Dorpsfeest
Uitgegeven op 11-05-2006 om 07:05  |  link  |  bewaar  |  print

Foto roofvogeldemonstratie Van Maaren
WIERINGEN – Op het hoogste punt van het voormalige eiland Wieringen wordt tijdens het Westerlander dorpsfeest ook dit jaar weer een gezellige fair georganiseerd. De kramen op het grasland aan de Noorderweg tegenover de Nicolaaskerk zijn gevuld met onder meer woon- en tuindecoratie, antiek en broccante. Ook worden verschillende demonstraties gegeven.

De Westerlander fair heeft een landelijke sfeer en krijgt dit jaar een passende naam: Boerenlandfair. De fair is namelijk op het land rondom de boerderij van de gebroeders Kikkert. De fair wordt omlijst met verschillende demonstraties. Ruben van Maaren komt met één van Nederlands beste roofvogeldemonstraties naar Westerland. Van Maaren neemt twintig roofvogels mee, waaronder arenden, gieren, valken, buizerds, haviken en uilen. Tijdens de demonstratie zullen zeker vijftien vogels los vliegen. Het publiek wordt uitgenodigd om te assisteren en er kunnen vragen worden gesteld. Van Maaren werkt dagelijks met roofvogels bij onder meer vliegvelden en gemalen. Claudia Boom komt met een showteam paarden. Haar specialiteiten zijn hogeschooldressuur en circusdressuur. Amerikaanse oldtimers omlijsten de Boerenlandfair. Tiny Pathuis laat haar kunstwerken zien.

Ook aan de kinderen is gedacht. Er komen knuffeldieren, zoals kippen, konijnen en pony’s. Mister Geraldi geeft een clowns- en ballonnenshow. Voorts kan de jeugd zich laten schminken en grabbelen bij een mevrouw met een grabbeljurk. De Tuinclub Westerland verzorgt dit jaar de tea-corner. Die wordt aangekleed met zelfgemaakte bloemstukken. Naast koffie en thee wordt er zelfgebakken taart voor het goede doel verkocht. Vanaf de fair kan een wandeling worden gemaakt over mooi Westerland. De wandeling voert langs het aardkundig monument naar de Waddenzee, waar men bij helder weer Texel kan zien. De routebeschrijving is verkrijgbaar in de tea-corner.

De Boerenlandfair is op zondag 18 juni van 11.00 tot 17.00 uur. Er is voldoende parkeergelegenheid op de weilanden. Parkeren en toegang zijn gratis. Eventuele standhouders voor de fair kunnen zich telefonisch nog aanmelden (0227-593769).
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Mooiste feest op Wieringen is...
De Flora en Visserijdagen
Wieringer Kermis
Dorpsfeest Westerland
Hippo Feesten
Halloween
Koningsdag
Ik blijf thuis
Ander feestje
  
Occasions
Te koop Heinkel Motor, zeer mooi
€ 2.750,-

Te koop Toyota Avensis Wagon 2.0D Business
€ 7.895,-

Wieringer historie:
asd - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...