sigaretten per dag, zij worden beschouwd als zware rokers. Roken heeft negatieve effecten op de gezondheid, daarnaast werkt roken verslavend. Daarom roept GGD Hollands Noorden rokers op om mee te doen met Stoptober.

Stoptober
In oktober wordt aandacht besteed aan de landelijke campagne 'Stoptober': 28 dagen stoppen met roken. Wie het lukt om 28 dagen niet te roken, heeft een vijfmaal grotere kans om definitief te stoppen. Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl. Vanaf 26 september is de bijbehorende gratis app te downloaden die vanaf 1 oktober dagelijks steun biedt. Daarnaast is voor de stoppers ook een gratis Stoptober Magazine verkrijgbaar via Kruidvat; een blad vol inspiratie en adviezen.

Inschrijven Stoptober
Inschrijven kan via de website: www.stoptober.nl. Een unieke kans om samen met de rest van Nederland 28 dagen niet te roken! De 28-dagen-niet-rokenreis begint op 1 oktober 2019.

Ik (Bert Loos) besloot vorig jaar op 1 oktober spontaan om mee te doen aan Stoptober. Van de een op andere dag heb ik sindsdien, zonder hulpmiddelen, niet meer gerookt. Ik heb intussen zo'n 10.000 sigaretten niet gerookt (ik rookte er ±30 op een dag) en ben vast van plan om er nooit meer één op te steken.

Kinderen beschermen tegen roken
GGD HN heeft een vragenlijst uitgezet onder haar gezondheidspanel, een groep inwoners uit de regio Noord-Holland-Noord, over hun houding ten opzichte van roken. Panelleden vinden dat met name omgevingen waar veel kinderen komen geheel rookvrij zouden moeten zijn, zoals schoolterreinen, auto's met kinderen en kinderboerderijen. Ook vinden zij dat de overheid met name moet inzetten op het beschermen van kinderen tegen tabaksrook. Een groot deel van de panelleden zegt zelf te willen bijdragen aan het voorkomen dat jongeren gaan roken, door hierover met hun kinderen in gesprek te gaan, gevolgd door mensen aanspreken die roken in het bijzijn van kinderen.60% wil graag stoppen met roken
60% van de panelleden heeft aangegeven graag te willen stoppen met roken. Sommigen zijn daar al mee bezig, anderen weten nog niet hoe of stellen het uit. Stoppen met roken heeft zowel op korte als lange termijn positieve effecten op de gezondheid van ex-rokers, zo wordt de conditie snel beter. Daarnaast is het risico op hart- en vaatziekten van een ex-roker, vijftien jaar na het stoppen met roken, vergelijkbaar met dat van iemand die nooit gerookt heeft.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...