Kleurrijke schilderijen in de Hippolytuskerk
Uitgegeven op 28-05-2006 om 15:37  |  link  |  bewaar  |  print


HIPPOLYTUSHOEF - Noem het maar: “abstract expressionisme”, zegt Kea (Cornelia) Eschbach-Leuvenink uit Amersfoort over haar werk.
Zij werkt het liefst vanuit vrije expressie en associaties op groot formaat.


Door veelal acrylverf en het paletmes te gebruiken, onstaat de bijzondere uitstraling van kleuren en structuur. Kea Eschbach werd geboren in 1946 te Culemborg. Zij begon in de jaren `80 te schilderen en studeerde aan de Vrije Academie in Den Haag. Later volgden studies aan diverse instituten. Het jaarlijks volgen van de zomeracademie van de vakgroep Beeldende kunsten van het CNV levert veel inspiratie op. Eschbach exposeerde meerdere maken: o.a.in het verzekeringsgebouw “De Open Poort” in Rotterdam, zij deed onlangs mee aan een reizende expositie met als thema ”Onder de oppervlakte”. Er is veel verkocht werk te vinden in kerken, tehuizen en bij particulieren.

In het Pinksterboekje 2005 van de Protestantse Kerk in Nederland stonden enkele schilderijen van haar afgebeeld. Zo kwam de Werkgroep Exposities Hippolytuskerk op het spoor van deze kunstenares. Zij vonden Kea bereid om met haar werk te komen exposeren in de Hippolytuskerk tijdens de weken rond Pinksteren.
De kleurige en met veel gevoel gemaakte schilderijen passen goed in het kader van Pinksteren: “Bezieling”, waarin de Werkgroep (WEX) ook het concert van jazz en wereldmuziek organiseert op zaterdag 3 juni, de vooravond van Pinksteren.

De tentoonstelling is te zien van 26 mei t/m 25 juni. Elk weekend is de kerk hiervoor open van 13.30-17.00 uur. Extra mogelijkheden tot bezichtiging: tijdens de jaarmarkt in Hippolytushoef op vrijdag 26 mei en op 5 juni ,- 2de Pinksterdag- , van 13.00-17.00 uur.
Tijdens de jaarmarkt zal de kunstenares aanwezig zijn in de Hippolytuskerk.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Te koop VW Up 1.0 bmp move up
€ 14.244,-

Wieringer historie:
Stroe 1947 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...