Nelon Racing succesvol in Hengelo
Uitgegeven op 12-05-2019 om 21:31  |  link  |  bewaar  |  print

HENGELO (GLD) - De wedstrijddag begon met tegenslag, maar Nelon Racing dankzij derde plaats Michael Hofman super tevreden terug uit Hengelo.


Michael Hofman staat hier op het podium als derde.

Zondagochtend keek iedereen reikhalzend uit naar de vier wedstrijden welke zouden worden geracet door Michael Hofman. Helaas was de 125 cc Honda tijdens de training op zaterdag vastgelopen. Oudere lezers herkennen dit wel van vroeger, het zogenaamde 'vastlopertje' dat bij tweetakt motoren vaak voorkwam. Alle ogen waren dus gericht op de Honda 600 uitkomend in de Benelux Trophy. Dit weekend zou er ook gestart worden in het International Road Racing Championship, de IRRC.

Helaas bleek er 's ochtends een technisch probleem te zijn opgetreden aan de koeling van de Honda waardoor de eerste wedstrijd in het IRRC niet kon worden geracet. Hier kwam het team achter nadat de Honda de baan op kwam, de motor werd hierop in de pitstraat geparkeerd. Nadat de motor was gerepareerd stond de eerste van de twee BeNeLux races op het programma. Na een goede start vanaf de vierde startplaats kwam Michael Hofman in de eerste ronde als eerste door. Hierna zakte Michael naar de vierde plaats terug om in de laatste ronde toch nog bijzonder knap als derde onder de zwart-wit geblokte vlag te finishen. Het beste resultaat van Nelon Racing dat dit jaar zijn 25-jarig jubileum viert op de Varselring in Hengelo werd gevierd.Om geen risico's te nemen werd de tweede IRRC wedstrijd overgeslagen. Tijdens de tweede Benelux Trophy 600 Supersport wedstrijd reed Michael wederom een goede wedstrijd en eindigde hij als vierde. Met de punten uit Frankrijk opgeteld staat Michael nu met 38 punten op de vierde plaats in de stand om de Benelux Trophy.


Groepsfoto van het team, op de foto ontbreekt Henk-Jan die thuis de mediazaken voor zijn rekening nam.

Een trotse Nels Lont naast de snelle Honda.

Jorn Hamberg,in het verleden al uitkomend voor Nelon Racing voegde zich dit weekend ook bij het team. Jorn was de grote winnaar met twee keer winst in de Benelux Trophy 600 supersport. Zondagavond rond half tien was alles ingepakt en keerde het team tevreden terug naar Wieringen. Het programma voor de komende races zal snel gepubliceerd worden.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Lancer Stationwagen 1.6 Sport
€ 2.250,-

Toyota Corolla 1.4 VVTi wagon inklusief afleverkosten
€ 5.495,-

Wieringer historie:
Haven Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...