Expositie Historische Vereniging
Uitgegeven op 21-08-2019 om 16:13  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Bezoek met de Flora- en Visserijdagen de foto expositie van de Historische Vereniging Wieringen. De vereniging heeft tijdens de Flora een plek in de Bloementent op de kermis, van Edwin Wittink. De foto expositie heeft als thema de 60er jaren en later, hiermee haakt de vereniging in op de 60ste keer dat de Vlootschouw wordt gehouden.

De samenstellers van de expositie, Marjan Tijsen, Corrie Hagedoorn en Joke Lont, hebben gekozen voor foto's vanaf de jaren '60 met uiteenlopende thema's. Zo zullen er op de tentoonstelling foto's te zien zijn van onder andere verschillende sportverenigingen en activiteiten.

Daarnaast zijn er de ingezonden foto's te zien met onvergetelijke momenten en portretfoto's van ouderen, gefotografeerd door Ina Visser uit Westerland. Het merendeel van de geportretteerden is afkomstig van de oostkant van Wieringen. In de afgelopen jaren heeft Ina een groot aantal ouderen bezocht om te portretteren. Zij heeft van het verzamelde materiaal een uitgebreid archief aangelegd.

Martien de Graaf laat de bezoekers genieten van bewegende beelden. Een van de films is opgenomen bij de Oosterlanderschool, een van de kleine Wieringer scholen die is gesloten. Vele ouderen en jongeren zullen mooie herinneringen bewaren aan hun schooltijd daar.

Op woensdagavond 21 en donderdagavond 22 augustus is de Historische Vereniging Wieringen ook aanwezig tijdens de gladiolen workshop, zodat de deelnemers alvast een kijkje kunnen nemen. Openstelling expositie: vrijdag 23 augustus vanaf 20:00 uur, daarna zaterdag, zondag en maandag vanaf 13:00 uur.

Het bestuur van de Historische Vereniging Wieringen wenst bezoekers veel plezier tijdens de Flora- en Visserijdagen 2019.
(advertentie)
(advertentie)
Slagerij Ottens
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Pastorie Kerkplein Hippolytushoef. - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...