Foto van het weekend, deze week een artist impression
Uitgegeven op 06-09-2019 om 01:16  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Goed nieuws voor Den Oever, Beter Wonen gaat huizen bouwen nabij Kapellehof. In 2020 komen deze beschikbaar. Op het terrein tussen de Breehornstraat en Robbenoordstraat naast Kapellehof worden deze mooie huizen gebouwd.


Zo'n beetje hetzelfde als de mooie nieuwe huizen als in de Bijlstraat in Hippo. Niet op gas, warmte komt uit de grond. (Afbeelding bron: Beter Wonen)

Er komen negentien huurwoningen. Veelal levensloopbestendig, lekker alles op de begane grond, de visite kan boven logeren. Een aantal hoekwoningen zijn eengezinswoningen met drie slaapkamers. De woningen zijn in theorie energie-neutraal, uitgerust met moderne technieken zonder gasaansluiting, dat wordt lekker goedkoop stoken. De woningbouwvereniging is verheugd met deze realisatie op het terrein dat al jarenlang braak lag. Goed voor Den Oever.

Welk bedrijf gaat bouwen en wanneer start het project?
De opdracht voor het bouwen van de woningen is verstrekt aan Jorritsma Bouw uit Bolsward. Zij starten in september met de nieuwbouw. Als alles volgens planning verloopt worden de woningen in maart 2020 opgeleverd en kunnen de woningen vanaf dan worden verhuurd.

Hoe kom ik voor de woning in aanmerking?
U komt voor de woningen in aanmerking als u staat ingeschreven via de website www.woonmatchkopnh.nl waar Beter Wonen vanaf begin oktober de woningen gaat aanbieden voor verhuur.

De eengezinswoningen worden aangeboden aan huishoudens van minimaal 2 personen, waarvan minimaal 1 volwassene vanaf 23 jaar.
De levensloopbestendige woningen worden aangeboden aan personen vanaf 55 jaar.
Voor beide woningen geldt een gezamenlijk maximaal huishoudinkomen van € 38035,00.

Wat wordt de huurprijs?

De huurprijs voor de woningen wordt door Beter Wonen gehouden onder de lage aftoppingsgrens voor huurtoeslag. Deze is in 2019 gesteld op € 607,42 per maand.
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Sport 5drs inclusief afleverkosten
€ 4.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Westerklief 1909 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...