Overlijdensrisicoverzekering vaak te duur
Uitgegeven op 13-07-2019 om 20:19  |  link  |  bewaar  |  print

Veel Nederlanders betalen teveel voor hun overlijdensrisicoverzekering (ORV). De afgelopen jaren zijn de premies van deze verzekeringen sterk gedaald als gevolg van de hogere levensverwachting.

Als we nog verder terug kijken, bijvoorbeeld 20 jaar geleden, is er nu zelfs sprake van een halvering van de premie. Wie dus al jaren geleden een ORV heeft afgesloten, kan flink besparen op de maandelijkse uitgaven.

Wat te doen?
Een mogelijkheid is over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij die overlijdensrisicoverzekeringen aanbiedt. Hiervoor kun je gebruik maken van een vergelijkingssite. Bij het oversluiten van je polis let je niet alleen op de nieuwe premie die je gaat betalen, maar ook op de eenmalige kosten die je betaalt bij het afsluiten van de verzekering.
Een andere manier is om contact op te nemen met jouw verzekeraar. Misschien is deze bereid om mee te werken aan een lagere premie of korting.

Gestopt met roken?
Als er iets in jouw gezondheidssituatie is veranderd, loont het ook om te informeren naar een lagere premie. Je bent bijvoorbeeld gestopt met roken. Je levensverwachting gaat dan omhoog en het risico voor de verzekeraar omlaag. Als het goed is, kom je dan in aanmerking voor een lagere premie.

Wat is een ORV?
Een overlijdensrisicoverzekering keert uit als de verzekerde gedurende een bepaalde periode (bijvoorbeeld 30 jaar lang) komt te overlijden. Het is bedoeld om risico's op te vangen en te voorkomen dat nabestaanden in de financiële problemen komen.
Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met een hypotheek. Daarmee kan bijvoorbeeld voorkomen worden dat nabestaanden in de financiële problemen als de kostwinner komt te overlijden. De verzekering kan dan genoeg uitkeren om de hypotheek af te lossen en te zorgen voor het levensonderhoud van de nabestaanden.
(advertentie)
(advertentie)
Sportcentrum Hippogym: voor wie fit wilt blijven!~
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
VV Succes 1955 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...