Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 07-08-2019 om 04:11  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Lekker en gezond nieuws uit Den OeverKomende week hebben we een super schol in de aanbieding. Met een gewicht van ongeveer 1 kilo per stuk! Een scherpe aanbieding, dus grijp uw kans!

De schol is vol van heerlijk visvlees en kunt u in zijn geheel op de BBQ leggen. We kunnen de schol ook panklaar voor u maken. Dan verwijderen wij de kop, staart en vinnen of we fileren de vis compleet. In dat geval zal de opbrengst ongeveer 50% zijn.

Schol van € 8.75 voor € 6.00 per kilo!

Klik op bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.

Gerecht: Schol met zomerprei (2 personen)

Ingrediënten
6 filets van verse schol, samen ca. 450 gram
Zout en witte peper
1 lange of 2 kortere niet al te dikke prei(en)
2 dl droge witte wijn
2 dl water
2 schijfjes limoen of citroen
1 eetlepels fijne franse (Dijon)-mosterd
1 theelepel fijngesneden bieslook

Bereiding
Spoel de filets onder koud stromend water. Maak ze dan droog met keukenpapier. Wrijf de filets in met wat zout en peper. Maak de preien schoon. Gebruik uitsluitend de witte en lichtgele/groene delen. Snijd de prei in 6 stukken die zo lang zijn als de scholfilets breed zijn.

Breng de wijn en het water aan de kook. Voeg wat zout en de limoen- of citroenschijfjes toe. Leg de stukken prei in het kokende vocht. Houd alles 8 - 10 minuten tegen de kook aan. Neem de stukken prei met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken en afkoelen.

Rol om elk stukje prei een scholfilet. Steek het een en ander vast met houten prikkers. Breng het kookvocht van de prei opnieuw aan de kook. Verwijder de limoen- of citroenschijfjes. Leg de scholrolletjes in het hete vocht. Temper de warmtebron. Houd alles 5 minuten tegen de kook aan. Laat de rolletjes daarna op een stuk keukenpapier uitlekken.

Maak de saus door in een kommetje de mosterd en 2 - 3 eetlepels van het pocheervocht met elkaar te vermengen.

Serveertip
Schik de scholrolletjes in het midden op voorverwarmde borden. Verwijder de houten prikkers. Schep het mosterdsausje er met een (thee)lepeltje rondom. Bestrooi de saus met bieslook. Geef er kleine gekookte aardappeltjes of aardappelpuree apart bij.

Alle ingrediënten zijn bij ons op de markt verkrijgbaar. Tevens een heerlijke witte wijn om bij het gerecht te serveren. Genieten!

Al met al een mooie uitdaging voor een visrijk weekend, uiteraard naast de andere mooie vissoorten die wij op de vistafel hebben liggen. Voor de geïnteresseerde visliefhebber die zijn viskennis wilt vergroten, staat op het gebied van kwaliteit, manier van visvangst en overige informatie Gerjan klaar om hier van alles over te vertellen. Er is daarnaast ook veel te zien en beluisteren.

Deze zaterdag staat Gerjan vanaf 10.30 uur klaar in onze kantine met uitzicht op de wadden, Noordzee en het IJsselmeer.

De toegang naar de afslag is nu gereed, na een dijkverhoging van 4 meter! Na twee jaar werkzaamheden is het nu een mooi plaatje geworden van nieuwe wegen en de allernieuwste dijkbekleding.

Let op: de flora- en visserijdagen zijn dit jaar van 23 augustus t/m 26 augustus.Een fijne week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers,

Team Verse Vismarkt Den Oever
www.versevis.nl
Bron: smulweb.nl
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
December is voor mij
Sinterklaas
21 december, de dagen worden langer
Kerst
Oud en Nieuw
  
Occasions
Te koop Renault Clio 0.9 TCe Expression
€ 9.450,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Dynamic inclusief afleverkosten
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Woudenberg en zijn Mockin Birds - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...