Simon Lont biljartkampioen bij De Wierballen
Uitgegeven op 06-05-2019 om 21:51  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Biljartvereniging De Wierballen is dit jaar nieuw begonnen in Sportcentrum Wieringen. Voorzitter Simon Lont was de prijswinnaar van de beker met de grote oren.

Elke vrijdagavond werd gebiljart en het eerste seizoen zit er nu op. Was heel geslaagd. Inmiddels telt de vereniging 14 leden. Naast het oefenspel zijn twee competities gespeeld. De competities stonden onder deskundige leiding van Raymond Renken. De eerste competitie was nog met een relatief laag gemiddelde. Nieuw en onwennig. Maar na een heel interessante instructieavond van Henk Buis en steeds beter ingespeeld raken op de biljarts was het spel de tweede competitie al weer een stuk hoger.
De competities verliepen heel spannend. Uiteindelijk was de grote winnaar Simon Lont. Hij kon zijn directe volgers Andreas Dahldorf en Jaap-Jan Speur nog maar net voorblijven. Ook de mensen met de hoogste gemiddelden, Peter de Jonghe met 1.81, Gerjan Doeschot met 1.53 en Paul Ligthart met 1.52 konden Simon niet meer inhalen. Opvallend was, dat enkele jonge en heel talentvolle biljarters, zoals Gerrit Gerssen, Martien van Huizen, Raymond Renken, Jan Willem Bossen, Cees de Kruijs en Klaas Droght heel veel progressie maakten. Van hen mag dan ook het volgende seizoen veel verwacht worden.

Voorzitter Simon Lont was trots en blij dat hij met zo'n enthousiaste groep mocht werken. Ook viel het Simon op, dat met het zaalvoetbal een uitstekende relatie is opgebouwd. Uiteindelijk is de kantine voor elkaar en met elkaar en dat was het dan ook dit seizoen; geen onvertogen woord en veel gein.
Nu even een stop. Eind september weer verder.

Op de foto Simon Lont, liefdevol ondersteund door zijn vrouw MarJoke.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kermis 1962 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...