Ongerustheid over gemotoriseerde vliegtuigstarts bij zweefvliegveld Wieringermeer
Uitgegeven op 13-06-2019 om 21:34  |  link  |  bewaar  |  print

KENNISGEVING INZAGE ONTWERP - Wijziging luchthavenregeling Zweefvliegveld ZCDH Hippolytushoeverweg

Het voornemen om met vliegtuigen voorzien van een motor zweefvliegtuigen op te laten stijgen op het zweefvliegveld in de Wieringermeer is niet overal in goede aarde gevallen. Omwonenden vrezen geluidsoverlast.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland besluiten de ontwerp-wijziging Luchthavenregeling Zweefvliegveld ZCDH Hippolytushoeverweg vast te stellen, gericht op het toestaan van maximaal 240 sleepstarts per jaar.

Het zweefvliegveld is gelegen in het stiltegebied 'Wieringermeer-Noord’. In de Provinciale beleidsnota regionale luchthavens is opgenomen dat in stiltegebieden moet worden voldaan aan bepalingen uit de Provinciale Milieu Verordening (PMV). Dit betekent dat het in beginsel niet is toegestaan vluchten uit te voeren met gemotoriseerde luchtvaartuigen in stiltegebieden. De PMV biedt de mogelijkheid af te wijken van dit verbod door middel van het afgeven van een ontheffing. Van deze mogelijkheid is gebruik gemaakt.

Via de volgende link kunt u de kennisgeving lezen en eventueel bezwaar maken. De vergunning wordt afgegeven door de provincie Noord Holland:

Kennisgeving inzage wijziging Zweefvliegveld Hippolytushoeverweg
(advertentie)
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Toyota Corolla Verso 1.8 VVTi Linea Sol
€ 4.995,-

Wieringer historie:
Wandelclub 1943 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...