Het verschil tussen nummer 3 en nummer 5
Uitgegeven op 13-05-2006 om 10:25  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes 2 heeft zondag 7 mei met 2-3 verloren van Flevo 2, de nummer 3 in de competitie. In deze wedstrijd werd duidelijk waar het verschil -en daarmee ook de plek op de ranglijst - tussen deze twee ploegen zit. Succes had namelijk weer vele kansen maar verzuimde hieruit voldoende te scoren. De oudere en slimmere voetballers uit Middenmeer gingen veel beter met de mogelijkheden om en wonnen daardoor de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Flevo. De Middenmeerders speelden de bal lekker rond en Succes kwam er niet aan. Dit in een laag tempo, waar door coach Danny Peper voor de wedstrijd al door gewaarschuwd was. Door de technisch en tactisch betere tegenstander te laten voetballen bracht Succes zich in de problemen. Pas toen Succes het tempo en de felheid opvoerde kwam daar verandering in. Met het opvoeren van de snelheid kwamen ook de kansen voor Succes. Maar zo als zo vaak dit seizoen leverde dit geen doelpunten op. Daar stond tegenover dat Flevo aan drie mogelijkheden genoeg had om twee keer te scoren. Twee goals van de ongelofelijk irritante, zeurende, piepende, maar ook goed en slim voetballende Frans Gouwenberg. Bijna iedere uitval was dus raak. De ene keer dat dit niet lukte kwam doordat hij Kees Jan Bakker vlak buiten het strafschopgebied tot een lichte overtreding dwong die eigenlijk goed voor rood was. Gelukkig wisselde de scheidsrechter na wat praten de kleur van de kaart. Behoudens het eerste kwartier en de drie genoemde momenten was Succes de gevaarlijkste ploeg. Meerdere dikke kansen waren echter niet genoeg voor een doelpunt. Zo zochten de ploegen met een 2-0 ruststand de kleedkamer op, terwijl het qua kansen 3-8 stond…

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Een onrustig Succes bleef aanvallen, terwijl Flevo rustig bleef tikken en wachtte op een kans. Na eerst wederom enkele grote gemist te hebben kwam de beloning voor het goede spel van de twee gelegenheidsspitsen van deze middag. Na een voorzet van Stephan van den Heuvel scoorde Henk Jan Foekema. Deze junioren speelden mee doordat het tweede deze middag door blessures en het afstaan van spelers aan het eerste nog maar tien spelers ter beschikking had.
Met deze aansluitingstreffer leek het sein gegeven om minimaal een puntje binnen te halen. Helaas werd dit weer snel teniet gedaan door een onnodig tegendoelpunt uit een scrimmage, waarbij keeper Stephan van Beveren meer tegen- dan meegewerkt werd door zijn ploeggenoten. Een magistraal doelpunt van Foekema, met links strak in de kruising, zette de 2-3 eindstand op het bord. Hoewel Succes het bleef proberen en gezien het overwicht en de kansen minimaal een punt verdiende veranderde deze stand helaas niet meer.

Zo stond Succes 2 voor de zoveelste maal met lege handen na een goede wedstrijd. Waar Flevo aan enkele kansen genoeg had om de wedstrijd te winnen, liet Succes het op dat vlak liggen. Het verschil tussen de derde of de vijfde plaats derhalve.

Succes heeft nu negenentwintig punten. Met de laatste wedstrijd tegen het sterke BKC, de nummer twee van de competitie, nog voor de boeg. Wellicht dat de ploeg van Arie Kossen en Danny Peper in deze wedstrijd het puntentotaal tot een dertigtal of meer kan laten stijgen. Daarmee kan het aantal punten van vorig seizoen worden geëvenaard of overtroffen. Daarnaast kan daarmee afstand genomen worden van Wiron, dat met zevenentwintig punten op de zesde plaats staat. Meer motivatie kan je toch niet krijgen?
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Wieringer historie:
Terro(tje) - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...