Den Oever bekent kleur, nog nooit zoveel bloemen langs de wegen als dit jaar
Uitgegeven op 23-08-2019 om 00:53  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Leek het erop dat het ietsje minder werd met de Flora, niets is minder waar. Oké, geen tent vol met kamerplanten, maar mede door de inzet van Jacarodeo, de harde kern van de Bloemenvereniging Flora en vele enthousiaste dames kleurt Den Oever als nooit tevoren, zelfs de lantarenpalen moeten er aan geloven. Duizenden gladiolen zijn in twee dagen verwerkt in talloze bloemstukken en ook de entree van het vissersdorp is opgefleurd. Binnen de gemeente Hollands Kroon zijn er een aantal bloemenevenementen, in Den Oever OP Wieringen doen ze het erbij. Naast de versierde kotters in de haven fleurt en kleurt het hele dorp als nooit tevoren. Chapeau voor de Vlootschouwcommissie dat zij het hebben aangedurfd om de Flora in te lijven.


Twee avonden achtereen drukte bij de Bloementent van Edwin Wittink, het was zo gezellig... en dan moet het feest nog beginnen.

Een vrolijke Riemke Kranendonk bezig met de basis van haar bloemen-ornament voor aan de gevel thuis in de Oosterkruisweg, het eindresultaat kunt u dit weekend bekijken. Zo te zien beleefde ze er veel (bloem)schik in! Er zijn ontzettend veel gladiolen aangeboden, ze had er wel een stuk of (WR)12 kunnen maken!

De entree en tevens toegangsweg naar de haven is opgefleurd met grote dank aan de mensen van Jacarodeo. Zij zorgen er ook ieder voorjaar voor dat de bloemetjes bloeien bij alle dorpskernen in Hollands Kroon.

Sylvia van bloemisterij De Bloemennis uit Hippolytushoef hielp graag mee om iedereen te assisteren bij het maken van de bloemstukken. Namens de Flora was onder andere Miralda Berghorst, rechts op de foto, beide dagen actief om alles in goede banen te leiden. Zonder vrijwilligers houdt alles op!

Fantastische support, geen zwaailichten op het dak maar een bloemstuk. In Den Oever gebeurt het!

De Bloementent bood onderdak en geurende koffie, dat legde geen windeieren, De Bloementent werd 'en passant' ook nog eens eventjes versierd met schitterende bloemstukken. Dit samen met de tentoonstelling van de Historische Vereniging Wieringen en de klinkende klanken van Marno onder de slipjeshemelvlaggetjes en op zondag het wereldberoemde Amsterdamse Rembrandt Duo (begeleidingsorkest van Manke Nelis..... Ach, kom vanaf vrijdag zelf even kijken, voor oma wordt er zelfs een advocaatje met slagroom met een appelpunt geserveerd door Dennis, Corina en de TodH crew. Uiteraard is er ook koel Amstel Bier of een ander natje. Op de foto houden Dennis en Jacarodeo de touwen strak en Joost de broek omhoog.

Leuk toch?

Welkom in Den Oever, het mooiste feest in de gemeente 'OP' Wieringen, (verantwoording tekst is voor de redactie van Wieringernieuws, wij zijn een beetje bevooroordeeld...) O ja... Wieringers Willen Wel!

Zelfs de lantarenpalen moeten eraan geloven dit jaar.

De laatste loodjes, vanaf vrijdag vier dagen feest in Den Oever.

Welkom! (Fotografie o.a. Henk-Jan Wittink / SAMSUNG telefoon, Photoshop en Facebook Visserijdagen.nl)

Even iets en dan wel een beetje chauvinistisch.... in Hollands Kroon zijn er veel grote evenementen met als basis bloemen, in Den Oever is het 'en-en', geweldig toch? Daar dan kan de rest nog wel even van dromen!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Familie tijdens aanleg zuiderzeewerken - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...