Acht jaar en drie maanden, over het korte leven van Ward
Uitgegeven op 22-06-2019 om 20:09  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Jacomine van Dijk schreef ‘Acht jaar en drie maanden’, het leven met een bijzonder kind.


Jacomine van Dijk leest in het door haar geschreven boek over haar zoon Ward.

In het boek schrijft Jacomine over het leven van haar zoon Ward. Ward is in 1998 na 8 maanden zwangerschap welke niet goed verliep geboren. Jacomine wilde graag een kindje, een jaar daarvoor werd zij nog getroffen door een miskraam. Direct na de geboorte wordt Ward overgebracht naar Amsterdam, het begin van een kort leven. Na enkele weken wordt de diagnose het syndroom van CHARGE vastgesteld.


In de tuin achter het huis staat 'Het huis van Ward' ingericht met knuffels, tekeningen en relikwieën van Ward. Twee keer per jaar wordt het interieur schoongemaakt. Binnenkort gaat het gezin verhuizen naar een nieuwe woning, het huis van Ward verhuist uiteraard mee.

Volgens Jacomine waren er toentertijd in Nederland 40 gevallen van bekend. Tijdens het korte leven van Ward heeft Jacomine al veel opgeschreven. In het boek ook veel korte gedichten van Jacomine. Ook veel tekeningen van Ward, het was een manier van communiceren. Het is een indrukwekkend, prettig leesbaar boek geworden. Het was een fijne ontmoeting zaterdagmorgen. Wieringernieuws heeft een exemplaar gekocht en is er thuis direct in gaan lezen. Verder verklappen wij hier niets, maar het is zeker een aanrader.


Een tekening van Ward is als 3D object gemodelleerd als beeld. Daarnast een buste van Ward zoals hij was.

Het boek is verkrijgbaar in de Wieringer Boekhandel op het Kerkplein en bij Jacomine zelf via minejaco@hotmail.com , het boek kost 17, 50 exclusief verzendkosten.
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop BMW Z3 Roadstar 1.8
€ 4.250,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Maxico - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...