Franky en Jerry: een onafscheidelijk duo
Uitgegeven op 09-09-2019 om 16:39  |  link  |  bewaar  |  print

Franky is een prachtig bruincypers met wit katertje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 22-02-2019. Jerry is een prachtig zwart wit katertje, inmiddels gecastreerd en met geschatte geboortedatum: 22-02-2019. Ze zijn onafscheidelijk en Dierentehuis 't Schuthok hoopt dan ook de katjes samen te plaatsen.

Een poosje geleden kregen we 3 iets oudere kittens binnen, onzeker en bang. De katjes kwamen uit een grotere groep katten en kenden hun vaste verzorger maar nieuwe mensen in alle soorten en maten, dat moesten ze nog bijleren. Gelukkig hebben we mensen die hun hart en huis tijdelijk openstellen om een stukje van de begeleiding op zich te nemen. Nadeel was dat de katjes een beetje ouder waren dan ieniemienie-kittens, een stukje socialisatie hebben ze dus simpelweg gemist. En toch, elk katje is ook weer verschillend.

Jerry is een good looking kater en hij vindt alles bijzonder interessant, is nieuwsgierig genoeg. Alleen aaien, knuffelen, laat staan op schoot zitten, pfff, dat ziet hij allemaal (nog) niet zitten hoor. Met een rustige opbouw en een goede dag mag je hem voorzichtig aaien maar ho, dat is ook wel geweldig, als u het maar weet. Liever gaat hij gewoon zijn eigen gang, heerlijk om naar te kijken en stapje voor stapje meer vertrouwen te zien groeien. Juist omdat het gastgezin hem veiligheid bood, konden ze langs hem heenlopen zonder dat hij in de stress een veilig onderkomen zocht. Hij bleef gewoon liggen, hield de mensen wel in de gaten maar dat mag. De aanwezigheid van de honden, ach daar was hij aan gewend geraakt. Ook bij hem gaat de liefde deels door de maag want als er werd gekookt was hij er als de kippen bij. Je weet immers nooit wanneer je een lekker hapje kunt scoren. Van die eigenschap is handig gebruik gemaakt door te leren dat op de grond tikken een gevuld voerbakje betekent en dan kwam ook Jerry braaf de bench weer in, knap hè? Keurig kattenbakzindelijk, wel zo prettig.
In de tijd in het asiel woont hij samen met Franky, een katje uit dezelfde situatie. Of het serieus broertjes zijn of kittens uit een verschillend nestje, dat is niet helemaal duidelijk.


Franky & Jerry

Franky is een poosje later gevangen maar komt uit dezelfde situatie. Of het serieus broertjes zijn of kittens uit een verschillend nestje, dat is niet helemaal duidelijk. Wel kunnen de mannen het prima met elkaar vinden. We hopen dan ook de katjes samen te plaatsen. Het is geen strenge voorwaarde, heeft u al een katje en bent u op zoek naar een goede match, ook dan bent u welkom. Maar wat zou het leuk zijn als ze samen mogen blijven...
Samen spelen met soortgenootjes, super leuk maar Franky vindt het ook prima om een beetje te doezelen op een zacht ligplekje, lekker relaxt. Het aaien op zich is wel oké, alleen die handen, handen die naar je toe komen en waarvan hij toch telkens weer twijfelt of het wel vertrouwd is. Bied je alleen je hand aan, dan komt hij wel even snuffelen. Juist omdat de gastopvang hem veiligheid bood, is er zeker vooruitgang gezien. Nu is het (al een poosje) tijd voor een eigen baasje om hem verder op weg te helpen. Het kan verstandig zijn om met een niet al te grote ruimte te beginnen. Keurig kattenbakzindelijk, wel zo prettig.

Helemaal enthousiast geworden? Kom kennismaken, graag op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok!; u bent welkom!!
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Gestrand - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...