Bezoek Noorderlicht aan het Van Blanckendaell Park
Uitgegeven op 05-07-2019 om 18:19  |  link  |  bewaar  |  print

TUITJENHORN - Op dinsdag 2 juli bezocht een groep van bewoners en cliënten van Noorderlicht, familie, mantelzorgers en medewerkers van zorg & welzijn van Samen het Van Blanckendaell Park in Tuitjenhorn. Een hele operatie die mede door het prachtige weer, zelfs dat had de organisatie geregeld, een mooie dag opleverde.

Iedereen was al vroeg in touw in en rond het Noorderlicht. Alle bewoners moesten vroeg uit bed en voorbereid worden voor de reis. Het ‘inschepen’ in de bus kostte nogal wat moeite en tijd. Er moesten dan ook behoorlijk wat wielen mee. Maar zo omstreeks kwart over tien kon begonnen worden met iets dat op een schoolreisje leek.
Aangekomen bij het park verzamelde de groep zich in het cafetaria en werd het uitje begonnen met koffie met een appelpunt. Daarna kon de groep zich vrij door het park bewegen.


Met dank aan Edwin Wittink voor de tekst en foto's.

Het Van Blanckendaell Park bestaat uit twee delen, de één gelegen achter een fabriekshal, de ander grenzend aan het dorp. De twee delen zijn met elkaar verbonden door bruggen. In het park bevinden zich verschillende volières voor vogels, kooien met kleine aapjes en roofdieren als stokstaartjes en dwergotters. Ook hoefdieren zoals damherten, lama's, herten, zebra’s en dwergezels ontbreken niet. Er is ook een groot verblijf voor de nandoes, kamelen en watusi-runderen. Een aantal roofvogelsoorten, waaronder de Amerikaanse zeearend en de woestijnbuizerd, wordt gehouden in volières grenzend aan de fabriekshal. Pelikanen, pinguïns en flamingos bewonen enkele vijvers. In een grote volière wordt een groot aantal watervogels en verschillende tropische vogelsoorten gehouden. De wat meer gewone dieren die gehouden worden zijn ezels, geiten, schapen, Falabella's en Shetlanders. Verder is er in 2018 een savanne geopend bestaande uit drie verblijven, één met giraffen, zebra’s, struisvogels en blesbokken, één met manenschapen en in het derde savanneverblijf is sinds mei 2019 een groep van 15 mantelbavianen te bewonderen.Het reisgezelschap heeft de ogen uitgekeken en iedereen had zo zijn favoriete dieren. Soms zat men ook gewoon lekker in het zonnetje. Het park is keurig netjes. En is door het compacte karakter en goede verharde paden zeer goed toegankelijk voor mensen met rollator of in een rolstoel. Perfect voor deze doelgroep dus.Na een lunch bestaande uit een soepje, broodje kroket en een advocaatje met slagroom toe kon er in de middag wederom van de dieren genoten worden. Tevens was het mogelijk het museum met allerhande oude gebruiksvoorwerpen te bezoeken.

Tegen vieren ging de groep weer naar de bus om rond de klok van vijf moe en voldaan weer op de thuisbasis te arriveren. Er is die nacht waarschijnlijk goed geslapen, sommigen begonnen daar al in de bus mee.

Al met al een mooie dag, zonder wanklanken. Goed georganiseerd vanuit het Waardigheid en Trots -programma van Samen. Een woord van dank gaat daarvoor uit naar de zorgmedewerkers Karin, Kaylee, Kelly, Melanie en Sanne. De chauffeurs Raymond van Offerman en Dirk en Gerrit van de Samen-bus. En de Regisseurs Welzijn Marjon en Jeanette.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Foto Piet - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...