Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 12-08-2019 om 20:40  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - 'Lekkere Griet!'Griet is deze week onze speciale aanbieding. Een geweldige vis die bij de meeste visliefhebbers onbekend is, maar een zeer smakelijke platvis is. In het hogere segment scoort deze vis uitstekend! De smaak is te vergelijken met tarbot of heilbot. Ze wegen tussen de 400 en 500 gram. Een mooi gewicht om deze panklaar te laten maken en dan genoeg over te hebben voor een heerlijke maaltijd. Smullen maar!

Griet van € 12.50 voor € 7.50 per kilo!


Klik op bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.


Gerecht: Gebakken griet


Ingrediënten
2 of 4 grieten van elk 450 g (schoongemaakt)
zout
3 lepels bloem
150 g boter
3 lepels zonnebloemolie
6 lepels mayonaise
4 lepels magere yoghurt
2 lepels gehakte augurk
1 lepel gehakte peterselie
1 lepel gehakte bieslook
peper
citroensap
worcestershiresaus

Bereiding
Spoel de vis onder stromend water af en dep droog. Wrijf ze in met zout en laat 15 minuten liggen. Dep ze weer droog en wentel door de bloem. Schud overtollig bloem eraf.

Verhit de helft van de boter en de olie en bak de griet per 1 of 2 tegelijk in 12-15 minuten aan beide kanten mooi bruin. Doe de rest van de boter in de pan en bak de rest van de vis. Leg op een voorverwarmde schaal.

Roer de mayonaise en yoghurt tot een gladde saus. Voeg augurk en kruiden toe. Breng op smaak met citroensap en worcestershiresaus. Serveer de saus bij de vis.

Tip
Griet kan worden bereid zoals tong en tarbot. In plaats van yoghurt kan ook kwark of verse magere kaas als 'Taillefine' worden gebruikt.

Voor de liefhebbers die de techniek van vis fileren onder de knie willen krijgen, zijn er weer workshop dagen gepland. Deze zijn op zaterdag 7 september en zaterdag 19 oktober 2019.

Ook deze zaterdag staat Gerjan vanaf 10.30 uur klaar in onze kantine om van alles te vertellen over kwaliteit, manier van visvangst en overige informatie. En dit mét uitzicht op de wadden, Noordzee en het IJsselmeer.

Let op: de flora- en visserijdagen zijn dit jaar van 23 augustus t/m 26 augustus. Dit jaar zal het een speciale editie zijn met als paradepaardje de WR50. Het informatiemagazine ligt voor u klaar op de markt!

Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,

Team Verse Vismarkt Den Oever
www.versevis.nl

Bron: smulweb.nl
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
December is voor mij
Sinterklaas
21 december, de dagen worden langer
Kerst
Oud en Nieuw
  
Occasions
Toyota Auris TS Hybrid executive inklusief afleverkosten16
€ 16.445,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hoordstraat Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...