Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 18-06-2019 om 17:10  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Nieuws van de lekkerste markt van Nederland.



Deze week hebben we langoustines in de aanbieding. Het hele jaar lekker maar vooral in de zomerse maanden een ware traktatie. Makkelijk te bereiden op de barbecue, onder de grill of de wok, maar ook gekookt en daarna op brood of in een salade zijn ze heerlijk!

Langoustines, ook wel Noorse kreeftjes genoemd, worden maximaal 25 cm lang en hun lengte verschilt per visgrond. Deze kreeftjes zijn afhankelijk van hun leefgebied roze-oranje tot oranje van kleur met donkere vlekken op de scharen. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba. Langoustines worden beschouwd als een lekkernij voor bijzondere gelegenheden om hun zachte, wat zoetige smaak. Het visvlees is mager.

Gerecht: geroosterde langoustines met limoen

Ingrediënten (4 personen)
20 langoustines, gehalveerd
200 gram ongezouten boter
10 gram geplette knoflook
10 gram gehakte peterselie
10 gram sjalotjes (fijngehakt in blokjes)
3 gehalveerde limoenen
zeezout en peper, versgemalen

Bereiding
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en meng de ingrediënten. Plaats de langoustines en gehalveerde limoenen op een bakplaat. Giet vervolgens de gesmolten boter gelijkmatig over de langoustines. Plaats 3-5 minuten onder een hete grill. De langoustines zijn roomwit van kleur wanneer ze klaar zijn.

Serveer op een grote voorverwarmde schaal en giet alle overgebleven boter van de bakplaat over de langoustines. Knijp de limoenen uit over de schaaldieren terwijl de limoenen nog heet zijn. Besprenkel met een beetje zeezout.

Langoustines middel € 10,50 per kilo


Klik op bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.

Gerecht: langoustinespiesen met een sausje van geroosterde amandelen

Ingrediënten (4 personen)
20 langoustines, op kamertemperatuur
1 rode peper
50 g blanke amandelen
5 el olijfolie
3 tenen knoflook, geperst
4 tomaten, in stukjes
50 ml medium dry sherry
1 rode paprika, in 16 vierkante stukken
16 blaadjes salie
Blender
4 lange metalen spiesen

Bereiding
Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes. Hak de peper heel fijn. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze beginnen te kleuren en laat ze op een bordje afkoelen. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in de koekenpan en bak de tomaten met 3 tenen geperste knoflook en de rode peper 4-6 minuten tot de kleur wat intenser wordt. Meng de amandelen met het tomaatmengsel, sherry en wat zout en versgemalen peper in de blender tot een gladde saus. Schenk de saus in een schaaltje.

Meng in een kommetje de resterende olijfolie en knoflook met wat zout en versgemalen zwarte peper. Steek de langoustines aan de spiesen met daartussen de stukken paprika en blaadjes salie. Bestrijk de spiesen royaal met de knoflookolie en rooster ze op de barbecue of op een bakplaat onder een warme ovengrill in 6-8 minuten rondom gaar.

Heeft u nog een paar uurtjes over en zou u het leuk vinden om ons te komen helpen bij de visverkoop? Komt u dan eens bij ons langs of bel naar 06-12995486!

Bron: visrecepten.nl
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Vliegtuigramp naast Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...