Succes JO19-1 laat oude tijden herleven
Uitgegeven op 05-05-2019 om 18:56  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Het kan geen toeval zijn dat de JO19-1, het vlaggenschip van de Succes-jeugd, zich op Bevrijdingsdag plaatste voor de bekerfinale zondag 2e klasse. Na de terugkeer van Danny Borgo als trainer/coach van deze groep, heeft het team in een stijgende lijn gezeten. De halve finale werd op eigen veld overtuigend met 3-0 gewonnen van EDO uit Haarlem.

In 2013 wist Danny Borgo dit kunststukje met de A1 van destijds al eens te bereiken en zelfs winnend af te sluiten, met een lichting spelers die thans de huidige basis voor de senioren hoofdmacht vormt. Ook dit jaar bleek de lange weg naar de bekerfinale volgens goed doordachte strijdplannen haalbaar. Het team heeft zich gedurende de lange aanloop in zeven bekerwedstrijden sterk kunnen ontwikkelen en laten gelden als echte cupfighters.

Zondag 5 mei stond de halve finale op het programma aan het sportpark aan de Belterlaan. Dat het jeugdvoetbal leeft bij Succes, bleek uit de grote opkomst van publiek, clubstalmeester Jan Buma schatte het toch zeker op zo'n 250 belangstellende supporters op de prachtige Gerard Klaver tribune en langs de lijn.

De Haarlemse tegenstander EDO hfc JO19-1 leek dan ook van begin af aan geïntimideerd door de blauwe rookbommen en aanmoedigingen van de Succes aanhang. Succes maakte hier gebruik van en kon zich, ondanks het fysiek goed zichtbare nadeel, met snelheid en doortastendheid een aantal keren in kansrijke situaties spelen. Een tegenvaller echter was het meteen uitvallen van Jornt Jonkman, die met een dikke enkel genoodzaakt was de strijd te staken. Zonder deze centrale motor op het middenveld was het even zoeken voor zijn teamgenoten maar uiteindelijk leek het overwicht aan de kant van Succes. In de tiende minuut legde Jesse de Jong aan voor een vrije trap welke door een lichte aanraking van de tegenstander langs de doelverdediger vloog.
Niet veel later had Tom Kamp de 2-0 op zijn voeten, al dribbelend speelde hij drie man uit maar liep voor het doel langs en vergat te scoren. Door inzet en strijd van Succes kant kwam de goal toch. Een strakke corner landde op de voet van de zeer degelijke centrale verdediger Job van Straalen, die de 2-0 op het scorebord liet registreren.

Deze luxe leek het jeugdige team van Succes even te veel. Gedurende het verdere verloop van de eerste helft maakte de tegenstander goed gebruik van het gemak, waarmee Succes de wedstrijd naar zich toe dacht te trekken. Gehinderd door een niet fitte voorhoede van Succes kwam de tegenstander beter in het spel maar verzuimde het om via de opgelegde kansen een aansluittreffer te maken.
Geheel tegen de spelverhouding in kwam Succes vlak voor het rustsignaal toch nog tot de achterlijn en werd de bal teruggelegd op de rand van het 16 meter gebied. Jesse de Jong kreeg de gelegenheid voor de 3-0 en plaatste met een volley meedogenloze de bal in de kruising.

Na de rust bleek het spelbeeld niet veel anders. De Haarlemmers kwamen meerdere keren gevaarlijk voor het Succesdoel maar mede door zeer sterke keeperswerk van Mike Toebak bleef het doel schoon. In een rommelige tweede helft met weinig aantrekkelijk voetbal van beide kanten, liet Succes nog een flink aantal keren de kans liggen om de score uit te bouwen. De nieuwe doelenvanger achter het Haarlemse doel werd vaker geraakt dan het doel zelf. In het, door scheidsrechter Hartjes strak gehouden, verdere verloop van de tweede helft bleef het met één keer geel voor beide ploegen een sportieve wedstrijd.
De 3-0 stand werd door een hard werkend Succes meegesleept richting het eindsignaal waarna onder luid knalvuurwerk de finaleplaats gevierd mocht worden.

Zondag 2 juni wacht op onafhankelijk terrein in Amstelveen de eindstrijd tegen Loosdrecht JO19-1.
Tot die tijd zal de equipe van Borgo zich nog een aantal malen moet opladen om via de resterende 4 wedstrijden van de competitie de koppositie ook daar te behouden.
Zo ligt Succes JO19-1 nog voor de beker èn de competitie op pole position en is het mogelijk voor een groot deel van deze lichting, om als jeugdkampioen volgend jaar richting de senioren door te groeien.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Poll:
De vernieuwde dijk van de haven in Den Oever vind ik...
Mooi
Lelijk
Moet er even aan wennen
  
Occasions
Te koop Audi A6 Avant 1.9TDI Exclusive
€ 3.650,-

Mitsubishi Outlander 2.0 invite plus
€ 4.495,-

Wieringer historie:
Wilhelm de motorrijder - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...