Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 21-05-2019 om 21:04  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Deze week hebben we schelvis in de aanbieding!



Schelvis is een heerlijke vis, die verfijnder is dan kabeljauw. Helaas is schelvis niet zo bekend bij het grote publiek en dat is jammer. In Engeland daarentegen zijn ze gek van Haddock, zoals schelvis daar heet.

De rug is donkergroen-bruin, de flanken zijn zilverwit en de buik is wit. De maximale lengte is 1,1 meter. Net als de meeste kabeljauwachtige is de schelvis gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen. En een nog makkelijker herkenningspunt: aan weerskanten zit, onder de eerste rugvin, een zwarte vlek, de 'Petrusduim'.

De vis heeft een karakteristieke ‘duimdruk’ op beide flanken die aan de heilige Petrus wordt toegedicht. De vis werd zo getekend omdat hij de heilige wat geld gaf om belasting te betalen. Dit verhaal is onmogelijk aangezien de vis niet in de zee van Galilea is aangetroffen.

Het vlees van de schelvis is zacht, licht van kleur en fijn van smaak. Schelvis kan goed worden gebakken, gefrituurd of gestoofd. Het visvlees is los van structuur, daarom moet men voorzichtig met het vlees omgaan.



Schelvis € 7.50 per kilo

Klik op bovenstaande blauwe knop om de aanbieding te bestellen.


Thais schelvispakketje met basilicum



Ingrediënten (4 personen):
500 g schelvisfilet, in 4 gelijke stukken
3 tomaten, in plakjes
½ courgette, in blokjes
1 el rode currypasta
125 ml kokosmelk
300 g pandanrijst
1 handvol basilicumblaadjes
1 limoen, in partjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Verdeel over 4 royale vellen bakpapier of aluminiumfolie de tomaat en courgette. Leg er de schelvis op.

Roer de currypasta door de kokosmelk en schenk over de vis. Vouw het bakpapier of de aluminiumfolie tot pakketjes dicht. Bind ze eventueel vast met een stukje keukentouw of zet ze vast met (metalen!) paperclips.

Leg de pakketjes op een bakplaat en bak de vis in circa 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Leg de pakketjes op 4 borden. Vouw ze aan tafel open en bestrooi met de basilicumblaadjes. Serveer er de rijst en partjes limoen bij.

Vervang de tomaten door groene asperges of roosjes broccoli. Kook de asperges of broccoli 5 minuten voor.

www.versevis.nl


Bron: www.visrecepten.nl
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Wieringer historie:
Nieuwstraat Hippolytushoef met oude boerderij op grond Piet de Haan - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...