Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 17-09-2019 om 12:00  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - September is de maand van de schol, een vis die ook door de vissers van Wieringen aangevoerd wordt.



De schol heeft een gepigmenteerde zijde (donkerbruin tot donkergroen) en over het lichaam heldere oranjerode stippen. De schol wordt maximaal één meter lang. Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Schol wordt geboren als rondvis en ontwikkeld zich pas later tot platvis. De schol is familie van de tong, schar en de bot.

Het merendeel van de in Nederland gevangen schol wordt geëxporteerd naar België, Duitsland en Italië, waar de vis voornamelijk populair is onder kinderen.

Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht en van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden. Hele schol kan het beste gegrild of gebakken worden.

Schol (klein) van € 9,00 per 2 kilo voor € 8,00 per 2 kilo

Klik op de bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.


Gerecht: Gebakken Schol met zoete witlof (4 personen)


Ingrediënten
4 schollen
7 el olijfolie
125 g magere spekreepjes
600 g witlof, in partjes
1 el honing
2 el tijmblaadjes


Bereiding
Dep de schol droog met keukenpapier en bestrooi de vis met zout en peper.
Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de spekreepjes knapperig uit. Voeg de witlof toe en bak in 6 minuten knapperig gaar. Schep de honing en de tijmblaadjes erdoor en verwarm nog 1 minuut.

Verhit intussen in 2 ruime vis- of koekenpannen de laatste 5 el olijfolie. Bak de schol 4 minuten, keer voorzichtig en bak de vis aan de andere kant in nog 1-2 minuten gaar. Serveer de schol met de zoete witlof.

Tip: Lekker met gekookte (nieuwe) aardappelen.

Bron recept: visrecepten.nl
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Boerderij van Koorn - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...