Verslag Team IJsmutsen na voorspoedig verlopen Baltic Sea Rally
Uitgegeven op 26-06-2019 om 08:46  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Onlangs volbrachten Janneke de Jong-Dekker en Meike de Jong de Baltic Sea Rally, een rit in oude voertuigen door 10 landen. Het doel was om geld in te zamelen voor 'Het Tweede Thuis' en een prachtige ervaring rijker te worden. Dat is gelukt. Hier leest u het verslag van Janneke.Janneke: 'Wat een mooie reis hebben wij gehad. Door 10 landen, uiteindelijk 9000 km gereden voor het goede doel. Maar natuurlijk zeer zeker ook voor onszelf. Het vertrek vanuit Groningen met al die maffe auto's bestickerd, allerlei toeters en bellen als: 'Het feest kan beginnen', en een feest werd het.

Iedereen rijdt zijn eigen route, soms kom je elkaar tegen op de weg of op boot. Of in de algemene app waar foto's in gedeeld werden of andere mededelingen. Voor 's avonds een mooie camping doorgegeven en wie in de buurt was ging daar dan ook heen. Zo onderhielden we ook een beetje het contact. Er werden nog 2 feesten gegeven. 1 In de Lofoten en 1 in Estland Op de Lofoten kwam iedereen bij elkaar en het was er bere koud, aan het strand en de snijdende wind er volop. Dus auto tegen auto en tentdoeken of zeilen ertussen hangen om wat luwte te cre√ęren voor de mensen in een tentje. Een bbq en vikingspelen. De Lofoten was echt adembenemend mooi.En zo slingerde wij ons een weg naar boven richting De Noordkaap, dat was toch wel ons doel om te bereiken
. Daar ging het voor de sponsoring toch eigenlijk om. 's Nachts van 1 tot 6 kan je daar met de auto op de foto. (Overdag mag dat niet en is het veel te druk)
Dus dat werd wekker zetten en om 1.00 hadden we met andere teams daar afgesproken om ook elkaar op de foto te zetten. Het wordt daar ook niet donker en dat is wel een heel vreemde gewaarwording. Maar alles gelukt....en wij zijn meteen maar doorgereden ..toch klaarwakker. Op naar de volgende grens.

Maar wat een mooie rit en alles is zo uitgestrekt, de rendieren onderweg, en de vele bochten en steeds klonk weer de ah's en oh's , de poolcirkel weer over en dan wordt alles weer groener en groener. En dat hebben we geweten want Finland kan niet groener...1000 km bomen bomen en bomen. Maar het voordeel daarvan was dat we het vorige landschap even konden laten zakken want wat was dat indrukwekkend. En dan ben je ook zo weer in de stad Helsinki. Een mooie stad waar we even gebleven zijn voordat we de andere dag de overtocht naar Estland maakte. In Estland kwam alles weer bij elkaar voor het tweede feest. Er hadden er ondertussen al veel met pech gestaan en voor sommigen was het ook al einde verhaal en auto op ANWB transport terug naar Nederland. Maar ons busje liet ons niet in de steek.

Op het feest worden veel verhalen vertelt, ervaringen gedeeld, gedronken en gedanst. Volgende dag toch vroeg weer op want er staan nog wat steden op het programma. Eerst een dag naar Riga wat een gezellige stad is. Gedansk zijn we ook nog geweest en allemaal bereikt route touristique. En van Gdansk (Polen) nog langs de kust naar Rostock. Daar stonden we weer met aantal teams. Biertje en kaartspelletje en dan met allen nog symbolisch naar zonsondergang gekeken. We waren allen best stil....toch een einde aan deze bijzondere reis en ook ieder voor zich gedachten alweer half bij thuis. Dan laatste nachtje kamperen en hup gas erop richting Groningen. Daar hadden we een warm onthaal met familieleden en andere teams die er al waren.

Wat een reis!
Grandioos en grensverleggend maar dan ook alleen in positieve zin.
Wij reden voor de hospice "Het Tweede Thuis"
Wij gaan nog officieel de cheque overhandigen maar dat leest u nog in de krant, op Facebook of WieringerNieuws'.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Fiat 500 C 0.9 TwinAir 500S Cabrio Private Lease mogelijk
€ 9.880,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Garage Nubo - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...