Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 21-05-2019 om 21:04  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Deze week hebben we schelvis in de aanbieding!



Schelvis is een heerlijke vis, die verfijnder is dan kabeljauw. Helaas is schelvis niet zo bekend bij het grote publiek en dat is jammer. In Engeland daarentegen zijn ze gek van Haddock, zoals schelvis daar heet.

De rug is donkergroen-bruin, de flanken zijn zilverwit en de buik is wit. De maximale lengte is 1,1 meter. Net als de meeste kabeljauwachtige is de schelvis gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen. En een nog makkelijker herkenningspunt: aan weerskanten zit, onder de eerste rugvin, een zwarte vlek, de 'Petrusduim'.

De vis heeft een karakteristieke ‘duimdruk’ op beide flanken die aan de heilige Petrus wordt toegedicht. De vis werd zo getekend omdat hij de heilige wat geld gaf om belasting te betalen. Dit verhaal is onmogelijk aangezien de vis niet in de zee van Galilea is aangetroffen.

Het vlees van de schelvis is zacht, licht van kleur en fijn van smaak. Schelvis kan goed worden gebakken, gefrituurd of gestoofd. Het visvlees is los van structuur, daarom moet men voorzichtig met het vlees omgaan.



Schelvis € 7.50 per kilo

Klik op bovenstaande blauwe knop om de aanbieding te bestellen.


Thais schelvispakketje met basilicum



Ingrediënten (4 personen):
500 g schelvisfilet, in 4 gelijke stukken
3 tomaten, in plakjes
½ courgette, in blokjes
1 el rode currypasta
125 ml kokosmelk
300 g pandanrijst
1 handvol basilicumblaadjes
1 limoen, in partjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verdeel over 4 royale vellen bakpapier of aluminiumfolie de tomaat en courgette. Leg er de schelvis op.

Roer de currypasta door de kokosmelk en schenk over de vis. Vouw het bakpapier of de aluminiumfolie tot pakketjes dicht. Bind ze eventueel vast met een stukje keukentouw of zet ze vast met (metalen!) paperclips.

Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in circa 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg de pakketjes op 4 borden. Vouw ze aan tafel open en bestrooi met de basilicumblaadjes. Serveer er de rijst en partjes limoen bij.

Vervang de tomaten door groene asperges of roosjes broccoli. Kook de asperges of broccoli 5 minuten voor.

www.versevis.nl


Bron: www.visrecepten.nl
(advertentie)
Actueel...
14-10-2019 Het programma van de Cultuurschuur
14-10-2019 Leer- werktraject op maat bij Natuurbeheerders en Groenstart
14-10-2019 Programma
13-10-2019 Conceptbegroting aangeboden aan gemeenteraad
13-10-2019 Juro UnirekVZV verslaat ook Quintus, 24-19.
13-10-2019 Vroeg opstaan voor Formule 1 ontbijt in de Toko
13-10-2019 ZVV Succes De Kasteleen 1 - FC Pellor 1 4-5
13-10-2019 Voorstellingen Sinterklaas en de Betovering bij toneelvereniging Succes
12-10-2019 Concert ten bate van herdenkingsstenen Joods Werkdorp
12-10-2019 VZV verslaat Geel Zwart in het bekertoernooi
12-10-2019 Tonegido weet boeiend duel in winst om te zetten
12-10-2019 Griezelschool
12-10-2019 Regionale Vrouwen van Nu op stap
12-10-2019 Drie gewonden bij schietpartij
12-10-2019 Lantaarnpaal kapot? Maak een fixi melding
12-10-2019 De Bedrijvengroep Niedorp kiest wederom Ondernemer van het Jaar
12-10-2019 Wieringers in het buitenland
12-10-2019 Zoeken naar overboord gesprongen visserman gestaakt
12-10-2019 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
12-10-2019 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
11-10-2019 Op stap in Hollands Kroon
11-10-2019 Exposities en musea
11-10-2019 Getijdenenergiebedrijf Tocardo wederom bankroet
11-10-2019 Het licht gaat uit bij v.v. Succes
11-10-2019 TT Isle of Man themamiddag in café De Kasteleen
11-10-2019 Animatiefilm 'Corgi'
11-10-2019 Sven staat op de eerste plaats, u kunt nog stemmen om deze plaats te behouden
11-10-2019 Tutto is vernieuwd, oktober is woonmaand bij Tutto Woonstijl
11-10-2019 Sfeervolle afsluiting buitenseizoen met vuurwerkshow
11-10-2019 Cheque Rotary voor gezamenlijke vrouwenverenigingen
(advertentie)
Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Erica en Ruud van der Erf - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...