Succesvolle week bij De Wironruiters
Uitgegeven op 12-07-2019 om 21:29  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF Het was afgelopen weekend druk bij de rijvereniging De Wironruiters. De zaterdag startte met de Opstartlessen voor jonge ruiters die willen kennismaken met de paardensport. Die werd gevolgd door de Working Equitation clinic onder leiding van Karin van der Sluis. Vijftien combinaties maakten kennis met een veelzijdige discipline binnen de paardensport.

Het is inmiddels een wereldwijd serieuze wedstrijdsport, waarin ruiter en paard in vier verschillende wedstrijdonderdelen hun niveau van dressuurafrichting tonen, deels in combinatie met praktijkgerichte hindernissen. Een Working Equitation wedstrijd bestaat uit vier onderdelen: een dressuurproef, een obstakelparcours gereden op stijl (de stijltrail), hetzelfde parcours maar dan gereden op tijd (speedtrail) en het veedrijven.De deelnemers manoeuvreerden het paard door vijftien verschillende hindernissen, onder andere slalom rijden, roundpen, hek openen en sluiten en garocha verplaatsen. De deelnemers kwamen uit verschillende disciplines, als dressuur, recreatie, spring en western maar ook de paarden in de ring waren verschillend, KWPN, Tinker paint en meer. De drukste paarden eindigden na een uur training relaxed en ontspannen, een prachtig resultaat.

Teckel Doe dag
Een dag later was er de jubileum editie van de Teckel Doe dag, georganiseerd vanuit Teckelkennel Black Palace. Maar liefst 35 teckels en hun baasjes maakten voor de tweede keer gebruik van de accommodatie aan de Lonjeweg. Na aankomst en kennismaking werd het tijd om aan de slag te gaan, er stond een hindernisbaan waar de honden hun skills konden laten zien. De Teckel is misschien eigenzinnig maar vooral sociaal en leergierig. En omdat hij gek is op rennen, een jachtpassie heeft en graag andere honden ontmoet, is een hindernisbaan een prima onderdeel om de hond en het baasje een mooie dag te bezorgen.

Puzzelrit
Komende zondag staat een puzzelrit op het programma. Inschrijven kan vanaf 10:00 uur in de kantine van de rijhal aan de Lonjeweg in Hippolytushoef. Er worden twee routes uitgezet, 15 en 23 kilometers, met onderweg een gelegenheid tot pauzeren. De puzzelrit is opengesteld voor aangespannen rijden, onder het zadel, fietsers en wandelaars. Deelname kost € 5,-.

Meer informatie over de activiteiten? Bezoek wironruiters.nl of de Facebookpagina van de vereniging.
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...