Succes mag tevreden zijn met gelijkspel
Uitgegeven op 07-04-2019 om 18:18  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Succes kreeg het in 't Zand voetballende Geel Zwart op bezoek. Werd het enkele weken geleden een ruime overwinning voor Succes (0-4), deze wedstrijd werden de punten bij een 1-1 eindstand gedeeld.

(Fotografie Henk-Jan Wittink)

Geel Zwart begon zonder wijzigingen met een week geleden. Trainer Rood van Succes gaf de twee youngsters Tom Kamp (17) en Lars Riemersma (16) het vertrouwen de klus voorin te klaren.
En het was Tom Kamp die er voor Succes in de derde minuut een droomstart voor maakte. Kreeg hij in de tweede minuut al een kans op een doelpunt, deze werd echter nog gekeerd door keeper Boyd v.d. Weij. De Geel Zwart verdediging liep echter te klungelen waardoor Kamp twintig seconden later de bal weer in bezit kreeg en nu onhoudbaar inschoot en de 1-0 op het scorebord liet aanteken.
Vijf minuten later leek het voor Succes zelfs een gemakkelijke zondagmiddag te worden want Jeroen Norder kopte de bal mooi cross binnen. Zijn goal werd echter wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Succes behield het initiatief en daardoor kreeg Lars Riemersma na een mooie aanval in de veertiende minuut een kopkans maar zijn inzet ging net over. Een minuut later gevolgd door een schot van Norder maar de bal ging net voorlangs.
En toen, eigenlijk vanuit het niets, viel de gelijkmaker voor Geel Zwart. Het was Lex Tas die in de 23ste minuut, na een voorzet van Mathijs Blijendaal de 1-1 binnenkopte.
Vanaf dit moment werden de bezoekers uit 't Zand wat sterker en kregen hier en daar enkele schot mogelijkheden en het was Mathij Blijendaal die er in de 31ste minuut het dichtbij een goal was maar hij schoot van dichtbij over.
Jay Klaaren viel in de 45ste minuut in voor de geblesseerd geraakte Rick Jansma.

De foto's doen vermoeden dat Succes de bovenliggende partij was, de bijna kansen werden niet verzilverd.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Het tempo lag van beide kanten niet hoog. Succes kreeg in de 50ste minuut uit een vrije trap van Michael Hoekstra een kansje, maar de Geel Zwart goalie redde in tweede instantie vlak voor de jonge Kamp bij de bal kon. Twee minuten later werd Toine Bügel vervangen door de ook al jonge Jornt Jonkman.
Het spel ging heen en weer met een licht overwicht voor Geel Zwart. Na een snelle en goed uitgevoerde combinatie kreeg aanvoerder Ron Baltus van Geel Zwart een schietkans, maar zijn schot ging voorlangs. Aan de andere kant kreeg Jonkman een kans, maar zijn te slappe schot leverde geen gevaar op. Even later kreeg hij een gele kaart wegens te wild inkomen op de tegenstander.
In de 72ste minuut kwam er een Jeroenen-wissel: Jeroen Norder werd vervangen door Jeroen Kleimeer. Maar het mocht allemaal niets meer uitmaken. In de 81ste minuut kreeg Marc v.d.Kooij vanuit het niets nog een kans maar hij kwam een teenlengte tekort. En in de 89ste minuut leverde een corner van Stef de Koning nog voor wat gevaar omdat doelman Boyd v.d. Weij drie keer nodig had om de bal onder controle te krijgen.
Gescoord werd er niet meer, zodat beide ploegen er niet heel veel mee zijn opgeschoten. Scheidsrechter Paul leidde bekwaam vanaf afstand.

Kansen werden in de tweede helft niet benut in lelijke wedstrijd.

Opstootje langs de lijn tien minuten voor tijd, de hoge temperatuur werkte door in een paar toeschouwers.