Wieringers ongerust, Zandkuilweg wordt geasfalteerd? UPDATE
Uitgegeven op 12-09-2019 om 01:10  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Reacties vandaag op het wereldwijdeweb, wordt de Zandkuilweg geasfalteerd?

UPDATE, navraag leert dat het alleen om de eerste meters zal gaan naast de kruising nabij de Dolle Bonkte Hongd. Dit om tijdens hevige regenval te voorkomen dat er modder en grind de weg en de nabij gelegen tuinen op spoelt. De rest van de Zandkuilweg wordt niet geasfalteerd. Dat is dan wel weer goed nieuws voor de wielrenners. Op de website van de gemeente stond donderdagochtend nog dat het gehele wegdek zal worden geasfalteerd. De persvoorlichter zal ons in de loop van de dag duidelijkheid verstrekken.


(foto archief Wieringernieuws)

Als er inderdaad plannen zijn om de gehele Zandkuilweg te gaan asfalteren gaat Onafhankelijk Hollands Kroon het college vragen om dit niet te doen. De Zandkuilweg is één van de laatst overgebleven onverharde wegen op Wieringen. Een weg waar weggebruikers overigens nooit of nauwelijks gebruik van maken.

De gemeente Hollands Kroon plaatste dit bericht waaruit het voornemen daadwerkelijk blijkt: Wegwerkzaamheden en onderhoud asfaltwegen in september en oktober. O.H.K. was verrast door dit bericht.

Henk-Jan Wittink (raadslid O.H.K.):
"De Zandkuilweg hoort op Wieringen zoals deze er al jarenlang bijligt. Ieder jaar is het een hot item tijdens de jaarlijkse grote wielerkoersen. Asfalteren kost enorm veel geld. Er wordt niet of nauwelijks gebruik gemaakt door weggebruikers van dit karakteristieke stukje cultuurhistorisch Wieringen. O.H.K. vindt het kapitaalvernietiging om juist hier te investeren. O.H.K. ziet het geld dan liever aangewend om bijvoorbeeld de doorgaande wegen in Westerland veiliger te maken. Donderdag stelt de fractie van O.H.K. hierover vragen aan het college met daarin het verzoek om de Zandkuilweg niet te asfalteren, dit als zij inderdaad van plan zijn om deze weg in zijn geheel te asfalteren."


ADVERTENTIEVoor informatie en kaarten kunt u in de winkel in de Hoofdstraat terecht.
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Oosterland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...