Zwem4daagse voor jong en oud
Uitgegeven op 24-06-2019 om 12:06  |  link  |  bewaar  |  print

BREEZAND - In de week van 8 t/m 11 juli wordt de nationale Zwem4daagse gehouden in zwembad Den Krieck. Zwemmers van jong tot oud kunnen hieraan meedoen. Gelijktijdig met het festijn is de 'Spetter4daagse' in het instructiebad. Organisatie is in handen van de recreatie-afdeling van zwemvereniging Oude Veer.

De Zwem4daagse belooft ook dit jaar weer een feestweek voor alle deelnemers te worden met naast het zwemmen een groot aantal randactiviteiten. Degenen die het zwemmen beheersen en in bezit zijn van minimaal diploma A, kunnen in het diepe bad elke avond van 16:00 tot 18:30 uur 250 of 500 meter zwemmen.

Tijdens de Zwem4daagse is in één baan elke avond een extra activiteit, waaraan ook een prijsje is verbonden. Maandag 'Spijkerbroekhangen', dinsdag 'Achteruit zwemmen', woensdag 'D'r op of d'r onder' en donderdag 'Bommetje'.

In de hal van het bad is tot 19:00 uur volop lekkers: maandag popcorn, dinsdag poffertjes, woensdag cake versieren (prijs € 0.50), donderdag hotdogs (prijs € 1.-). Verder is er in de kantine eerste drie dagen een &apoa;spetterbingo': vanaf 16:45 uur bingo en vanaf 17:15 uur Zwem4daagse bingo. Op de laatste dag een feestelijke medaille uitreiking.

Tussen 18:00 en 19:00 uur is een herverdeling van de banen. Hiervoor kan met tussen 18:00-18:30 starten. De volwassen crawl- en snelzwemmers krijgen aparte banen. Bij onverwachts verhindering kan in overleg gekeken worden of op een andere avond de afstand gezwommen kan worden.De aller jongste kinderen (vanaf 3 jaar, zonder diploma A) kunnen in het instructiebad van 16:00 tot 17:30 uur meedoen met een spetterparcours (15 minuten per avond). Zij nemen verplicht een eigen begeleider mee in het water. Deze begeleider is minimaal 15 jaar oud. De begeleiders van de spetter4daagse zijn gratis en moeten ook het water in. (één begeleider mag twee kinderen begeleiden).

Prijzen:
Zwem4daagse of spetter4daagse is van maandag 8 t/m donderdag 11 juli. Tarief bij voorinschrijving € 7,50 (t/m 7 juli), op de startdag 8 juli € 8,50. Inschrijven in zwembad Den Krieck alleen tijdens de uren vrijzwemmen (Pin betalingen heeft de voorkeur).
Voor dit gezellige evenement zijn ook cadeau kaarten te koop, leuk om te geven wanneer er een prachtprestatie heeft plaatsgevonden, bijv. uitlopen wandelvierdaagse of het behalen van het zwemdiploma maar ook een mooi rapport kan zo gezond beloond worden.
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Te koop Nissan Juke 1.6 Acenta
€ 9.450,-

Wieringer historie:
Slingerweg Hippolytushoef - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...