Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 21-05-2019 om 21:04  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Deze week hebben we schelvis in de aanbieding!



Schelvis is een heerlijke vis, die verfijnder is dan kabeljauw. Helaas is schelvis niet zo bekend bij het grote publiek en dat is jammer. In Engeland daarentegen zijn ze gek van Haddock, zoals schelvis daar heet.

De rug is donkergroen-bruin, de flanken zijn zilverwit en de buik is wit. De maximale lengte is 1,1 meter. Net als de meeste kabeljauwachtige is de schelvis gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen. En een nog makkelijker herkenningspunt: aan weerskanten zit, onder de eerste rugvin, een zwarte vlek, de 'Petrusduim'.

De vis heeft een karakteristieke ‘duimdruk’ op beide flanken die aan de heilige Petrus wordt toegedicht. De vis werd zo getekend omdat hij de heilige wat geld gaf om belasting te betalen. Dit verhaal is onmogelijk aangezien de vis niet in de zee van Galilea is aangetroffen.

Het vlees van de schelvis is zacht, licht van kleur en fijn van smaak. Schelvis kan goed worden gebakken, gefrituurd of gestoofd. Het visvlees is los van structuur, daarom moet men voorzichtig met het vlees omgaan.



Schelvis € 7.50 per kilo

Klik op bovenstaande blauwe knop om de aanbieding te bestellen.


Thais schelvispakketje met basilicum



Ingrediënten (4 personen):
500 g schelvisfilet, in 4 gelijke stukken
3 tomaten, in plakjes
½ courgette, in blokjes
1 el rode currypasta
125 ml kokosmelk
300 g pandanrijst
1 handvol basilicumblaadjes
1 limoen, in partjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verdeel over 4 royale vellen bakpapier of aluminiumfolie de tomaat en courgette. Leg er de schelvis op.

Roer de currypasta door de kokosmelk en schenk over de vis. Vouw het bakpapier of de aluminiumfolie tot pakketjes dicht. Bind ze eventueel vast met een stukje keukentouw of zet ze vast met (metalen!) paperclips.

Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in circa 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg de pakketjes op 4 borden. Vouw ze aan tafel open en bestrooi met de basilicumblaadjes. Serveer er de rijst en partjes limoen bij.

Vervang de tomaten door groene asperges of roosjes broccoli. Kook de asperges of broccoli 5 minuten voor.

www.versevis.nl


Bron: www.visrecepten.nl
(advertentie)
Actueel...
01-06-2020 Koop een T-shirt, per verkocht item gaat er een tientje naar de restauratie
01-06-2020 Stamineeke vanaf 1 juni weer open
31-05-2020 Wandelaars en fietsers bij Vatrop opgelet!
31-05-2020 Binnenvaartschip in problemen
31-05-2020 Lepelaars op Wieringen
31-05-2020 Foto van het weekend
30-05-2020 Live muziek terras café Waddenzee
30-05-2020 Fietsersbond niet tevreden over uitleg gemeente
30-05-2020 Patrijsparadijs op Wieringen
30-05-2020 Nooit meer frustratie van verkeerde prijzen tijdens het prijs-vergelijken
30-05-2020 Wieringer Eilandmuseum kan mede door Microsoft weer open
30-05-2020 Tante Pietje regelt zelf het terras wel, daar hoeft u niet bij te helpen
29-05-2020 Wie goed doet goed ontmoet
29-05-2020 Meedoen dankzij Microsoft
29-05-2020 Café Tante Pietje gaat niet open per 1 juni
29-05-2020 Het Zuiderzeemuseum gaat weer open
29-05-2020 Nationale Balkon Beweegdag
29-05-2020 Arie Keppler Prijs 2020 van start
29-05-2020 Wieringer Vrouwen verrassen hun leden
29-05-2020 Knuffelwand maakt fysiek contact mogelijk
29-05-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
29-05-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
29-05-2020 Helpt elkander en blijf gezond
29-05-2020 Baggermolen Stoommachinemuseum uit water getakeld
29-05-2020 Cortenstalen strijkmolen langs Molenkolk
29-05-2020 Cultuurplatform steunt 'Cultuur in Actie'
29-05-2020 Groen licht voor bouw brede scholen
29-05-2020 Kerknieuws
29-05-2020 CV Wieringermeer coronaproof door gift Microsoft
29-05-2020 Afgelaste evenementen
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
't  Hoekje - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...