Tweede huis verhuren aan toeristen
Uitgegeven op 10-09-2019 om 15:46  |  link  |  bewaar  |  print

Een (tweede) huis verhuren aan toeristen. Het is tegenwoordig meer regelmaat dan uitzondering. Steeds meer mensen kiezen voor deze investering en verdienen op deze manier wat bij. Hollands Kroon is een ideale locatie om een tweede huis te kopen voor deze doeleinden. Door de perfecte ligging en de redelijke koopprijzen is het zeer aantrekkelijk. Als je van plan bent een tweede huis te kopen om deze vervolgens te verhuren aan toeristen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel lees je daar alles over. Ook lees je meer over hoe je deze stap kunt financieren en wat de voordelen zijn van een tweede huis hebben in Hollands Kroon.

Waarom Hollands Kroon?
In Hollands Kroon zijn genoeg mogelijkheden voor het kopen van een tweede huis. Daarnaast is de locatie heel aantrekkelijk voor toeristen. Er is veel te doen. Je kunt letterlijk alle kanten op. Genieten van de rust, vermaak vind je al snel in de omgeving wanneer je de auto pakt. Voor natuurliefhebbers is het ideaal. Het IJsselmeer is vlakbij en je kunt dus gemakkelijk een bootje huren om een mooie tocht over het meer te maken. Bij de Afsluitdijk zijn er tal van mogelijkheden om te kitesurfen, te wandelen of te fietsen. Ook een uitstapje naar de Waddeneilanden is snel gemaakt. Met de veerpont ben je zó op Texel, waar je kunt genieten van het wadlopen. Verschillende grote steden zijn met de auto te bezoeken. Zo kun je een kijkje nemen in Volendam, Haarlem en Amsterdam.Waar moet je op letten bij het verhuren?
Als je een tweede huis koopt en deze wilt verhuren aan toeristen, dan zijn er een aantal regels en wetten waar je rekening mee moet houden. Er zijn bijvoorbeeld gemeenten die een maximum stellen voor het aantal dagen dat je je woning mag verhuren. Zo heeft Amsterdam een maximum van dertig dagen en Rotterdam een maximum van zestig dagen. Ook moet je goed kijken naar je hypotheekakte. Check goed of er een huurbeding in zit. Als dit zo is, dan moet je officieel toestemming vragen aan je bank voor het verhuren van je woning. Let ook op de Vereniging van Eigenaren. Als je een appartement koopt en deze valt onder die vereniging, dan moet je goed kijken of er iets is vastgelegd in het huishoudelijk reglement. Het kan zijn dat verhuren geen optie is. Daarnaast gelden er ook andere belastingregels voor de huurinkomsten die je zult ontvangen. Kijk daar dus goed naar.

Financiën
Het kopen van een tweede huis voor de verhuur aan toeristen is natuurlijk een grote financiële stap. Om alles te kunnen bekostigen zul je moeten zoeken naar oplossingen. Een manier om te financiëren is geld lenen. Er bestaan verschillende leningen, en ook het afsluiten van een tweede hypotheek kan een optie is.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Sport 5drs inclusief afleverkosten
€ 4.995,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Pastorie Oosterland - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...