Dalfsen en VZV in evenwicht
Uitgegeven op 06-05-2019 om 11:21  |  link  |  bewaar  |  print

DALFSEN - De eerste wedstrijd van JuRo Unirek/VZV in het tweeluik met Dalfsen kende net als het competitietreffen geen winnaar. Deze wedstrijd had dezelfde uitslag als de eerdere confrontatie in en tegen Dalfsen: 25-25.

Djazzmin Trabelsi zette VZV nog wel op 1-0 voorsprong nadat Dalfsen de eerste doelpoging op de lat zag belanden. Dalfsen had halverwege de eerste helft een 10-5 voorsprong genomen voordat VZV door o.a. drie benutte strafworpen van Lisanne Kolken in de achtervolging de achterstand verkleinde.
Door treffers van Esma Staal, Maud Kruijer en een break van Lisanne Kolken werd de stand 11-9. Kolken zag eerder al twee breaks tegen de lat belanden na een aantal prima reddingen van keepster Amber Zomerdijk .
Jet Jimmink scoorde 12-10 waarna Lotte Prak een tijdstraf opliep en Dalfsen in de resterende minuten de marge voor rust wist uit te breiden tot 15-10.

Dalfsen wist na rust de voorsprong nog even in tact te houden. Djazzmin Trabelsi (2x) en Jane Kramer scoorde voor VZV 18-13. VZV kwam de tweede helft beter in de wedstrijd. Met Lisanne Bakker i.p.v. Zomerdijk in het doel kwam het team van Rolf Schulte zelfs terug tot 20-20 door fraaie treffers van Lisanne Kolken, Jane Kramer, Carmen v.d. Kroon, Florance Kos en Djazzmin Trabelsi.
Kolken, die alle strafworpen in dit treffen benutte, zette VZV zelfs op een 20-21 voorsprong.
VZV leek het heft in handen te nemen en onder aanmoediging van het talrijke VZV publiek en trommelgeroffel alsnog voor een verrassing te gaan zorgen. Dalfsen scoorde de gelijkmaker 21-21, waarna VZV kort na elkaar tegen een dubbele tijdstraf opliep en met 23-21 achter kwam te staan.
JuRo Unirek/VZV knokte voor wat het waard was en na enkele mislukte breaks wist Jane Kramer met twee fantastische doelpunten de aansluitingstreffer te maken. Met nog enkele minuten op de klok leek de thuisploeg toch de overwinning in een zinderende slotfase binnen te slepen door een benutte strafworp, 25-23. VZV speelde vervolgens alles of niets en de jeugdige Lisa Vlug toonde haar klasse door met twee fantastische treffers de stand weer gelijk te trekken.
Een prima stop van Amber, die de plaats onder de lat in de slotfase weer had ingenomen, bracht met een break Djazzmin Trabelsi vrij voor de Dalfsen goalie, maar haar inzet werd miraculeus gestopt.
De laatste aanval was voor VZV na weer een prima redding van de keepster van het jaar Amber Zomerdijk. Met nog 18 sec. een time out moest VZV alsnog de kostbare overwinning opleveren.
Een overtreding leek dat echter te verhinderen en met luttele seconden te gaan zou de toegekende vrije worp raak moeten zijn. Maud Kruijer pegelde in die ultieme poging de bal langs de muur maar via de keepster en de paal bleef de stand gelijk: 25-25. De return zal zaterdag in 't Zijveld de beslissing brengen wie in deze kampioenspoule al derde zal eindigen.

Trefzeker waren Lisanne Kolken 6, Jane Kramer 5 en Djazzmin Trabelsi 4 treffers.

Aanstaande zaterdag 11 mei is de laatste thuiswedstrijd van JuRo Unirek/VZV in het succesvolle seizoen 2018-2019 om de derde plaats in de Zaal-Handbal-Eredivisie en Europese Ticket. Sporthal 't Zijveld; aanvang 20:45 uur.